Béla2021

Regisztráció: 2020-09-06 23:35:38

Hozzászólások száma: 135

Utolsó hozzászólás: 2020-11-18 10:27


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-11-16 08:26-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
a topik témájával foglalkozz, ne másokkal
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-11-21 11:06-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
szóltunk már egyszer, hogy a személyeskedő posztokat hanyagold. légy szíves, fogadd meg, különben erősebb szankciókat leszünk kénytelenek érvényesíteni

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 18. 10:27
Érdekes, hogy ennyi eladó lakás mellett, miközben soha ilyen jó nem volt még a világ... a sok buta budapesti lakos elégedetlen a lakáshelyzetet tekintve. Pedig bárkinek megvan a lehetőség vásárolni, 10millákat felmarni, ingatlan protfóliót kiépíteni, 30 évre eladósodni egy 50 nm-es lukért.
--
"kórházépítésre és -felújításra van a legnagyobb igény a budapestiek körében, amelyet a tömegközlekedés korszerűsítése, a lakásfejlesztés, otthonteremtés és lakhatási körülmények javítása követ" (index.hu)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 18. 10:25
Rajta már nem segít pszichológus sem, jobban jársz, ha nem állsz le vele. Tudom, hogy elinte nehéz megállni, mert nagy pofával hirdeti a saját kis igazát. Azt hiszi, hogy a tudásával tart ott, ahol, meg őszintén meg van róla győződve, hogy ő "már elért valamit az életben". Ha bármi értelmes dolgot csinálhatna a valódi barátai körében, akkor nem itt szemetelné tele a fórumot önmagát egyre szánalmasabban ismételgetve. Ha van is tényleg 200 milliója ingatlanban, látod mire megy vele. Pár tényleg csóró-átlagos ismerősömnek jobb élete van még úgy is, hogy szinte hónapról-hónapra él. De nem keres olyanok között önigazolást, akik ki nem állhatják.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 14. 00:37
Hát ha ez kell, hogy ne szemetelt tele a fórumot, akkor beköszönök naponta többször. A nagyképűséged pedig csak addig tartható, amíg ugyanilyen szelek fújnak. Nehogy aztán 15 év múlva sorbaállj egy alkesszálló előtt, mert a nagy élettapasztalatoddal rossz lóra tettél.
-
Tudod, nem azért nincs elég melós, mert nem lettek kiképezve, hanem mert a létszám fele a 40es-50es éveire annyira leamortizálja magát, hogy nem alkalmasak semmir. Egy tanár, mérnök, bolti eladó meg még 65-70 évesen is ember és dolgozni tud és akar. A szakmunkás réteg egy része meg csórón fetrend valahol, mert rég elitta az agyát és 10+ éve nem dolgozott sehol. A lóvécska meg elment, amit régen kerestek.
-
Ahhoz képest, hogy nem szeretsz személyeskedni, szépen sikerült megszólítanod ismét. Hát tessék, itt a válasz. Igyál még pár sört és örülj annak, hogy éppen most a rendszer egyik haszonélvezője vagy. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 13. 21:42
Milyenek az eddigi tapasztalataid az ingatlanpiacon?
Szomorúnak tartom, hogy itthon sokszor drágább lakásokat építeni, mint például Németországban. Ez a tény mindenképp arra utal, hogy nem elég hatékonyan működik rendszer. Azt tűztük ki célul, hogy megértsük, miért kerül 800-900 ezer forintba egy négyzetméternyi új lakás megvásárlása mondjuk a XI. kerületben és hogy hogyan javítható és tehető hatékonyabbá a teljes beruházási folyamat. Épp ezért mindent úgy csináltunk, ahogy az ma a piacon elérhető, hogy megértsük a jelenlegi folyamatképességet.
-
Az ipari szektorból érkezve felfoghatatlan anomáliákkal találkoztam: „piaci változásra” hivatkozva szerződéseket felrúgni próbáló kivitelezők, az építkezés közepén lelépő munkások, a beruházás közepén változó alapanyagárak – ráadásul olyan drágulások, amiket az európai alapanyagpiaci folyamatok nem indokolnak.
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20201113/paradicsom-birodalombol-atlepve-az-ingatlanos-vilagba-felfoghatatlan-anomaliakat-lattam-a-kivitelezeseken-457196
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 11. 12:57
Vicces vagy, hogy amikor tihamér egy zsák cementként beszél rólad, mint aki hazsnot hoz, ezért használ.. addig hálás vagy érte. Amikor valaki nem kedvel, de melléd áll, akkor meg az személye sértés.
-
Látod, ezért nem fog egy szakmunkást végzett kb. soha beilleni egy intelligens, művelt társaságba, mert fel sem fogja a szavak egymásutánját. Hogy mi a valódi szándék, motiváció, stb. Bár ez a "rezsicsökkentés", meg "folytatjuk" meg az "ingyen 10ezer bözsiutalvány" országában végül nem meglepő. A társadalom 30%-a megbukna a legegszerűbb szövegértés teszten is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 11. 12:53
Ne legyél már megint ennyire szellemi fogyatékos. Most komolyan (legalább) egy nyilvánvaló (kapakodj meg) közgazdasági törvényrőlről akarod bebizonyítani, hogy olyan nincs - és mindenki hülye, aki szerint létezik ilyen tudomány. A kereslet-kínált nem törvény, hanem ideális esetben egy lehetőség az egyensúly megteremtésére.
-
De ahol az állam szándékosan belenyúl a piacba, hogy ott semmi értelme pár jókor-jóhelyen lévőnek nagy pofával okoskodnia, hogy de hát így működik a világ.Nem, a világ nem így működik. A rossz, átgondolatlan gazdaságpolitikai lépések következménye az, ami most van. Mivel orbán pontosan olyan, mint sztálin, hitler meg ceaușescu volt, így ő is el akar menni a végsőkig, semmivel sem törődve. A kérdés csak az, hogy mi lesz az új rend, miután ez a politikai bagázs végleg megy a süllyesztőbe. Az időpont kérdés, a következmények kérdésekek. De hogy ez az út nem fenntartható, az teljesen nyilvánvaló.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 11. 11:45
Bocs, csak kapkodok, még egy dolog eszembe jutott. Nemrég láttam a neten csaj, 35 körüli, talán több és arról beszélt, hogy a társkeresőn neki már nem sok keresnivalója van, mert egyre fontosabb szempont, hogy a nő BV és CSOK kompatibilis legyen, tehát a 40hez közeledve erősen lecsökkent a húspiaci érték. Nyilván szexre ennyire könnyű még soha nem volt felszedni egy 40+os nőt, hiszen akinek komoly=ingatlanos terve van, az nem fog 38 feletti nőt választani.
Na, kb. ilyen durván nyúlt bele az ingatlanpiacba is a fidesz, mint a 30 feletti nők párválasztásába. Egy részének eljött a lehetőségek kora, a többi meg hirtelen kiszorult. Miközben a határvonal egy teljesen önkényes ponton húzódik meg.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 11. 11:40
Bocs, hogy 3 hosszú lett, igazából ezért jöttem, a berlini-melós esethez csak hozzá akartam szólni röviden, de nem sikerül. Szóval úgy tűnik, még van tartalék a rendszerben:
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnz001.html
-
Ennek megfelelően érthető, miért reklámozza annyira pl. a KH a babavárót, meg egéb hiteleket is. Nem akarnak kimaradni. Illtve mai hír és van egy jó kis összeeurópai adat is benne a 2008-as válsághoz képest, tehát nem csak rról van szó, hogy a magyarok akkor meg most mennyire voltak HUF-ra vetítve. Mivel az ország erősen export-import függő, így nem sok vigasz, hogy kevesebb CHF-károsult van:
https://www.portfolio.hu/bank/20201111/tomeges-hitelbedolesekre-szamit-jovore-az-eu-s-szanalasi-testulet-keszulhetnek-a-bankok-456902
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 11. 11:32
Velük hosszútávra nem érdemes tervezni. AMár aznap megjelentek a kivételes esetek, akiknek mégsem kell hazamenni, plusz már más kollégium is jelezte, hogy még tolódik a végső határidő. Arról nem beszélve, hogy a fidesz egy elég fontos szavazóréteget (egy részét) haragított ezzel magára, tehát nagyon érdekes, hogy lesz-e újraindulás, illetve a következő lezárásnál mik lesznek a feltételek.
-
Nem túl intteligens lépés, hogy a nagy épületek üresen vannak, a kis lakásokba meg összezsúfolódak sokkal drágábban. Sokkal ásszerűbb lett volna minden szobába betenni 1-2 embert. Sőt, a hazaköltözők miatt a már bélő egyetemistáknak jutott volna hely az olcsó koliban. EZZEL szavatot lehet szerezni. Ami most történik, azzal meg csak veszíteni. Várom, hogy mikor fogja fel a csuti fővezér. Mint ahogy kutyás témában is gyorsan jött a korrekció...
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 11. 11:26
A kiadási célú lakásvásárlás a tehetősek részéről és a horror szakmunkás óradíj is rendkívül káros a társadalom egészére nézve, viszont az előbbi őrület váltotta ki jórészt a másodikat, mert sürgős volt a munka, lóvé nem számít. Minél gyorsabban gyüjjön a turista meg szedték ki a nagybfektetők a közösből CSOK-osnak adott lóvét. Keres pár melós az adott lakáson +2 milliót? Kit érdekel, ha közben a tulaj/építettő markolt +5-öt vagy még többet. Egy volt fontos, pörögjön, le na maradjon.
-
Az óriási különbség viszont az, hogy a lakások/telkek száma véges. Ki kell szorítani másokat ahhoz, hogy extra profithoz jusson az ember. Mások kárára lehet sokat keresni. Ha én megveszem az egyetlen eladó lakást a tömbben, akkor a másik érdeklődő már csak bérelni tud. Anennyiért, amennyit én mondok. (Nagyon leegyszerűsítve, de a lényeget összefoglalva.)
-
Ezzel szemben az átlag melós, illetve a fórumos Melós senkit nem szorított ki azért, hogy neki több munkája és extra profitja legyen. Egészen más helyzet. Nekem se az a bajom vele, hogy mennyit keres, hát hajrá. Nekem az a bajom, amikor a számára szerencsés helyzetben mások (jelen esetben nála tanultabb embereket) akar lenyomni. Mintha ő előre tudta volna, hogy a porban kínlódni mennyivel jobb, mint egy öltönyös/mérnök/eü-s állás. Dehogy jobb, csak most megőrült a világ és durván eltlódtak a fizetési arányok. Jórészt a spekulánsok miatt, a fidesz szavazatvásárlása, a rossz képzési rendszer, no meg 1-2 techmulti pár éves aranykora következtében. De semmi garancia nincs arra, hogy 5-10 év múlva nem elsz állami támogatott szakmunkás képzés és nem megy le a szakik órabére arra, amit most egy tanár kap. Vagy az alá, ami társadalmilag mindenképpen igazságosabb és fenntarthatóbb lenne.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 10. 00:30
Most tényleg "tömegesen" megjelentek a kollégisták a FB-on is, hogy kiadó lakás kell, de azonnal. Láttam vagy egy tucat hirdetést, hogy akár 4-5 fő is keres egy csapatban. Bár nem túl valószínű, hogy 2-300 csóró, eddig kolis egyetemista fogja kitermelni a befektetők elvárt profitját.
A legviccesebb az, hogy a hirdetések jó részénél oda volt írva jótanácsnak, hogy "ne lakást vegyél ki", hanem szállodai szobát, mert olcsóbb, nincs kaució, takarítanak hetente, wifi, reggelilehetőség, stb. Egy pár esetén tényleg jobb ajánlat a szoba+saját fürdő 80-ért, mint egy egy kis lakás egyik szobája (másikban egy tök idegennel) 60-ért.
-
Most pár nap nyüzsgés biztosan lesz, de egyetemista ismerősöm szerint dehogy lesz újranyitás lesz januárban az egyetemeknek, csak most nem merték egyből ezzel kezdeni. Reálisan nézve hatékony oltás nélkül sok értelme nem lesz újranyitni.. márpedig még széles körben elérhető oltóanyagot nem pár hónapon belülre ígérik. Ezért is mondtam, hogy 3 hónap múlva lesz ez érdekes az üres/eladó lakások száma, amikor már nagyban várni kellene a tavaszi turizmus-berobbanást, de jó eséllyel egészen más lesz a helyzet.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 09. 13:05
Ja, most látom, hogy írtátok többen is, csak nem frissítettem a hozzászólásokat. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 09. 13:01
Még annyit, hogy érdemes lesz most felírni az eladó-kiadó BP-i lakások számát és ránézni 2-3 hónap múlva. A diákokat rakják ki az egyetemkről, kollégiumokból, megint megszűnik jópár munkahely. Mondjuk 30% esély van arra, hogy januártól kinyitnak az egyetemek, így megint megindul egy kivéndorlás a fővárosból. Plusz ezek után jövőre még kevesebben akarnak majd egy évre leszerződni bérlőként. Akinek volt esze, idén sem tette már meg.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 09. 10:40
Amit írtál, abban kb. igazad volt. Abban tévedtél, hogy van értelme leírni. Van itt pár ember,  akinek egyszerűen fáj az igazság, ezért lepereg róla mindaz, amivel segíteni lehetne neki. Egy részüknek meg már olyanannyira eltorzult a személyisége, hogy konkrétan orvosi kezelésre szorulna. Szánalmas, ahogy görcsösen mondogatják ugyanazt, érvéként belengetve, hogy mennyi ingatlan van a nevükön vagy milyen az óradíjuk. Mintha ez bármilyen normális emberi közösségben "döntő érv" lenne.
-
Ismerek két embert is, aki 500 millió feletti vagyona van vidéken (tehát nem pár túlértékelt ingatlanban), miközben olyan vállalkozása van, amivel alig heti pár órát foglalkozik. Egyik közülük egy nagyképű idióta, aki még kifliért is mercedes terepjáróval jár. Az egész város utálja, de szó szerint nem találsz olyan embert, aki ne azt mondaná róla, hogy egy s.fej. A másik egy kozzá képest középkategóriás autóval jár, rendszeresen biciklizget, kedvelik, jól érzi magát a bőrében. Sőt a többség azt se tudja, hogy nem csak 150 milliója van, hanem jóval több.
-
Még egy fontos kölönbség van. Az első emberke mindig azt nézte, hogyan tud mások kárára meggazdagodni, erőből lenyomni a többit, utóbbi pedig nyitott szemmel és füllel jár és tanul, amit csak lehet. Ő már javában vagyonos ember volt, amikor én pályakezdő és úgy meglepett, hogy milyen lelkesen beszél arról, hogy 1-2 dologban mikre felhívtam a figyelmét és azóta is vannak dolgok, amiben kikéri a tanácsom. 
-
Itt szerintem bárki be tudja ebbe a két kategóriába lőni a hozzászólókat, teljesen függetlenül attól, hogy a számok megközelítik-e a fentieket.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 05. 08:25
A számokat pörgeti, valódi termélekenység-növekedés nincs. Ezt nem akarják megérteni sokan, ezért lufi. Hiába kap Gipsz Jakab kétszerannyit a nyomtatott pénzből, meg a bankszámlákon futó, virtuális pénzből. Mivel valójában semmivel sem tett le többet az asztalra, így nincs valódi értéknövekedés sem a háttérben. Az egész rendszer fenntarthatatlan és brutális következményei lesznek.
-
Ha igaz lenne az, hogy az alacsony kamatok segítik a társadalmi egyenlőséget vagy bármi hasonlót, akkor nem jönne ki évről-évre az elemzés, hogy gyakorlatilag minden országban durván nő a különbség a szegény és gazdag rétegek között.
-
Ami most zajlik a világban, az egy sima számháború és elkerülhetetlenül össze fog omlani. A kérdés csak az, hogy nagyon véres lesz-e vagy csak kellően szomorú. A technológiai fejlődés sokat segítettaz elmúlt 20 évben, de ez mára kifulladt, nagy felfedezések már nem várhatóak. Már csak az erőforrások pocséklása megy, hogy minél több szennyező hülyeség gördüljön le a szalagról és jelenjen meg a könyvelésben.
-
Tudod, ha kimegy valaki az ajtón, az nem jó az országnak, mert nem termel GDP-t. Ha kiugrik az első emeleti csukott ablakon, az jó, mert akkor az üveges, a taxi, a sebész, meg a pszichológus is pénzt kap és pörög a gazdaság. Kb. így működik most a világ, és nem lesz jó vége.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 05. 08:18
Érdekesen alakul a választás. Normálisan gondolkodó ember szerintem nem szavaz egy ilyen félrebeszélő vénemberre, és hihetetlen, hogy nem tudtak jobb jelöltet állítani. Sokkal valószínűbb, hogy a többség Trump ellen szavazott. Ha ez így marad, akkor pár dolgot "egy tollvonással" az ellenkező irányba állíthatnak hamarosan.
-
Még a végén viktorunknak is lesznek nehéz éjszakái, mert bár kb. egyetlen normális jelölt sincs az egész ellenzéki oldalon, de V. utálata egy jó kampány mellett akár még elég is lehet egy csúnya meglepetéshez... Bár ebben az országban nagyot váltani senki nem mer a rövidtávú érdekei miatt, de eljöhet egy abszolút trendforduló is. Különösen akkor, ha az új vezetés számokkal is bizonyítja, hogy az lakosságra öntött százmilliárdok csak mindenki más adósságát növelték, de semmiféle komoly demográfiai változás nem történt és nem is várható.
-
Ha pedig a fidesz veszít, akkor viktornak annyi végre és beindulhat a kis szekértáborok egymásnak esése, mert a kevésebb bevételből mindenki ugyanannyit akar majd, mint eddig kapotak. Könnyen lehet az is, hogy Lázár viszi a fél pártot, a többi lesz Viktoré. Az mszp is szétesett, a fidesz is hasonló életkorú és helyzetű tagokból áll már, szóval hasonló végkimenetlű lehet a dolog. Más kérdés, hogy nincs kormányképes párt, mert ez a sok ellenzéki idióta még egy minimum keretrendszerben sem tud megállapodni.
-
Én mindenesetre most először gondolom azt, hogy a következő választást akár még el is veszítheti a fidesz. A már kiszórt pénzek addigra nem lesznek meg, bérelemlésről ne nagyon álmondjanak az emberek, plusz lassan ideje lenne a pénznyomtatás helyett beismerni a világnak, hogy ez már recesszió.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 02. 17:55
A sok komoly férfi nyomkodja a lefelégombot a szobák sötétjében. :D Vagy 1-2 komoly férfi a klónhadsereggel? Elég szánalmas. Egyrészt maga a jelenség, másrészt a mögötte meghúzódó lelkivilág, hogy teljesítménnyel, tényekkel, érvekkel nem tudunk valakit legyőzni, ezért próbáljuk rossz hírét kelteni meg belerúgni, ahol csak tudunk. Főleg, ha anonim és nincs következménye.
-
Ha pedig valaki azért áll a provokáló ncseed meg melósfélék mellé, mert a gyengét védeni kell, meg mindenki egyformán számít, meg hasonló PC baromságok, akkor kérem tanulmányozni a régi mondást, hogy a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. Amit sokan nem értenek, mert nem a kikövezést végző jut végül a pokolba, hanem az, akit a széltől is óvta. Akinek nem merték a szemébe mondani az igazságot és ezért végül oda jut el, ahová a viselkedése alapján eljuthatott. A kikövezés pedig annyit jelent, hogy az egyén önpusztító gondolkodás- és viselkedésmódját támogatják egyesek, valamiféle együttérző, "védeni kell a gyengébbeket" érzelmi megfontolásból.
-
Melós még talán menthető, ncsedd jó eséllyel már nem. Én mindenesetre nem fogom szarul érezni magam amiatt, hogy legalább megpróbáltam. Meg az alaptalan közutálat sem billent ki a lelki nyugalmamból, szóval csak a mínuszolgatás miatt senki ne törje magát a ki-be lépkedéssel. :) Ha érdekelne, akkor én is csinálnák 15 perc alatt 10 reget és mindig én nyernék....
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 02. 11:20
A mínuszolóknak üzenem, hogy van egy rossz hírem, már a farkatok se lesz nagyobb. :D Szóval csak mert nem tetszik az igazság, attól még hiába utáljátok a rossz hír hozóját. :) Ha pedig bárki cáfolni próbálja azokat, amiket leírok ide bármikor, hát állok elébe...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 11. 02. 11:11
Csak idő kérdése, hogy a bitcoint meg az összes hasonlót betiltsák. Egyszerűen nem lehet majd valódi pénzre váltani, hirdetni, stb. Nem olyan nagy dolog lelőni pár ezer legaláis honlapot. Ezek nélkül meg nem lesz elég balek, aki az utánpótlást adja. A civizilizáció úgy tud létezni, hogy az emberektől elveszi a pénz egy részét az állam a saját szabályai szerint. Amiből nem kap részt, az hosszútávon nem működhet. Álomvilágban él, aki ezzel nincs tisztában, csak most még olyan marginális kérdés, hogy nem foglalkoznak vele, meg nem tudnak jobbat adni helyette. Pár év és a bitcoin is csak annyi lesz, mint az ilferro meg hasonlók. Vagy mint mondjuk 10 üveggolyó meg 10 liter pálinka. Egy szűk réteg elfogadja valami másért cserébe, de soha nem lesz globális, legális, elterjedt fizetőeszköz. De azért jó spekulálást nektek! :) Aki jókor száll be és ki, annak hajrá, a többiek meg így jártak. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 02. 11:01
Kiadó lakások FB csoport:
Kivételes lehetőség,1. lakás: 27,9 nm ára: 28,3 M2. lakás: 31,7 nm ára: 29,9 M3. lakás: 47,1 nm ára: 39,9 M4. lakás: 39,5 nm ára: 37,3 M5. lakás: 32,4 nm ára: 31,4 M Belvárosi ékszerdoboz, harmonikus életterek, több garzon egy helyen, remek lokáció, tökéletes elhelyezkedés!A belváros szívében a VII. kerületben, az Erzsébet körút és a Dob utca sarkán található, kiváló közlekedéssel, közvetlenül a tulajdonostól eladó 2020-ban teljesen felújított 5 db önálló garzonlakás.A lakások kifogástalan állapotban vannak, 2020-ban igényesen felújított és lakberendező által átgondoltan berendezett.
--- közben ezer sor, hogy milyen szuper minden ---
Ha befektetési céllal gondolkodik, akkor ezek a lakások ideálisak, remek befektetési lehetőségek. Hiszen könnyen kiadhatók akár rövidtávú szállásszolgáltatásra, akár hosszútávra:130.000-170.000 Ft / lakás / hó, az abban rejlő potenciál kimagasló, vagyis megtalálta azt az ingatlant, amely könnyen és gyorsan pénzt fial. Holnap jöhet az albérlő. 
(Ha pedig valaki pont ilyet keres: 70/568-5028)

friss hírek További hírek