Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 03. 12. 23:32

távozott Járai  

Kanyisz, Pénznyelő,

egy-két meglátásra kíváncsi volnék a mostani rémisztgetésekről (Armageddon á la jelzálogpiaci para), sztetek mennyire reális? A NAS-os meglátást olvastam, az is elég 2esélyes. Nekem olyan minipara előtti hangulatkeltés-feelingem van. Egy jó kis leöntés, aztán majd csak gap upra szabad venni - ez állt össze nekem mint reális forgatókönyv. Hozzáfűznivalót köszönettel veszek akár mailre is

marvin28@freemail.hu
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 03. 15. 10:09
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
elolvatam, köszi.
a mailt is.
Törölt felhasználó 2007. 03. 13. 12:36
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
szerintem is. Bár azért a közönség már kezd fel töltődni "vevőkkel"
Törölt felhasználó 2007. 03. 13. 08:42
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Nem lehet, hogy mar tul sokan varnak erre a zuhera? Ettol meg bekovezhet, csak talan kesobb - addig meg jopar embernek, aki most nagy esesre szamit, meg kell gondolnia magat, el kell bizonytalanodnia, johet nemi emelkedes, oldalazas, aztan esetleg egy korrekcio.
Törölt felhasználó 2007. 03. 13. 07:50
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
AKS!

Én nem szoktam ma már ilyeneken nagyon meditálni, legalábbis kereskedési szempontból nem. Nincs értelme, megpróbálok figyelni és a történések UTÁN loholni.
A rémisztgetéseknek nincs jelentőségük, sose az okozza a nagy zuhét amitől korábban mindenki félt. Sőt az se amiről a zuhé közben beszélnek. Az orosz para idején mindenki az orosz összeomlásról beszélt/írt, meg arról, hogy minket fundamentálisan velük együtt kezelnek sajnos még.
Később kiderült, hogy no funda, mert leírták a működést is (de ekkor már túl voltunk rajta): likvidálások idézték elő a magyar mélységet, nem csak belföldi lombardok, hanem pl.:ricsit és egyéb magyart tettek le állitólag biztosítéknak, hogy kint hitelből vegyenek, ezért dőlt be a bét.

Arról viszont csak most olvastam először (8 év után!), hogy az egész úgy indúlt, a jen 3 nap alatt 18%-t erősödött (már akkor is abból finanszíroztak).

Ugyhogy ha azt akarod kitalálni mi miért következik várj még 8 évet, és kereskedj visszamenőleg:o))

Teli van globalice a pénzügyi/gazdasági rendszer fentarthatatlan feszültségekkel, folyamatokkal (nem csak jelzálog) Előbb-utóbb ebből lesz egy nagy pukk, de hogy 5 perc múlva, vagy 5 száz év műlva, na ezt nem tudom:o)

Nekünk pusztán technikailag jó lenne egy nagy lejtő. Log skálán a BUX egy sávban mozog 97 óta és érintete annak tetejét, alja valahol 12 körül van most. Ha pusztán technikailag nézem, akkor 2 valószínű forgatókönyv van. 1. oldalazás több évig (persze jó nagy kereskedhető swingekkel), 2. zuhé a trend aljáig (kb 12), majd emelkedés (ez nekem sokkal jobban feküdne:o)
Törölt felhasználó 2007. 03. 13. 00:08
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
a verbális armageddon miatt ugrott be - nem bántani akarom Zsigát. Simorral kapcs. is én védtem meg :) de azért örülök, hogy távozott, na :) el se tudnám titkolni. fletó eltáncolásának is tudnék örülni. antiszemitizmus, muhahah... KISZ-titkárként jókat mondott pedig.
na mind1, jó 8
ma ennyit akartam politizálni...
Törölt felhasználó 2007. 03. 12. 23:41
Bocs, de ennek mi köze Járaihoz?
Törölt felhasználó 2007. 03. 12. 23:40
Lesz itt még összeomlás. Rég volt utoljára. Mindenkinek nagy az arca, a nyugdíjas vájár is kínai alapot keres, a hülye amcsik eladósodva, pöfögnek az SUV - kon, bankok hedge fundok óriási kockázatokat vállalnak, de még bírják, megy még a piramisjáték. Kérdés, hogy meddig.

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek