Benevolens

Regisztráció: 2018-12-06 14:23:21

Hozzászólások száma: 12

Utolsó hozzászólás: 2024-05-15 22:48


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTTone 2024. 05. 15. 22:48
Tisztelt Részvényesek!
Amerikában ez így megy:
https://www.investing.com/news/press-releases/ongoing-deadline-alert-faruqi--faruqi-llp-investigates-claims-on-behalf-of-investors-of-ocugen-93CH-3442301
Adott cég részvényesei jogi úton kártérítési indítvánnyal élnek a cég és vezetői felé, akik "helytelen" pénzügyi jelentéseket adtak le, mely jelentések alkalmasak voltak a megtévesztésre és így téves befektetői döntések születhettek, azaz sokakat "beültettek" kevésbé értékálló "befektetésbe".
A jelzett cég minden vezető tisztviselője felelős lehet és felelősségre vonható...
Amerikában ez a cég működik. A Felügyelet még nem lehetetlenítette el, nem szüntette meg a működését. A részvényesek a törvény adta jogukkal élve szabályosan folyamodnak kártérítésért.
Talán nem olyan nagy a távolság az Usa és Magyarország között, a két törvényhozás és jogalkotás hasonló jegyeket mutat a jogharmonizáció útján.
Ezek alapján levonva a következtetést, Mindenki közel azonos álláspontra juthat az OTT-One esetében ...
Továbbá, lenne szíves Valaki és megtenné, hogy bemásolja a fórumra is a feljelentés szövegét?
Sokan, volt részvényesek nem kaptak e-mailen szövegezést ami segítség lenne még Többeknek.
Továbbra is tisztelettel Mindenki felé.
OTTone 2023. 08. 09. 15:01
Tisztelt Részvényesek!
Az összefogás erőt is kovácsolhat...
Csak egy gondolat-kísérlet.
Mi lenne ha minden tulajdonos fejenként ezt a 11 ezer forintot inkább, egy eltűnt személyek felkutatásával és hazahozásával foglalkozó cégnek és csapatának ajánlaná fel.
Az összeg szép motiváció lenne.
Amikor pedig előkerülnek a bűnösök, átadják őket a Hatóságoknak, hogy gondoskodjanak róluk, valamilyen bentlakásos intézményben.
Egy ilyen eset precedenst is teremthet és lehet a BÉt cégei is átláthatóbbá válnának.
OTTone 2021. 08. 17. 14:03
Tisztelt Hölgyek és Urak!
Egy "Sorstársunk" járt a cég székhelyén és információi szerint egy nagyon kedves recepciós hölggyel találkozott.
Mindenki szabadságon. 
Az infók szerint, lehet nagy a felháborodás itt a fórumon és otthon a fotelben, de a cég irodájában eddig kevesebb mint 5 ember járt bármiféle kérdést feltenni.
Szvsz ez kevésnek mondható...
Vajon ennyire reménykednek a részvényesek, vagy ennyire beletörődnének a helyzetükbe?!?
Nálunk Magyarokénál szerencsésebb történelmi fejlődésű országok esetében, talán máshogy működne ez...
Ezzel együtt:
Hajrá Ott1, hajrá ott1 részvényesek, alakuljanak végre a dolgok! (A legjobb irányba)
OTTone 2021. 05. 24. 11:52
Tisztelt Befektető-társak!
Sokféle indulatos hozzászólást olvasok, némelyikkel egyet is értek, azonban ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem a mi dolgunk a nyomozás és ítélkezés, továbbá alig ismerjük a részleteket. 
SZVSZ.: Jelen helyzetben úgy gondolom nem jó dolog telekürtölni minden politikai oldal sajtóját és európai hivataloknál Magyarként elásatni egy magyar céget, miközben konkrétumok nincsenek, de ha ez a negatív spirál visszafordítható lenne az ügy megoldható lenne, azzal, hogy sok jogosan felháborodott belepiszkít a ventillátorba és szétteríti az "anyagot" csak még nehezebbé teszi a takarítást. 
A sok jelentgetéssel, média-megkereséssel csak újra belerúgnak a nehéz helyzetben lévő cégbe. Ha nehéz a helyzet és nem egy erőszakos felvásárlás tanúi lehetünk ami lehet akár pozitív kimenetelű is számunkra. 
Kvázi saját maga, saját magunk ellenségeinek nem szerencsés lenni. 
Ez egy itthoni probléma, saját berkeken belül kell megoldást találni rá. Mindenféle jelentgetés és nyomásgyakorlás a törvények betartása mellett csakis azután célszerű ha már tényleg veszett a befektetés. 
Addig saját maga alatt vágja a fát mindenki, csak még jobban megnehezítve az ügy megnyugtató elrendezését. 
A harag és indulat mindig rossz tanácsadó. 
Kérem a tisztelt részvényeseket tartsák szem előtt mivel használnak és mivel árthatnak maguknak és a cégnek!
Tisztelettel üdv. Mindenkinek.
OTTone 2021. 04. 19. 22:23
Üdvözlök minden Tulajdonostársat és Forumozót!
A hozzászólás célja az együtt gondolkodás, gondolatébresztés, ötletelés.
SZVSZ!
Amennyiben abból indulunk ki, hogy a cég megfelelően eredménytermelően működik, profitot is termel, külföldi üzleteket köt és olyan referenciái vannak mint Sony P., Telenor stb... , valamint eddig mindig teljesítette a tőzsdei működés követelményeit igaz kisebb nagyobb bírságokat kapva, de eleget téve kötelességének, BUMIX kosár részese NATO minősítése van, pályázaton is jól szerepelt (ott is rendben kell lennie a könyvelésnek), kutatás-fejlesztésben elöl jár, dron-technológiával,  repülés irányítással, azonosítási rendszerekkel stb, stb... foglalkozik, saját szerverparkot fejleszt, feltételezhetjük, hogy egy jól prosperáló fejlődési szakaszban levő cég. Tegyük hozzá, nem egy "nyomdász" nyrt. ami folyamatosan időről-időre mind nagyobb részvényszámot produkál... Eddig a pozitívumok.
Ha ez mind igaz. S, miért ne lenne, hiszen úgy tudjuk komoly cégek a megbízóik.
Hozzávesszük a vezetőség szakmaiságát, bár lehet a tőzsdei társaságirányítás nem az erősségük, de egyik vezető sem tűnik a referenciái alapján dilettánsnak, akkor feltételezhető, hogy rendbe lesz téve a cég és bár esés lesz az árfolyamban, de egy ilyen cég kezét nem engedik el.
Feltételezés:
Ha esetleg Valaki szemet vetett a Cégre és meg szeretné vásárolni, annak kapóra jöhet egy ilyen árfolyam esés. Mert ha tényleg nincs nagy tulaj, 100% a közkéz, kevés a részvény, kénytelenek a piacon kicsiktől  és kicsit nagyobbaktól megvásárolni a többségi befolyást biztosító részvénypakkot.
Az utóbbi idő kereskedése bár végig lefelé nyomta az árat, nem volt olyan volumenű talán, hogy elegendő rv-t gyűjtsenek, vagy eléggé lenyomják számukra az átlagárat. Ha felvásárlásban gondolkodnak.
+Ott a lengyel vonal is, ami egyes feltételezések szerint a profit eltüntetését is szolgálhatja, tehát van mit eltüntetni.
Szóval ha egy ilyen céget valaki meg akarna szerezni, annak ez is lehet egy útja. SZVSZ.
De az is lehet, a külföldi-hazai adózás kuszasága, kínai viszonyrendszer stb. nem volt megfelelően dokumentálva, amire azt mondta a könyvvizsgáló, hogy STOP. Ez így nem megy át...
A könyvvizsgáló szakmaiságát nem megkérdőjelezve, hiszen van már jó pár leadott könyvelése az évek során, ahol rendben volt minden.
Azt sem gondolnám, hogy egy Külügyminiszter "elvitt" magával külföldi bemutatkozásra olyan céget ami  nem megfelelő keretek közt működik és nem vállalható.
Szóval kapaszkodónak van pár dolog, hogy azt hihessük nincs veszve a befektetésünk. Nyilván az időtávot az ilyen incidensek hosszabbíthatják.
Ha ez mind nem igaz és egy hatalmas csalás szemtanúi és néhányan elszenvedői vagyunk az is egy opció, de azt gondolom, az előbb is kiderülhetett volna, s nem úgy, hogy elfogadott nyereséges könyvvizsgálói jelentéseket produkált eddig az említett szerződéses könyvvizsgáló.
Bár láttunk már itthon is és a nagyvilágban is hatalmas csalásokat, amik csak az utolsó pillanatban derültek ki...
Ahogy találóan szól a mondás: 
Készüljünk a legrosszabbra, s reméljük a legjobbat!
Kitartás Mindenkinek aki benne van tulajként is!
OTTone 2020. 07. 23. 23:24
Tisztelt Tulajdonostársak, Hölgyek és Urak!
SZVSZ.
Az életben és a tőkepiacon sem lehetnek véletlenek.
Ez a határozat már rég beárazódott a részvényekbe mint, az első félév üzletei is valamint, a vírus adta bizonytalanítási tényező és a szűkszavú kommunikációs stratégia, a nagy összegű eü-eszközök beszerzésével karöltve. Emlékezzünk csak vissza a milliárdos projektek előtti hetekre, akkortájt mekkora csend volt a cég körül...
Ezért tart itt az árfolyam. Ez jelenleg a cég érdeke is lehet. SZVSZ.
Amekkora forgalom volt az első félévben és amennyi bevétel eddig befolyt, az akár indokolhatja is a részvényaukció elmaradását. Azaz, ahogy Nálam fiatalabb befektetők mondanák: "Lehet pénz lóvéra". Ahogy már az előbbiekben előttem szóló is megjegyezte. Így pedig a "kis" Ott-One akár saját öntudatra is ébredhet idővel.
Minden a kommunikáción és az időzítésen múlik, mely nyomán mindig újabb és újabb alkuk köttetnek. Nem kell messzire menni, elég csak a mostani járvány nyomán kiosztásra kerülő EU-támogatási pénzek (hitelek) vitáját-megegyezését megvizsgálni. Sejteni lehetett, hogy lesz megegyezés.
Ahogy jelen esetben is az alkuk meg fognak köttetni.
Amilyen kapcsolatokkal bír a cég és amilyen fejlesztéseken dolgozik, szvsz. további túl nagy esést nem tartok valószínűnek, inkább néhány "leszúrást" és ott történő bevásárlást.
Amiből kevesebb van annak az értéke emelkedhet.
Írásommal nem szándékom egyik irányba sem "beszélni", inkább csak gondolatébresztő véleményként kezelendő, a hasznos befektetési stratégia megtalálásának mentén és útját kikövezendően.
Továbbra is kívánok jó és még jobb döntéseket a Befektetőtársaknak és Fórumtársaknak!
4IG részvény 2019. 12. 16. 17:56
A porfolio.hu - nál is szürkére halványították...
Ha jól tudom a T-Sys-es hír nap végén jelent meg, lehet azért is nem tették fügére?!?
Több bank rendszerén is "inaktív".
Lehet készül valami ami figyelmet érdemel...
4IG részvény 2019. 12. 16. 17:44
Tiszteletem a Fórum- és Tulajdonos-társaknak!
Nekem úgy tűnik a kereskedési rendszerekben, mintha "inaktív" státuszban lenne a részvény...
Kérdés:
Lehetséges, hogy fel lesz holnap függesztve?
4IG részvény 2019. 12. 04. 13:12
Tisztelt Befektetők-Tulajdonostársak!
SZVSZ.
Jó ideje szemlélem Én is az árfolyam csökkenését, néha oldalazását. Tulajdonosként hosszabb távon nem látok okot idegességre, mivel a mostani szinteket a nagyobb akvik és azok kifizetése is indokolhatja, továbbá az év végi árfolyam beállítás és adóoptimalizálás is sokat nyomhat a "latba". Senkinek nem érdeke hosszabb távon az alacsony árfolyam viszont, az alacsonyabb adózás és az akvikhoz mért "optimális" részvényár beállítása igen.
Véleményem szerint meglátogatjuk a 700-750 közötti szinteket a múltbéli adatokból jól prognosztizálhatóan. Ezért is látom-gondolom úgy, hogy aggodalomra semmi ok.
A papírral továbbra is és a jövőben is lehet pénzt keresni!
Írásom célja csak a véleménycsere, és esetleg konstruktív együttgondolkodás.
A tőzsde lényege a változás, az árfolyammozgás. Csak ennek vagyunk tanúi.
Aki teheti, kereskedje le a mozgásokat és lehet örülni a plusz nyerőnek.
Maradok maximális tisztelettel Önök fele!
Est média szekta 2019. 05. 28. 19:37
Tisztelt Tulajdonostársak!
Kitűnő meglátások olvashatók Önöktől a kgy. friss információival egyetemben, melynek nyomán az együtt-gondolkodás segítségével valószínüsíthetően felállítható a cég leendő működésének, hasznosíthatóságának szcenáriója, jövőképe. 
Néhány észrevétel:
Az, hogy a kgy.-n a jelenlévő befektetői tulajdonosok, a fő leendő nagy tulaj által preferált pontok közül néhányat nem szavaztak meg nem biztos, hogy előnyös dolog. 
Nem szabad elfelejteni, hogy a kis-és közepes befektetők csak lehetőséget kapnak, a tőzsde segítségével, hogy ha fantáziát látnak egy adott cégben akkor, részt vásároljanak belőle, ami esetleg jövedelmet-hasznot termelhet. Ne akarjuk megmondani a leendő Nagytulajdonosnak mit csináljon, vagy mit ne csináljon a saját cégével, amit épp megmenteni-működtetni kíván, melynek kisebbségi tulajdonosai vagyunk. 
Azaz ne a farok csóválja a kutyát. 
Örüljünk a lehetőségnek ha jól döntöttünk és bevásárolhattuk magunkat egy ígéretes tőzsdei sztoriba.
Az Új kgy-n megjelent nevek, komoly embereket takarnak, akik már letettek valamit az asztalra. 
Az, hogy egyikük nevét csalással hozzák összefüggésbe ezen cég esetében semmi jelentősége. Ha igaz is lenne minden és az egyén még aktív lehet az üzleti életben, ahhoz is koponya kellhetett...
Ne felejtsük el, ez egy üres cég. Ez és a lehetőség az, ami az értéke. Függetlenül a részvényárfolyamtól amit pletykák, hírek és a jövő lehetősége áraz. 
Egy fejlődésben-alakulóban levő cégkép mindig nagyobb várakozás az árazásban mint a valóság, a valós érték. 
Ha az ember okos, figyel a részletekre és gondolkodik, "bármelyik" tőzsdei céggel kereshet pénzt. 
Erről szól ez a "dal", ez a "játék".
SZVSZ a kgy.-n megjelent nagy nevek és az elhangzottak alapján az EST Médiával továbbra is lehet pénzt keresni. A cég árfolyama pedig véleményem szerint ahogy tisztul a kép emelkedni fog. 
Ahogy Waren Buffet mondja; " Nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem nagyon". 
Kitartást, erőt, jó felismerést és sok nyerőt kívánok mindenkinek, türelemmel!
Továbbra is Tisztelettel, Önök Tulajdonostársaim iránt!
Legyen szép estéjük!
4IG részvény 2019. 03. 21. 10:08
Tisztelt Tulajdonostársak!
Vélemény.
Érdekes lenne megnézni miként alakulnának a részvényárfolyamok ha mindenhol minden fórum-platform ahol az emberek véleményt cserélnek ki lenne kapcsolva.
Valószínűleg nem így. Jobb lenne ha az emberek beszéd helyett gondolkodnának előbb.
Szóval.
Lesznek akvik. Ebből induljon ki mindenki. Az árfolyam ennek megfelelően alakul, vagy alakítják. A papír megmutatta magát, mire képes, volt 5000 felett jóval.
Feltéve, hogy részvénnyel fizetnének ami erősen elképzelhető, azt alacsonyabb áron teszik meg mivel, az árfolyam nyereségből is profitálni akar akit kifizetnek a papírral. Ezt és a rengeteg jövőbeli megrendelést (ami a cég jelenlegi kapacitásának sok lenne, tehát nőni kell), valamint JG jelenlétét összerakva sejthető a folyamat.
Tehát a mostani alacsonyabb ár csak időszakos, nincs miért csalódottságot érezni!
Maximum az miatt bosszankodhat az ember aki tartotta és tartja, hogy ezt a korrekciót is le lehetett volna kereskednie.
SZVSZ! ...
Tehát mosoly, séta! Ahogy egy régi fórumtárs szokta mondani!   :-)
4IG részvény 2018. 12. 06. 14:45
Tisztelt Közösség!
Hosszú ideje olvasótok vagyok, jelenleg részvényes is, de ez az első hozzászólásom.
Warren Buffet mesélte egyszer egy vásárlása kapcsán:
"Ha emelkedni fog, shortoljuk be előtte."
Szóval kéretik megnyugodni!
Ősrégi héber mondás: A gyorsaság csak bolhafogásnál jó.
Gondoljátok át a helyzetet és lássatok a dolgok mögé!
SZVSZ.

friss hírek További hírek