egy-két meglátásra kíváncsi volnék a mostani rémisztgetésekről (Armageddon á la jelzálogpiaci para), sztetek mennyire reális? A NAS-os meglátást olvastam, az is elég 2esélyes. Nekem olyan minipara előtti hangulatkeltés-feelingem van. Egy jó kis leöntés, aztán majd csak gap upra szabad venni - ez állt össze nekem mint reális forgatókönyv. Hozzáfűznivalót köszönettel veszek akár mailre is
Nem lehet, hogy mar tul sokan varnak erre a zuhera? Ettol meg bekovezhet, csak talan kesobb - addig meg jopar embernek, aki most nagy esesre szamit, meg kell gondolnia magat, el kell bizonytalanodnia, johet nemi emelkedes, oldalazas, aztan esetleg egy korrekcio.
Én nem szoktam ma már ilyeneken nagyon meditálni, legalábbis kereskedési szempontból nem. Nincs értelme, megpróbálok figyelni és a történések UTÁN loholni.
A rémisztgetéseknek nincs jelentőségük, sose az okozza a nagy zuhét amitől korábban mindenki félt. Sőt az se amiről a zuhé közben beszélnek. Az orosz para idején mindenki az orosz összeomlásról beszélt/írt, meg arról, hogy minket fundamentálisan velük együtt kezelnek sajnos még.
Később kiderült, hogy no funda, mert leírták a működést is (de ekkor már túl voltunk rajta): likvidálások idézték elő a magyar mélységet, nem csak belföldi lombardok, hanem pl.:ricsit és egyéb magyart tettek le állitólag biztosítéknak, hogy kint hitelből vegyenek, ezért dőlt be a bét.
Arról viszont csak most olvastam először (8 év után!), hogy az egész úgy indúlt, a jen 3 nap alatt 18%-t erősödött (már akkor is abból finanszíroztak).
Ugyhogy ha azt akarod kitalálni mi miért következik várj még 8 évet, és kereskedj visszamenőleg:o))
Teli van globalice a pénzügyi/gazdasági rendszer fentarthatatlan feszültségekkel, folyamatokkal (nem csak jelzálog) Előbb-utóbb ebből lesz egy nagy pukk, de hogy 5 perc múlva, vagy 5 száz év műlva, na ezt nem tudom:o)
Nekünk pusztán technikailag jó lenne egy nagy lejtő. Log skálán a BUX egy sávban mozog 97 óta és érintete annak tetejét, alja valahol 12 körül van most. Ha pusztán technikailag nézem, akkor 2 valószínű forgatókönyv van. 1. oldalazás több évig (persze jó nagy kereskedhető swingekkel), 2. zuhé a trend aljáig (kb 12), majd emelkedés (ez nekem sokkal jobban feküdne:o)
a verbális armageddon miatt ugrott be - nem bántani akarom Zsigát. Simorral kapcs. is én védtem meg :) de azért örülök, hogy távozott, na :) el se tudnám titkolni. fletó eltáncolásának is tudnék örülni. antiszemitizmus, muhahah... KISZ-titkárként jókat mondott pedig.
na mind1, jó 8
ma ennyit akartam politizálni...
Lesz itt még összeomlás. Rég volt utoljára. Mindenkinek nagy az arca, a nyugdíjas vájár is kínai alapot keres, a hülye amcsik eladósodva, pöfögnek az SUV - kon, bankok hedge fundok óriási kockázatokat vállalnak, de még bírják, megy még a piramisjáték. Kérdés, hogy meddig.
távozott Járai
egy-két meglátásra kíváncsi volnék a mostani rémisztgetésekről (Armageddon á la jelzálogpiaci para), sztetek mennyire reális? A NAS-os meglátást olvastam, az is elég 2esélyes. Nekem olyan minipara előtti hangulatkeltés-feelingem van. Egy jó kis leöntés, aztán majd csak gap upra szabad venni - ez állt össze nekem mint reális forgatókönyv. Hozzáfűznivalót köszönettel veszek akár mailre is
marvin28@freemail.hu