A magánnyugdíjpénztáraktól elvonandó nyugdíjjárulék miatt kiesik az állampapír kereslet egy része, a kasszák ugyanis a járulékok mintegy feléből eddig az állam adósságát finanszírozták. Az Index által megkérdezett elemzők szerint a kereslet...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=140132
A nagy büdös fordulat az lesz, ha az AB vagy az unió bekavar valamelyik elemnek, mert akkor honnan lesz hirtelen pár száz milliárd?
Törölt felhasználó2010. 10. 20. 17:42
Végkövetkeztetésként semmi értelme a címnek, mert ebből az elvonásból pont annyi állampapír vevő fog eltünni, amennyit nem kell emiatt kibocsájtani. Az már más kérdés, hogy az elrontott 2010-es költségvetés miatt a különadók nem fogják esetleg fedezni az egykulcsos családi adórendszert, de erre tényleg reformokat kell alkotni, ezen az sem segítene, ha a nyugdíjpénztárak megkapnák továbbra is a lét, és vennének belőle allampapírokat.
Ostoba. A jövedelmem 70%-át elveszi az állam, a nagyobb részét szétosztja a nyuggerek és a segélyesek között , a másik részéért kevés és rossz minőségű szolgáltatásokat kapok(egészségügy, közbiztonság, stb.) Senki nem kérdezett, hogy akarok-e ilyen magas adókat , járulékokat fizetni. Akkor engem megloptak?
Nem értem az ilyen szövegre mért kell egyáltalán válaszolni.EZ A BEIRÁS EGY NAGYON PRIMITIV EMBER BESZOLÁSA, AZON CSODÁLKOZOM, HOGY TUD IRNI. EGYÉBKÉNT, HA VALAKI KÉRDEZÉS NÉLKÜL ELVESZI A SPOROLT PÉNZEM, HÁT AZ BIZONY LOPÁS.
\"A kasszáknak járó pénz visszatartásával a költségvetés havonta mintegy 30 milliárdos többletbevételhez jut. Ebből fedezni lehetne az állami nyugdíjrendszerben a kasszák miatt keletkező veszteséget, a kormány azonban a többletbevétel terhére inkább adót csökkent, ezért az állami nyugdírendszer hiánya nem tűnik el. A hiányt tehát továbbra is állampapír kibocsátásból kell finanszírozni. \"
Itt van a lényeg, amivel vitázni lehet. Abban egyet értek, hogy a kiadásokat csökkenteni kell, de hogy ez lenne a fedezet az adócsökkentésnek azzal nem, meg azzal sem, hogy emiatt kellene több állampapírt kibocsájtani. Ezt jövőre úgy kell megoldani, hogy ne nagyon kelljen extra pénzt beszedni azokon felül, ami most tervezve van, különben megette a fene az egészet. Persze átmenetileg át lehet vészelni egy rövidebb időszakot magasabb kibocsájtással is, ha nem sikerül jövőre kidolgozni a kiadáscsökkentést támogató átalakításokat, de szerintem erre maximum a jövő évünk van.
Az az érdekes, hogy a cikkben erről elfelejtkeztek, ezért írtam rá az első megjegyzést. Pedig gondolom, a témában nálam jártasabb személy írhatta, vagy legalábbis valami szakemberféle.
Fölösleges a vita. Lehet,hogy az lenne a jó megoldás ha nem reagálnánk a hozzászólásaira. Talán egy másik névvel visszatérne és akkor lehetne vele is beszélgetni.
Mert így semmi értelme. Kár minden leütésért.
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:50
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:47
Előzmény:
törölt hozzászólás
Jó lenne , ha a másik topikban feltett kérdésemre válaszolnál és nem fenyegetőznél. Tényleg , kire szavaztál? :)
A mai délutánon folyamatosan azt szajkóztad a FIDESZ LOPOTT!!!
Természetesen ez nem igaz,de ezt nem látod be. Erre írok egy egyszerű hasonlatot,hogy megértsed mi a LOPás és te ezt a hasonlatot tényként kezeled.
Mások már föladták a veled folytatott beszélgetést,valószínűleg én leszek a következő aki ezt teszi.
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:42
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ahogy tetszik! Tényleg nem vagyunk egy súlycsoportban.
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:40
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:39
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:39
Előzmény:
törölt hozzászólás
:-)
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:37
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:36
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:35
Előzmény:
törölt hozzászólás
Úgy tünik, neked meg nem. Az miben lenne más, ha ezt a pénzt 50%-os extra/külön/szolidaritási adóként "lopnák" el tőled, amire nem lenne igéret, hogy majd visszakapod egyszer? Ilyen még nem is volt, vagy tévedek?
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 16:34
Előzmény:
törölt hozzászólás
Elvtársad, a hazug , tolvaj gyurcsány -aki többek között a nyugdíjrendszert is szétkúrta- bármelyik korábbi vagy jelenlegi korrupt nigériai kormányban megállná a helyét , csak a bőrszínével tűnne ki. Alakul a Maszop börtönfrakció, mehetsz hozzájuk beszélőre ,aztán elénk tárhatod az újabb kiváló ötleteiket, hiszen régóta tudjuk a komcsik értenek ahhoz legjobban hogyan kellene rendbe hozni azokat a problémákat amelyeket ők okoztak.
Folyamatosan a lopás kifejezést haszálod a mai napon.
Erre írtam,ha a Fidesz kasszába utalják akkor be fog következni a lopás.
És írtam, ennek ellenére téged nem ér kár mert az MSZP kártalanít.
Érthető?
Látod,így már jobb. A másik amit szintén nem értek,hogy mivel az Államnek nincsen pénze csak az adófizetőknek akkor,ha ezt a pénzt a Fidesz nem a pártszámlára utalja hanem a rendszerben hagyja lehetne elemezni a lopást mint esetet.
De még ez sem lényeges,hiszen az MSZP megigérte,hogy 2014-ben kamatos kamattal fizeti vissza az emberek számlájára.
Így már tényleg nem értem mitől félsz? Egy Ft-al sem rövidítenek meg.
Amit elvesznek azt vissza kell tenni,de te folyamatosan azt állítod,hogy már elvették tehát loptak. Még nem vették el. Töled sem akkor lopnak amikor bejelentik,hogy nov.1-el elveszik a pénzedet. Hanem akkor amikor elveszik.
Feljelentést teszel valaki ellen (mert azt mondta),hogy nov.1-én el akarja lopni az autódat?
Törölt felhasználó2010. 10. 19. 15:51
Előzmény:
törölt hozzászólás
Minek, a cikk nem arról szól. Nem akarok politikai vitákba belemenni. Sehova nem vezet.
Még nem loptak. Talán fognak,de még nem. Tehát a lopás még nem valósult meg,így nem is lophattak még. Amennyiben pedig olyan törvényt alkotnak akkor meg sem valósul a lopás. Mert az a lopás amikor elvesznek valamit ami nem az övéké,és mivel még nem vették el így még nem loptak.
Túléli a kötvénypiac a magánnyugdíjpénztári elvonást
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=140132