Egy hét és indul a XETRA, mindenkinek minden világos? Mert nekem a BÉT-es leírások nesze semmi fogd meg jól. Semmi konkrét kereskedési példa, semmi a díjakról stb. Valamelyik szolgáltató már felmutatta az új felületet?
Nekem ez nem teljesen világos, látható maradt a brókerek számára az, hogy melyik brókercég adott/vett az üzletkötés során vagy mostantól ők sem látják?
Mondjuk az is lehet a hiba, hogy a PETI-ben látom rosszul, mert a BÉT honlapján az össz forgalom valamivel kisebb. És a Portfólión már csak egyszer szerepelnek ezek a kötések.
Valaki tudja már a magyarázatot arra, hogy miért van mindig dupla kötésmennyiség a záróban? MOL, OTP, MTEL esetében, de minden más papírban is, ahol van a zárószakaszban kötés, duplán jelenik meg.
Valamint az OTP, MOL, MTEL, RICHTER esetében az utolsó záró előtti kötések is többszöröződve látszanak (pl. RICHTER 40 db-os kötésből látok vagy 20-at az utolsó időpontban). Ez nem hiba?
elég volt hozzá 2 nap, hogy kiderüljen, ez egy ócska, szutyok rendszer. agyrém az egész.
krosszolni nem lehet, kötők nem látszanak, idióta aukciós rendszer, egyedi engedélyezések "volatilitás" miatt, telefonon kötésengedélyezesek kérő BÉT...
GRATULÁLOK !!!!!
Valahol olvastam, hogy a Xetra-ban az egyidőben született azonos árú kötéseket összevonva fogja megjeleníteni. Gondolom nagyobb forgalmú piacokon van ennek értelme, itt nálunk már kevésbe. A dupla kötések nyitóban/záróban ezekkel az ajánlati könyv kiegyensúlyozásokkal lehetnek összefüggésben, de különösebben nem zavart, úgyis kevés a kötés az összevonások miatt:)
Azt én is észrevettem, hogy benn álltam 30 db Mol vételen 13850-en, s rajtam kívül még volt másik 4 vevő is, összesen ha jól emlékszem 230-al voltunk 5-en a vételi könyvben, s ránkszórtak egy nagyobb mennyiséget, de az árinfóban egybe szerepelt a 230 db-os kötés. Viszont a randi rendszer visszaigazolta hogy teljesült a 30db-os kötésésem.
A záróban valósak voltak azok a mennyiségek, amiket írtam, mert az indikatív mennyiségnél is közel ugyanakkora volt, Tehát valós volt, csak nem értem, hogy miért kétszer írta ki.
No nem baj, még tanuló időszakban vagyunk, s majd belejövünk a dolgokba:-)
Én vettem olyan tételeket pénteken, amik be sem kerültek az árinfóba. A számlámra került, x darab, és semmi nyoma a kereskedésben, mintha meg sem történt volna a vétel.
Ezek amiket te írsz nekem is feltűntek, valami technikai kötések lehetnek, nem valósak, hiszen az összes instrumentummal végigjátszották.
az árinfóban a nyitó és zárószakaszban kétszer is szerepelnek a kötésmennyiség.
Ez pl. a tegnapi zárószakasz.
MOL_13.750Ft_15322db_17:05:02
MOL_13.750Ft_15322db_17:05:02
OTP_4.255Ft_99666db_17:05:05
OTP_4.255Ft_99666db_17:05:05
MTEL_293Ft_173.828db_17:05:21
MTEL_293Ft_173.828db_17:05:21
Ezek a duplázások miért vannak?
A TA-hoz a scalper is dupla mennyiséget tölt le a nyitóban és a záróban egyaránt. Ez ugyanúgy fennáll a petinél és a randinál egyaránt.
Valójában az egyik az eladási, a másik mennyiség pedig a vétel lehet? De akkor miért kell duplán írni.
Azt azért én sem mondom, hogy nem jó, hogy van ez a lehetőség. Én is meg fogom nézegetni ha éppen úgy áll a helyzet, de nem ez lesz az alapbeállítás nálam, túl sok instrumentumot követek és nem férnének ki a tízes könyvek :)
Meg ha jól belegondolok az egész Xetra átállásnak ez az egyetlen pozitív hozadéka, így tényleg meg kell becsülnünk :)
"mert a robot pakolta"
ez így van, sokszor tapasztaltam én is, hogy pill alatt új pakk került a kötésre kerül pakk helyére..., inkább csak nagyobb méretben lesz ez a "játék" a továbbiakban
"ha a kerek szinten kurva nagy pakk áll, és láthatóan nem bátortalanodnak el a vevők, akkor borítékolható, hogy ki fogják venni."
ez is igaz, most éppen leginkább a Ricsiben tapasztalható ez a jelenség
"Én szinte csak dt-zek, és most is azt mondom semmi jelentősége"
Ok, ez sztem ízlés kérdése, ki hogy érzi komfortosabbnak ...
Én szinte csak dt-zek, és most is azt mondom semmi jelentősége. Ha egy papír menni akar akkor fog, tökmindegy mennyi áll eladáson. Sőt, bizonyos papírokban, pl. OTP-ben, ha a kerek szinten kurva nagy pakk áll, és láthatóan nem bátortalanodnak el a vevők, akkor borítékolható, hogy ki fogják venni.
Az iceberg meg eddig is működött a BÉT-en is a nagyoknál, max nem vettétek észre, mert a robot pakolta, és nem a rendszer volt rá felkészítve.
DT/swing kereskedésben versenyelőnyt ad a használójának, előrejelezhető a kereskedés iránya egy adott időtávon, még akkor is ha ezen ajánlatok dinamikusak ! Nálam rendkívül fontos, mert pontosabban láthatók az elhelyezett "fajsúlyosabb" pakkok, DT esetében napi több körnél nagyon számít. Az Iceberg viszont megosztó hatású, aki megteszi annak nagy pakk esetén előnyös lehet, hiszen nem befolyásolja a kereskedést közvetlenül (pont azért mert rejtve marad), aki viszont pont a "nagyobb pakkokat" veszi kereskedése alapjául, az információ hátrányba kerül.
Köszönöm a választ. Én is arra gondoltam, hogy a semmit választom, mert feltehetően emiatt maradt ott ez az opció. Vagyis ha bejelölöm a visszavonásig opciót, akkor a jelen állás szerint a megbízás 365 napig érvényes lesz. és uez a helyzet akkor a folyamatos kereskedési rendszerben működő "nagy" részvényekre is gondolom én.
Attól függ ki a brókered?
Én például az RC-nél a Netboonban villámkötés, limites, visszavonási érvényes ajánlatokat, és mára minden kategóriás ajánlatom eltünt.
Ma ismét ott adtam ajánlatot, kivi vagyok, hogy hétfőn estére szintén eltünnek-e?
Kereskedési korlátok csak azt határozzák meg, hogy az ajánlat a papír mely kereskedési szakaszában/szakaszaiban vegyen részt. Ha csak el szeretnéd adni akkor ne válassz semmi extrát, limit vétel/eladás minden modell minden szakaszában működik.
Szép Napot!
Sajnos egy kicsit el vagyok havazva, nem hallottam erről az új kereskedési rendszerről. Bár olvasgattam de mégsem világos előttem pontosan mit jelent a kereskedési korlát?
Pld. "T" kategóriás részvényre szeretnék eladási megbízást adni "visszavonásig" érvényességgel. A "kereskedési korlát"-nál mit kell jelölnöm az alábbi lehetőségek közül?
1. semmi
2. csak akció
3. záró akció
4. nyitó akció
Köszönöm a választ. Tehát ebben az esetben ki is lehet venni piaci vétellel magasabb értékről is eladási mennyiséget, és csak utána kerül vissza az iceberg ajánlat következő 10%-a? Ez tényleg hasonló akkor, mint egy robot, ami pakolgatja be az ajánlatokat.
OK, pontosan úgysem érint (gondolom :) a mennyiség, csak kíváncsi voltam rá, de akkor ez is úgy van megfogalmazva, mint pár másik szabály.
PL. az árelmozdulásnál is ha egy "bizonyos mértékben" elmozdul az ár, "pár perces" aukció lesz. Mennyi az a mennyiség és hány perc az a szünet? Vagy ezek minden nap más véletlenszerű értékre lesznek beállítva?
XETRA indulás