Topiknyitó: balta 2007. 01. 28. 13:33

Új tőzsdei cégek  

GENEX, RFV, ORCO: link

Ki mit tud róluk? Érdemes e tavaszig félretenni egy kis cash-t a beszálláshoz?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 01. 29. 02:46
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Mondjuk az RFV sem rossz klíma szempontból, de szerintem az ORCO hosszútávon nem jó story. Félő hogy az ingatlanlufi is ki fog pukkadni, úgy mint anno Japánban.
Törölt felhasználó 2007. 01. 29. 02:44
Én amint megtudtam a hírt, rögtön eldöntöttem, hogy a Novotrade - Genesis mellé fogok venni GENEX részvényt, szigorúan hosszútávra! 3-10 év.

Elmondom miért. 2006 nyarán, arra gondoltam, kéne alapítani egy céget, légkondicionálók forgalmazására és beszerelésére, mivel egyre többen gondolkoznak a középrétegen belül ilyen berendezés beszerzésében, sõt lakótelepi lakásokba is. A klíma melegszik, a városok egyre elviselhetetlenebbek.
Az állami VAHABA program is kiemeli, a klímatechnológia hangsúllyozott alkalmazását, az állami szektorban. Ha az ember elmegy egy nyaralóhelyre külföldre, szinte minden házban van már ilyen. Nálunk még nincs, pedig a száraz kontinentális ill. félsivatagi (sajnos Magyarország részben ilyen) éghajlat, akár melegebb is lehet, mint a mediterrán nyaranta.

A légkondicionálásban nagy jövõ van, és mivel nem értek hozzá egyáltalán, és tõkém sincs elég, inkább egy ilyen cég részvényeit vásárlom meg. A cég ráadásul nem csak a hazai piacra épít. Már most is 7 országban van kirendeltségük.

A Novotrade pedig hosszú távon azért lesz jó, mert az alternatív energia forráások is fokozatosan teret fognak nyerni a nem megújuló energiákkal szemben, a globális felmelegedés következtében. A Vahaba program szintén kiemeli a napelem technológia alkalmazásának lehetõségét.

A jövõ a klímaváltozásé sajnos, de ezt ki kell használni. Mindig vannak világgazdasági trendek, és a jövõ a biotechnológiáé, és a klímaváltozással kapcsolatos cégeké.

Én gyanítom, hogy újra ki fog pukkadni a .com lufi, de nevezhetném web2 lufinak is, élen a google-vel. Szerintem irreális, hogy a Google, nagyobb tõzsdei értéket képviseljen, mint a Coca Cola...
balta
balta 2007. 01. 28. 14:08
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Az is érdekes, hogy az ORCO-t az Euronext-en és Prágában is jegyzik. A közgyűlések Luxemburgban lesznek? A klíma sem feltétlenül rossz biznissz ilyen felmelegedéses időkben.
Törölt felhasználó 2007. 01. 28. 14:00
Előzmény: #5  zepi
Az Orca valóban komolyabbnak tűnik a három közül, de persze ki tudja, hogy befektetésileg melyikben lesz elég fantázia...
zepi
zepi 2007. 01. 28. 13:50
Előzmény: #4  balta
Köszi balta !
Az ORCA lehet érdekes sztem.
balta
balta 2007. 01. 28. 13:49
Előzmény: #3  zepi
Zepi: EgyszerÚ, elé kell írni, hogy http://
Akkor legyen itt az összes honlap:
GENEX: link RFV: link ORCO: link
zepi