hétszilvafás

Regisztráció: 2020-03-02 14:44:03

Hozzászólások száma: 257

Utolsó hozzászólás: 2021-04-23 11:19


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 23. 11:19
Erre nem reagáltam. Sajnos tisztában vagyok az egészségüggyel, bár ne látnám át. Azt mondod, a háziorvosi rendszer elavult adatállományú, nagyon rossz találati aránnyal működött volna. De azért a kb. 60 %-os állami regisztrációs hányadnál csak jobb lett volna, nem? Én már januárban kitaláltam nagy vonalakban  egy rendszert, amelyben a járvány alatt amúgy sem leterhelt háziorvosoknak kellett volna oltani. Az államnak meg tájékoztatást küldenie (MTVA, ker tévék, netes hirdetéseken keresztül). Akár egy hónap alatt lezongorázható az átlag 2.000 fős praxisból az oltás első köre. Az napi max 70 ember. Persze nincs várakozás, jól vagy -e, elsápadtál -e, stb. Mint az iskolában: megkapta, mehet, ott EGY ÓRA alatt beoltanak vagy 100 gyereket. Az adatbázis külön megjegyzés rovatába felírható: "Pfizer 1." Az ütemezés pedig mondjuk ABC-sorrendben, adott nap adott betű, gyakoriaknál két napig megy egy betű. Valami ilyesmi lett volna jó. Persze ehhez talán nem volt elég vakcina feb - márc, meg logisztika, Pfizert hűteni kell, stb., de a fenti módszer finomhangolva szerintem jobb elérési hányadot eredményezett volna, akár 90 %-osat. Azzal a járvány véget is ért volna (márc - ápr két körös oltással), a maradékot pedig máj más módszerekkel elérni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 23. 10:53
Ennyiben korrigálok, hogy az idősebb korosztálynak nem volt választása, kvázi "felmentést" kaptak az engedelmesség vádja alól. Anyukámnak is javasoltam, hogy ez van, hunyd be a szemed, fogd be az orrod, neked el kell fogadni a procedúrát. De például a Sinopharmot elutasította, végül megkapta oltóponton a Pfizert. De 50 alatt van választás, még ha kicsit rizikós is.
A "fidesz-birka" kitételt sajnálom, ha ezzel bárkit megbántottam, de nagyon nem értem, hogy amit én simán látok '98 óta (de inkább '93-tól), az másnak miért nem jön le. De nem akarok tovább offolni, bocsi. Habár a gazdaság működéséhez azért nem mellékes, hogy 4 m fő a szolgáltatásoknál persona non grata státuszba kerül -e.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 23. 10:28
"Mellesleg megsúgom hogy kismillió oltást kap egy gyerek amíg felnő és NINCS lehetősége a szülőnek ezeket megakadályozni. Azzal nincs bajod?"
Nem vok oltásellenes, leírtam, nem érted???  Kizárólag az oltási procedúrával van bajom, többet nem mondom el. Ahogy még kb. 4 m embernek. Az iskolai oltáshoz kell állami regisztráció? Jé, nem tudtam, bocs. Azt bizony mindenki megkapja, mert "jár". A covid-oltással ez miért nem megy? Mindenki megkapja, aki kéri - állami propagandaelemek, presszió nélkül. Háziorvosnál is minden adat megvan, jelenti is eü felé. De hagyjuk, fárasztó.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 23. 10:22
Szerbiában miért megy regisztráció nélkül? Talán még Izraelben is. Sőt, a reg. sem zavarna, ha nem bujkálna bennem a kisördög, hogy még jó lesz Kubatovnak erre-arra.
Így van, max elhullok, akár a maradék 4 m ember is. És még némi esély is van rá, kb. 0,1 %-os, azaz minden ezredik, ilyesmi. Aki nem oltat, ezt vállalja. De amúgy akarok oltást, csak nem így, nem azt.
Nyugodtan menj moziba, étterembe, hajrá. Még jól is jártok a félházzal, kényelmesebben elfértek. De aztán nem ríni, hogy az árakat majdnem duplázzák, mert nem éri meg a szolgáltatónak! Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy foci, színház 5-10x kéne a jegyárakat, hogy ne közpénzből tartsuk el, de ez covid-független.
A "hülyének lenni alanyi jogon" dumát meg lsz ne mondd, főleg ne nekem dedikálva, mert azért az írásképedből (fogalmazás, helyesírás) finoman szólva sem egy zseni kontúrjai rajzolódnak ki. A panelingatlanguru-státusz persze e fórumon pluszpont, de egy fidesz-birka előtt akkor sem emelem meg a kalapom.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 23. 10:06
Úgy érzem, mintha bekerülnék egy kormányzati (fidesz-) adatbázisba. Aki hűséges az államhoz, az regisztrál. Talán hülyeség, de ez jött le januártól. Meg a korábban írt nyomásgyakorlás is ellenszenves. Ezt az egészet le lehetett volna játszani döntően a háziorvosi rendszerben. A tetejébe meg nem is kell kínai, orosz oltóanyag. Hadd döntsem el, milyen oltást kérek, ki is fizetem. Persze belehalni sem jó a vírusba, de ilyen feltételek mellett kockáztatni "kell". És elég sokan látják így, mert biztos nincs 4 m oltásellenes, az egy elenyésző hányad ebből.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 23. 10:01
Jó lenne. De ismerve Vetyát, a regisztrációból nem enged. Ma már pedzegette, hogy ha elfogynak a regisztráltak, akkor jöhetnek a külhoni magyarok. Gondolom az országos szavazásokhoz hasonlóan jelentős könnyítésekkel. Sajnos csak büntetni, szankcionálni tud, nem ismer más módszert. Nem szerencsés 3,5 m ember (háztartási szinten 4,5 m) kizárása, kirekesztése; a gazdaság helyreállása szempontjából sem ideális, ha az említett szolgáltatások mondjuk bő félházzal mennek. A lakásárakra gyakorolt hatását nem tudom, hogy kicsit "on" is legyek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 23. 09:41
"Azaz 1 hónap múlva lesz összesen 3,4 + 1,4 millió = 4,8 millió ember számára elegendő vakcina az országban ami több mint a jelenleg regisztrált kb 4,5 millió ember. Tehát már egy hónap múlva bevezetik az ösztönző intézkedéseket, hogy nőjön a regisztráltak száma az elméleti maximumig aami 8 millió felnőtt."/
Mert talán el kéne törölni a regisztrációt. A nem regisztráló 3,5 m felnőtt 90 %-a regisztrációellenes, és nem oltásellenes. Ahogy pl. én is, nem veszek részt a regisztrációs propagandában, ahogy a nyomásgyakorlás sem működik. Ellenben szívesen felkeresném a háziorvosomat, aki a kért oltást (Pfizer) - akár térítés ellenében is - beadva rögzíti az adatokat a háziorvosi adatbázisban (amiről úgyis jelentés készül a NEAK felé). Valahogy így lenne normális, és nem az elmúlt hónapok államilag presszionált nyájterelgetése, birkamentalitása.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 14. 19:22
Eszembe sem jutott semmilyen megtérülési ráta, hanem a képeket látva konkrétan a világvégére asszociáltam. És lohran-impu meg sem tekintette, pedig akkor megértené, mi az az armageddon.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 14. 19:17
Öreg hiba. Ilyet pedig még biztos nem pipáltál 120-ért.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 14. 19:15
Sokáig nem hirdettek a házban, de utána egy évvel feltettek egyet. Iszonyatosan magasról indult, 77m, az szíven ütött akkor a diff látva. Aztán egy évig nem kelt el, ingatlanosokkal is próbálkozott, fokozatosan vitte lejjebb, utolsó pont comos ár 58 vagy 59 m volt. Akkor tűnt el, ami pár hónapja volt. Valamennyi alkut feltételezve kb. 15 m adta el többért. De a miénk belülről jobb volt. Ezért saccoltam, hogy 20 m bukta. De 15 m tuti van az eladott lakásra nézve.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 14. 18:23
Azt hittem, többet már nem linkelek, de ezt nem hagyhattam ki. Most úgy érzem, elértünk "utazásunk" végére, ennél nincs lejjebb. Minden képet megnézni, csak úgy éri! 4. ker ház vagy telek csak 120 m. Atyaúristen, armageddon!
https://ingatlan.com/iv-ker/elado+haz/csaladi-haz/32164267
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 12. 00:18
Sztem berlini Paskal Garden. Ahogy régebben is többször leírta: 14. ker, újépítésű, patakpart, uszoda - ez mind passzol rá. Egy éve még volt a projektnek pár kifutó hirdetése a com-on, kínomban én is néztem, 100 m2 körüli lakás nagyobb terasszal 75 m-ért (de már másik házra nézett volna, no patak). Meg Zugló kényszermegoldás lett volna nekünk, semmi közünk a kerülethez, szóval dobtuk a lapokat. Sebaj, azóta már 13. kerületben min. 100 kóstál egy új, nagy lakás. Érdekesség, hogy a tulaj ismerőse vmi építésvezető volt ott, azt mondta, mindenen spórolnak, nehogy ott vegyünk. Persze ez lehet költői túlzás is, meg a kedves bérlőjének eltántorítása. Azt is mesélte, sok a "vietkong" (ő mondta így, én nem vok rasszista), tehát a vásárlók fele ázsiai.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 15:11
Ha bukta lesz, ígérem, töröltetem magam a fórumról, és "zsellér" userként reinkarnálódok. Na, elég volt, sok a viccelődés. Leálltam. Uff, én beszéltem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 15:07
Ha BTC-t vettem volna 10 éve, már rég Kellnerrel síeltem volna Alaszkában magánrepülővel. De akkor talán most már nem is írnék... Hogy parttalan legyek. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 15:03
Ennél jóval több a kamatkülönbség, mert máp+ csak 5 évig tartva hoz 5 %-ot, előtte jóval kevesebbet. A második legjobb a Gránit lekötés 3,5 %, de azzal is ügyeskedni kell, ráadásul 15 % szja lejön belőle, tehát 3 % a hozama. Azaz 7 %pontért kockáztattunk, az első és legnagyobb tőkerészletnél még ennél is többért. 
De utólag nézve jobb lett volna pl. olajat venni akár tavaly nyáron (tehát már nem a legalján), félév év alatt 100 % nyerő (éves hozam 200 %), és abban senki semmi kifogást nem találna...
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 14:48
Ja, ha arra célzol, ez nem piramisjáték. Ismerem a tevékenységét, rengeteg szektorban aktív. de pakolgatja a pénzeket rendesen. De attól még lehet szivacs, c'est la vie.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 14:33
Már a 2018. végi kölcsönnél mondta, hogy ha szólok, 1 hónapon belül visszaadja. Egyik (távolabbi) ismerősöm is adott kölcsön neki, sokkal nagyobb nagyságrendet, visszaadta azt is, amikor kellett. De én senkit nem biztatok erre, kockázatos, lentebb leírtam, kvázi 19-re lapot húzni. Amúgy a 10 % egy kvázi átlag, az első, nagyobb részlet még magasabbal ment ki, ezért írtam egy éve, hogy bejön az albidíj több mint duplája. Konkrétan havi 450 e jön abból. De igazából éves kamatozás van, jövedelemmé is válik (erre mindig figyelek), okosban megoldva. A többi kölcsönrész már kisebb, 10 % alatti kamattal megy. Ja, és a lakás ugyan bő 40 m, de volt terembeálló, tároló is, ezért 45 m számolom a lakástőkét.
És mivel látom az előző pár kommentemnél, hogy a fórum sátánja lettem, ezért nyomatékosan kérek mindenkit, ilyesmibe soha ne vágjon bele, csak a szerencselovagok kockáztatnak ennyit!
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 13:38
Van kockázat, nincs vita. Akkor mérlegeltük, és kiadtuk. Két különböző vállalkozó kezes. De persze minden alól ki lehet bújni, de bízunk benne, hogy nem fog. Ha gebasz történik, csak az ügyvédi szerződés és két kezesség van, nincs más. Ismerjük őket egyetem óta, 20 éve, leginkább a bizalom a garancia. Rokonnak én sem adnék, nem is kérnék, az nem szül jót. De ez vállalkozói finanszírozás, a profitjából bőven megtérül. Csak mindig teszi a pénzt újabb és nagyobb projektekbe, ezért kellett a finanszírozás. Így tettünk rá újabb kört tavaly és tavalyelőtt. De ő sem hülye, amint talál olcsóbb forrást, visszaadja. Egy hónapja már mondta, hogy folyamatban van, ebből azt vettem le, hogy hamarosan (pár hónap múlva) lezárul a sztori. Ha minden oké lesz, akkor legalább vmi visszajött a lakáseladási bukóból. Ha meg beüt a krach a fenti biztosítékok ellenére, akkor barom voltam, megérdemlem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 13:04
De hamarosan vége lesz a jó világnak, mert ez a kölcsön a vállalkozó önerő-teljesítésének egy része volt, tehát az olcsó hiteleket már kimaxolta. Viszont úgy néz ki, más cégeire tud NHP-t szerezni, és akkor vége a sztorinak. MÁP+ csak sok év után hoz jobban, de megközelítőleg se ennyit, szóval akkor majd még jobban szorul a hurok, hogy bukó a bérlés. Ha meg lakásba / házba megyünk, azaz találunk végre vmit, abban áll a zseton, és számolhatom serényen, mennyi egy bp-i nagy lakás / jobb agglo ház tőkeköltsége.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 10. 12:44
Igen, házbérletben nem is gondolkodtunk. De abból meg tényleg alig van, nem erre a szegmensre utaznak a lakásbefektetők, sztem nincs is érdemi kínálat. Az illeték így van, 2018. jún adtuk el, azaz pár hónap maradt, és illetékalappá válik az eladott lakás ára is. A kiköltözés 2018. okt volt, ezért írtam 2,5 év albit. Két gyerek van, különszoba-érettek lennének, ezért duplán drámai a helyzet. A régi szobájuk 20 m2 volt, erre most bő 10 m2 vannak ketten... Borzalom. A kedvezményekből minimális járna, újépítésű esetén minimális csok, ez alapból nem is kéne, de akkor jár áfa-visszatérítés és illetékmentesség. Használtnál nem jár csok, mert anno igénybe vettük a régi lakásra a 2,4 m szocpolt. És ha jól tudom, akár új, akár használt lakásra / házra vesz fel az ember csokot, a régi szocpolt le kell vonni (ami régen csak újra járt), de a jogszabályból igazából nem tudom kibogozni. De akkor használtnál negatív csok jönne ki, olyan meg ugye nem lehet. Tehát csak újnál jár a 0,2 m (!) csok, de áfa + illeték lehajolnánk. Meg a felújítási 3 m.
Régen nem akartam megírni, mert kaptam volna hideget - meleget, de vállalkozónak kölcsönként van kihelyezve 10 % kamattal (két kezesség, részlegesen egyéb biztosíték). Eddig szépen befolytak kamatok. Persze azért van cidri. Azóta meg is fejeltük, már 75 m van kint.

friss hírek További hírek