Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek kizárják az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerzõdési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerzõdés visszamenõleges hatályú megsemmisítését.
en ellenkezo ertelmu dontesre szamitottam de ha mar igy alakult akkor remelem milliokat kap vissza minden devizahiteles . es a kilakoltatasokat is fel kene fuggeszteni
futtomban beneztem de ugy latszik a politikai szocseples mar mindenkit jobban erdekel mint hogy brusszel esetleg ezermilliardot kihuz a bankok zsebebol
én a következőképp értelmezem: - az európai bíróság korábbi ítélete az árfolyamkockázat KIVÉTELÉVEL a többi szerződési feltétel tisztességtelenségére vonatkozott. - ez alapján készült a 2014-es törvény, amiben KIZÁRTÁK az árfolyamkockázatot a "tisztességtelennek" minősíthető feltételek közül. - a mostani döntés szerint az ÁRFOLYAMKOCKÁZATRA IS vonatkozik a "tisztességtelen feltételek" tilalma. - ezért a 2014-es törvényben szereplő kizárás nem érvényes.
Sorsdöntõ fordulat a devizahitelek ügyében: megsemmisíthetõk a szerzõdések!
Ugrás a cikkhez