Victor82

Regisztráció: 2022-07-18 21:08:22

Hozzászólások száma: 3

Utolsó hozzászólás: 2022-07-19 12:53


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Gloster Infokommunikációs Nyrt. 2022. 07. 19. 12:53
Akkor a lényegben mindenképp egyetértünk :-)
Gloster Infokommunikációs Nyrt. 2022. 07. 19. 08:10
Már ne haragudj, de arról nem tehetek, hogy az én nevem is Viktor, van még pár ebben az országban, emiatt nem fogok nevet változtatni. Itt az egybeesést sajnálom, nem figyeltem rá. Hogy egyébként egy 2020-as tájékoztató az SZTA exit stratégiájáról, amit egyébként még a Gloster adott ki, nem.is az SZTA, valóban releváns-e még 2022 második félévében, nem tudhatjuk. Ráadásul az SZTA simám hozhat úgy másik igazgatósági döntést, hogy arról nem szól senkinek. Formálisan nrm kötelességük és simán ki is lehet nézni belőlük. Amit a MARról írtál, az így önmagában ugyebár MARhaság, kb. minden második kisrészvény állandóan beeesne ebbe a kategóriába, gyakran vannak napok egy-egy kötéssel. Pár milliós forgalomnál senki nem tud arra figyelni, hogy nehogy ő adja a forgalom több mint 20 százalékát.
Engem egyébként nem különösebben bánt, ha valaki szabadul a Gloster részvényeitől, ez a papír bőven tartásra érdemes, ezen az árfolyamon hülye, aki nem veszi. De ne gondoljuk, hogy egy SZTA féle részvényes a tőle nem egyszer látott nem épp átgondolt magatartással nem lesz sose hatással a napi árfolyamra. Az én bejegyzésem épp arra utalt, hogy emiatt kár izgulni, semmi köze a cég valós értékéhez.
Gloster Infokommunikációs Nyrt. 2022. 07. 18. 21:21
Nem nehéz kitalálni, mi történik. Egy nagy részvényes van, aki még a mostani árfolyamhoz képest is töredék áron jegyzett részvényeket, ez pedig a Széchenyi Tőkealap, mit állami alap. Akik pedig nyilván most már nem sok új állami pénzre számítanak így, hogy végleg kilyukadt a költségvetés. Az én tippem, hogy ők öntik a részvényeket a piacra, mert nekik még ez az árfolyam is brutál nyereséget hoz, és kitömik a kicsiket a részvényeikkel, hogy próbáljanak új likviditáshoz jutni (kell a pénz, mert a 4iG-be bepakoltak valami 40 milliárdot). Ők még kétezer forintos árfolyamon jegyeztek Glostert, tehát még nyolcezren is négyszeres pénzt csinálnak, tízezren meg ötszöröset. Kb. ebből lehet számolni, hogy mire lehet számítani, miközben tényleg tök jól fut a Gloster szekere.

friss hírek További hírek