Az OTP bejelentette, hogy a 2008. augusztus 26-án tulajdonában lévő OTP törzsrészvényekből adásvételi szerződéssel a szabályozott piacon kívül 2,000,040 darabot értékesített 6,877 forint/darab áron.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=101494
Kölcsönadtam a tesómnak az újságot. De úgy emlékszem a mostaniban olvastam
Előző negyedéves teljesítményükről cikk.
"A küzdelem heroikusnak ígérkezik, a nyugdíjpénztárak vagyona ugyanis piaci értéken több mint 130 milliárd forinttal csökkent az idei első negyedévben, ezen belül a magánpénztári ágban 4 százalékos, az önkéntes pénztáraknál pedig 7 százalékos vagyonvesztést kellett elkönyvelni a 2007 végi állapothoz képest." link
Mindegy, biztos megvan az oka csak zavar, hogy nem látom át, mivel van pénzem OTI-ban bőven.
Nyugdíjalapok persze, hogy veszik. Csak nem eléggé.
Itt is azt kellene bevezetni mint Lengyelo-ban, hazai nyugdíjalap csak hazai tőzsdén vásárolhat. Lenne forgalom mindjárt. :)
280 millió darab (!!) OTP részvény van. Szinte teljes egészében ezeknél a befektetési alapoknál.
2-6 millió darab az semmi. A teljes Garancia vételárból vehet vagy kb 16 millió darabot.
Herceg,
Mostani HVGben van egy táblázat a részvénybe is fektető MAGYAR nyugdíjalapok teljesítményéről. Lesz meglepetés amikor ezt az elszámolást kiküldik a tulajoknak.
Az OTP Bank Nyrt. (1051 Budapest, Nádor u. 16.) 300.000.000.000 Ft (azaz háromszázmilliárd forint) keretösszegű kötvényprogramot indított el.
A kötvényprogramról az OTP Bank Nyrt. Termékfejlesztési Értékesítési és Árazási Bizottságának 2008. július 31-én kelt 456/2008. számú határozatával döntött. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a kibocsátási programhoz készült 2008. július 31-i dátumú alaptájékoztatót, valamint jelen hirdetmény közzétételét a 2008. augusztus 12-én kelt PSZÁF E-III/10.365/2008. számú határozatával engedélyezte. Az alaptájékoztató a közzétételt követő 12 hónapig hatályos.
A kötvényprogram alapján megvalósuló egyedi forgalomba hozatalra vonatkozó adatokat az egyes kibocsátásokhoz készített hirdetmény és végleges feltételek tartalmazzák. A kötvényprogram hatálya alatt történő kibocsátások során a kibocsátó Az OTP Bank Nyrt. nem kezdeményezi a kötvények bevezetését szabályozott piacra.
A kötvényprogram alaptájékoztatója az OTP Bank Nyrt. honlapján (www.otpbank.hu), illetve a Budapesti Értéktőzsde honlapján (www.bet.hu) megtekinthető és letölthető.
de a szavahihetőségük megér annyi pénzt nekik amit ezzel a shorttal esetleg a bank foghat, főleg, hogy nem is biztos, hogy ez nyerő lesz?
Mert közben arról beszélnek mennyire alulértékelt a papír és srv-t fognak venni.
A legszomorúbb az egészben a számomra, hogy egy ilyen bejelentésnél azonnal indokolniuk is kellene.
Remélem nem lépnek a Mol útjára, mert akkor gyümölcsöző együttműködésünket meg kell szakítanom. :)
"Baráti kezekbe minek átadni a papírokat? "
Talán nem akarják megvárni, amíg pl egy osztrák bank ajánlatot tesz rájuk, és csillagászati összegért (lásd mol) kelljen megvédeni a pozicióját a vezérnek.
De ez csak spekuláció. Bár biztos vagyok benne, hogy sokat tanultak a részvénymutyizásról az utóbbi időben. (lásd szintén mol)
Nem tudom így összefüggésében olvastátok-e valahol de gondoltam bedobom ide.
az OTP Bank tegnap 2 000 040 darab saját részvényt adott el a
megjelent közlemény szerint, 6877 Ft átlagáron – azaz 13,75 Mrd Ft értékben
• ugyancsak tegnapi dátummal a bank opciós szerződést kötött erre a
részvénycsomagra, a vételi jogát az OTP idén október 27. és november 13.
között gyakorolhatja
• a lépéssel átmeneti forrást teremtett a bank, ennek célja egyelőre nem ismert
Az előzőeknél arra gondoltam, hogy amíg befolyik a garancia ára majd ebből vesznek srv-t. De nem vettek.
Baráti kezekbe minek átadni a papírokat?
Vagy tényleg arra számítanak, hogy olcsóbban tudják visszavenni?
Jó lenne tudni azt is kivel kötötték ezeket az üzleteket, furcsa, hogy ezt meg sem említik.
Urbán szövegeiből azt szűrtem le, ha lesz megfelelő akvizíciós célpont jó áron akkor akvizíció, ha előbb befolyik a garancia vételára és nincs mire költeni akkor srv.
Out of Date, azóta kicsit változott a felállás:
További akvizíciókról beszélt Urbán is
A legutóbbi negyedéves gyorsjelentést ismertetve Urbán László vezérigazgató-helyettes mint a további akvizíciók finanszírozásának lehetséges forrásait említette a két kisebb érdekeltség értékesítését, illetve az OTP Garancia idei értékesítéséből befolyó összegeket. link
Az OTP ma a tulajdonában lévő OTP (saját) törzsrészvényekből adásvételi szerződéssel a szabályozott piacon kívül 4.5 m darabot értékesített 6,401 forint/darab áron az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltatást nyújtó hitelintézet igénybevételével. "
stock33-nak
"Urbán megerősítette azt a korábbi kijelentést is, hogy, ha a Garancia vételárának szeptemberi megérkezése után is a jelenlegi helyzethez hasonlóan alulértékelt maradna az OTP részvényárfolyama, úgy a bank várhatóan saját részvényeibe fog fektetni."
forrás: link
Szvsz sokkal fontosabb hír, mint elsőre tűnik. Megindult itt is a "mol sztori". Valszeg saját részvény vásárlások kezdődnek, a részvényeket pedig kipakkolják átláthatatlan opciós szerződésekkel "baráti" kezekbe. Szép jövő.
Saját részvényt eladott, opciót vett az OTP
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=101494