A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Tisztazzuk. Innen 600 es 1000km tavolsagra, Venetoban es LOmbardiaban mar karantenban vannak emberek, ugy 50 ezren. A virus megtett 9000 km tavolsagot, es meg 1000 km kell hogy itt legyen. Egy hete Veneto-ben senki nem hitte, hogy ott lesz az utcajaban a virus. A virus Kinaban nagyjabol 4 het alatt szorodott szet Vuhan kozpontbol 1000 km-es korben, es mostanra egy Europa meretu Kinaban 50% mukodesi kepesseget vett el. A jozan kalkulaciok mostanra 2-3% GDP kiesessel szamolnak, ha Aprilisra elmulna a jarvany. Az EU vezetok szamara immar nem a koltsegvetes a problema. Sokkal fontosabb tema van. Hogyan fogjak kezelni a hatarokon az embereket ? Akik haza akarnak menni? Akik sielnek, dolgoznak, csaladot latogatnak, turistaskodnak? Es az aruforgalmat? Hogyan szallitanak zoldseget, kenyeret, gyogyszert, ha lezarnak autopalyakat a karanten miatt? Hogyan szamoljak el egymassal a tomeges sajat, es a kulfoldi betegek koltsegeit? Van-e az EU beteg- biztositoknak eleg tartalekuk a koltsegek viselesehez? Tenyleg van szajmaszk, mondjuk cserelheto, naponta 100m db? Hol lehet megvenni? Tenyleg van mondjuk cask 10e beteg ellatasahoz eldobhato orvosi vedoruha, naponta cserelni? Van 10000 beteg oxygen-potlashoz eleg oxigenpalack es utantoltesi kapacitas? Van elelmiszer tartalek 1-10 m ember karantenban tartasahoz?
Mióta személyeskedés az, ha valaki reális veszélyekre hivja fel a figyelmet? (Nem vártam köszönetet, de azért személyeskedést sem.) De megértem idegességedet. Drukkolok, hogy ne legyen olyan katasztrófális, mint ahogy most kinéz.
A várhatóan szaporodó karanténokat Európa minden államában sok cég meg fogja viselni. Elsősorban a szállitmányozó, logisztikai cégek. A Waberers már eddig is küzdött hogy nyereséges maradjon. Félek, hogy innentől már a túlélésért folyik a küzdelem. Drukkolok, hogy sikerüljön. De én innentől a partvonalon kivülről figyelem.
Nem kell kiakadni. Én csak segitőszándékkal irtam. Tudom, hogy idegesitő, ha valaki már eddig is bukta a befektetett tőkéje nagy részét, de hidd el innen is mehet még 50%-ot le, ha kitör a pánik itthon is a coronavirus miatt. Én szóltam!
Helyesen: koronavírus, Kína, sújtani. Különösen ez utóbbi nagyon durva. Egyébként nem tudom, min vagy így kiakadva, a hülye is tudja, hogy melyik papír fogja különösen megérezni. Igen, amit még az elmúlt napokban is pumpáltak, amikor már kiszállni kellett volna.
Most, hogy lassan több új coronavirus fertőzés van már Olaszországban mint Kinán kivül a világban összesen, ez hétfőtől nagy esésekhez vezet. Nálunk szerintem különösen a fundamentálisan gyengébb lábakon álló kis papirokat fogja súlytani. Ideje fedezékbe vonulni. Én szóltam!
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link