Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 15:56

Plágiumgyanúsnak tartja Bokros Lajos doktoriját a JESZ  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 01. 16. 13:29
link

ez a manyus soha nem volt normális egy komplett idióta.....magyaraellenes dumája van és ő is a nyakába rakhatja a táblát: "én is cigány vagyok"...hát nem is magyar aki ilyen ostoba....
Törölt felhasználó 2012. 03. 01. 11:18
Előzmény: #4  loliense
"Milyen egy görény ország ez itt"

elnézést----

melyikre gondolsz?
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 23:04
Előzmény: #28  szivacs
Szivacs, nem kell ehhez BKV-s példa, td pl. mindig minden jövedelmed után adózol? Mindig, mindenről kérsz számlát?

Sejtem, hogy nem fogsz válaszolni. De a nem válasz is beszédes...
szivacs
szivacs 2012. 02. 29. 22:53
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
",mindenkinek ott kell megmutatni,amikor ott van!" - jó, mutassuk meg, de mivel, mit tehetünk mi?

A BKV-s témában volt pl. ma DTL-nek egy javaslata: legyen 100 Ft a jegy és senki ne blicceljen!
Megszűnne a BKV vesztesége.
Meg tudnánk pl. ezt csinálni?
Te megtennéd?
És nem tűrnéd el, hogy bárki más blicceljen, mert az a közösség ellen cselekszik, mivel hozzájárul a budapesti tömegközlekedés csődjéhez?
Meg lehetne ezt valósítani?
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 22:07
Előzmény: #26  yossarian78
Nem ez itt a lényeg kérem szépe melyikünk diplomáját ne lehetne támadni vagy élete folyamán valami hibát találni?!
Politika!
Hazádnak rendületlenül légy híve ó magyar !
yossarian78
yossarian78 2012. 02. 29. 21:39
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Bokros nem ígért semmi jót az embereknek. Nem is választották meg.
Különben fél év alatt meg lehet tanulni egy nyelven olvasni, különösen, ha szakmai szövegről van szó.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 21:32
Előzmény: #10  loliense
Tehát hogy pontosabb legyek, ma már nyilván nem lehet szó szerint átvenni dolgokat, mert a plágium ellenőrzőn bukta. De ha átírja más szavakkal, akkor már ha ügyesen csinálja, nem bukik le. Pali bátyánkat védte valaki, hogy ő lefordította, és az már milyen nagy munka, ma meg elég egy copy paste. Na de ez nem nyelvvizsga, a lefordítás nem szakmai munka önmagában. De összeszedni mindenféle anyagot és esetleg valamiféle saját következtetést levonni, ami amúgy nem más, mint az előzőek szintézise, az már olyan nagy munka? Mert én ezt nem nevezném olyan nagy tudománynak.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 21:28
Azért megoldás, mert eleve vicc, ami sok társadalomtudomány területén folyik. Ír valaki egy tanulmányt, azt mások felhasználják és megírják máshogy, megint más meg 2 tanulmányt forraszt össze és von le belőle valami következményt. Ugyanez műszaki szakterületen nem létezik, mert ott nem maga a dolgozat a munka, hanem az lényegében csak a dokumentációja, elméleti megalapozása. Nem véletlen, hogy a plágiumbotrányok nem ilyen területen bukkannak fel.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 21:17
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Na jó te most tükörbe néztél ,de a melletted álló közelieket is megnézted?Na akkor te velük hogy állnál föl?
Ebből indul ki a korrupció !Látod mindjárt más a helyzet,ha a valós dolgokból indulsz ki ,nem pedig a lelked suttogására hallgatsz!Nehéz dolgok ezek,mindenkinek ott kell megmutatni,amikor ott van!Eddig ezt mindenki elő tudta adni ,amit most te,még O.V.is ígért és utána b@szott rá egy nagyot!
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 20:58
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Volt egy vita az európai unióban mindenki tudja és ott a Bokros úr felszólalása szerintem felháborító volt ,nem egy hazája mellett elkötelezett embert hallottunk, de nem is ez a lényeg hanem ,. Nagyon sok hiba van ebben az országban mindenki tudja, de ahelyett, hogy mindenki csak szidja a másikat és mutogat, jó lenne, ha tennének is valamit az emberek. Ha én egyszer indulnék a választáson az lenne a szlogenem, hogy minden adót eltörlök. Be is tartanám, de biztos lennék benne, hogy vissza sírná mindenki azt az időt és boldogan adózna, mert mindenkinek mindent a valós áron leszámláznék, hogy tudják mennyibe kerül az iskola, az orvos, de még az is, hogy az utcán sétál. Szóval én nem köpködök senkire nem szidok senkit. Nekem is van véleményem és annak a kevés józan gondolkodású és becsületes embernek amilyen én vagyok és jó lenne, ha végre mi kerülnék többségbe és végre ez ország egységes lenne ! Körül kéne néznie mindenkinek a saját környezetébe, hogy mit lehetne jobbá tenni. Ma az emberek saját kertjükbe csak szemetet és egyéb mocskokat hordanak össze. A nagymamám idejébe még az utcát is felsöpörték maguk előtt. Most semmi nem számít.
loliense 2012. 02. 29. 20:45
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Kolléga dászvidánnyá!

Egy rohadt mínuszt nem tudtam ma összeszedni,-valamit elpacsáltam!
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 20:07
Előzmény: #19  loliense
Tragikus , amit írsz , de nem alaptalan.
Amit most írok, az meg végkép szörnyű lesz, de az elmúlt 23 év alatt azt bizonyítottuk, hogy alkalmatlanok vagyunk az önállóságra. A nagy szabadságunkban feléltünk egy országot, és mindenki acsarkodik mindenkire. Egyre gyakrabban az arcunkba nyomnak különböző gitteket, agy sorvadva rágódunk rajta, az ország elmeállapota rég túl van a kritikus szinten.
loliense 2012. 02. 29. 19:43
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Igen és mi van tovább utána,visszatérünk a beválthoz,- hogy,mert bezzeg a másik nem ilyen lett,hát nem ez lesz?

Tudom,hogy most csúnyát fogok írni,-de azt hiszem, megérett ez az nép arra, hogy eltűnjön a süllyesztőben végleg.- a hatalom úgy is a totális pusztulás felé löki vadúl!
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 19:31
Előzmény: #17  loliense
Mindenki tegyen meg annyit, amennyi kitelik tőle. Ne csaljon a feltétlenül szükségesnél több adót, ne hazudozzon a gyerekeinek,( önmagának sem) , csak az után menjen síelni, ha a nevelésüket becsülettel ellátta,, és nem utolsó sorban , ha vizelet visszatartási problémái vannak, ne a számára ellenszenves politikai oldalt tegye érte felelőssé.
Csak ezt a hármat betartaná mindenki,/és mennyi minden van még/ rögtön élhetőbb ország lenne.
loliense 2012. 02. 29. 19:19
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
"Akkor most csukjuk be a szemünket és úgy falatozzunk tovább Bakter Úr"!?

Én ezt kihagyom a fiamat meg elzavarom innen ősztől,-ne hogy már ez legyen a normális értékrend amit követnie kell a boldoguláshoz!-nem lesz belőle se besúgó se hímringyó!
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:59
Tudni illik így vagyunk szocializálódva.
Akiknek sok vaj van a fülük mögött,úgy intézik , hogy Neked is legyen egy kicsi a fül mögött, mert különben soha nem jutsz sehova, mivel az Állam a húst is lerágja a csontodról. Így aztán ne legyen má erkölcsi alapod, hogy az államilag hitelesített gazembereket morálisan elítéld. . Más kérdés, hogy Rád vadásznak, rájuk meg tilalom van. Már az egyik felükre. Aztán majd cserélnek. Szóval , mindenki belebrunyál a medencébe, de aki a trambulinról teszi, azt kivezeti az úszómester. / aki egyébként 110 ezret keres, de minimálbérre van bejelentve, mert ha nem így lenne, akkor nem lenne keret alkalmazni, és minden nap a vendégek maguk között sorsolnák ki,hogy ki menti ki a másikat. / Ilyen kis vicces országban élünk.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:53
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Másrészt, ha annyira aggódnak és kételkednek, kint volt-e Bokros Panamában, miért nem kérdezik az egyetemet, amely kiküldte a diákját? Nagyon levelezni sem kell, ott van a Fővám téren...
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:52
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Ezek szerint 76-ban került ki Panamába, miután tanult spanyolul. 1 évet töltött kint spanyol nyelkörnyezetben és miután visszatért, 3 évvel később védte meg a doktoriját. Ezek szerint nem kellett neki friss nyelvtudással küzdenie amikor védte a doktoriját. A jeszesek valamiért mégis ezt állítják...
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:49
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Vagyis 76-ban volt Panamában, mondjuk akkor kezdett el tanulni spanyolul. Egy évet töltött spanyol nyelvkörnyezetben és 3-4 évvel később védte meg a doktoriját. Ebből nekem nem jön ki hogy 1 éves nyelvtudással védte a doktoriját, ahogy a jeszesek állítják...
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:47
Előzmény: #11  stock33
Bokros Lajos a wikipédián:
link

Közgazdaságtant tanult a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (jelenleg Budapesti Corvinus Egyetem), népgazdaság tervezése szakon. 1976-ban, ötödévesként megpályázott egy ösztöndíjat Panamában. A feltétel az volt, hogy rövid idő alatt felsőfokon meg kellett tanulni spanyolul. Visszaemlékezése szerint 200 pályázóból öten nyerték el az ösztöndíjat.

Egy évet hallgatott nyelvészetet, irodalmat, gazdaságtörténetet és gazdaságpolitikát a panamai Állami Egyetemen. A katonai diktatúrából a polgári demokráciába való átmenetben lévő Panamában megtapasztalta a sajátos, USA-ellenes latin-amerikai baloldali légkört. Panamában és Costa Ricában ekkor gyűjtötte össze későbbi doktori disszertációja anyagát. (A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről.)

Diplomáját 1978-ban szerezte, majd 1980-ban közgazdasági doktori értekezését védte meg (az országos légvédelmi parancsnokság pénzügyi tisztjeként, mert miután hazatért, másodszor is behívták.)
stock33
stock33 2012. 02. 29. 18:44
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
"A JESZ ifjúsági tagozata, az U21 azt állítja, megkérdezett több évtizedes szakmai tapasztalatokkal rendelkező nyelvtanárokat, hogy találkoztak-e valaha pályájuk során olyan nyelvtehetséggel, aki ezt a teljesítményt tudta produkálni, de a válasz egyértelmű nem volt."

haha :) egyetemi barátnőm is fél év alatt tanult meg franciául, nulláról felsőfokú szintig. mondjuk anyanyelvi szinten beszélte a németet és az angolt előtte.

Schmitt-et meg nehéz lesz űberelni. azért kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a bokros eset vége :)
loliense 2012. 02. 29. 18:39
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Megértelek-,de mitől megoldás ez, ha Magyarországon mindenben csalnak?

Talán,ha inkább ténylegesen büntethető lenne?-tököm tudja,de nagyon undorítónak tartom,hogy evidenciává válik lassan,de biztosan!
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:36
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Ez nem megoldás, hanem hülyeség...
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:28
Megoldás:
Csak természettudományokban, matematikában, orvostudományokban, esetleg más olyan területen lehessen kiadni doktori címet, ahol viszonylag objektívan mérhető az eredmény. A közgazdaságtan, sporttudomány, jog, bölcsészettudományok jelentős része nem ilyenek.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 18:22
Ezek a jeszesek folyamatosan probálnak belekötni Bokrosba, de ha Bokros nem lenne, sosem kerülnének be a hírekbe :)
loliense 2012. 02. 29. 18:16
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Na de hogy minden napra jusson valami csalás-lopás-hazugság,felháborító törvény kolléga?-ne máá!

Nincs mese,ki kell húzni a konnektorból az összes készüléket,még az elszívót,csengőt is és bezárkózni,nehogy elérjenek a napi friss hírek!!!

Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 17:57
Ez lenne a legnagyobb bajunk, de jó lenne. Ki a bánatos péniszt érdekel?
Amúgy találtam egy hiteles közéleti személyt.

link
loliense 2012. 02. 29. 17:30
Akkor talán kézen fogva,együtt mehetnének a halálrépájára!

Milyen egy görény ország ez itt, csak csalók és besúgok lehetnek politikusok,miniszterelnökök???

Nem lenne egyszerűbb,most már az összes volt és mai politikus doktoriját átvizsgálni?-botrány!

szivacs
szivacs 2012. 02. 29. 16:56
Előzmény: #2  pampa
lám-lám, ha lenne visszahívhatóság, akkor ezt megúszhatta volna...
pampa 2012. 02. 29. 16:51
Megvádolták, le kell mondania?

"A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) U21 ifjúsági tagozatának közleménye szerint nem tudhatott annyira jól spanyolul Bokros Lajos, hogy a doktorijának irodalomjegyzékében szereplő több mint 40 spanyol nyelvű szakszöveget rendesen megérthette volna. Az U21 közleményében közölte: Bokros Lajos képviselőjelöltté válásának idején arról tájékoztatta a Magyar Demokrata Fórum (MDF) tagjait, hogy azután kapott ösztöndíjat a Panamai Állami Egyetemen, hogy félév alatt megtanult spanyolul felsőfokon, miközben korábban semmit nem tudott a spanyol nyelvről.

Az U21 megkérdezett több évtizedes szakmai tapasztalatokkal rendelkező nyelvtanárokat, hogy találkoztak-e valaha pályájuk során hasonló nyelvtehetséggel – áll a közleményben. A válasz egyértelmű nem volt. Mint elmondták fél év alatt maximum egy úgynevezett inkompetens nyelvtudást lehet megszerezni nem anyanyelvi területen – tudatta az U21. A kompetens nyelvtudás eléréséhez több év szükséges, ezen túl pedig magas szintű szakirodalom olvasásához újabb évek kellenek – áll a közleményben.

Az U21 közleménye szerint azután érte el gyanújuk a kritikus szintet, hogy a napokban egy levél került a birtokába a Panamai Állami Egyetem Oktatási Hivatalától, miszerint soha nem volt Bokros Lajos nevű hallgatójuk. Bokros Lajos, aki egy évet járt a panamai egyetemre, erre úgy reagált, nem tehet róla, hogy rendetlen a Panamai Egyetem – áll a közleményben. Mindez olyan erőssé tette az U21 tagjainak gyanúját, hogy megrendült a bizalmuk Bokros Lajos doktorijának a hitelességében.

Az U21 emiatt arra kér a Corvinus Egyetem vezetését, hogy vizsgálják meg, vajon Bokros Lajos valóban maga írta-e a doktoriját, a Magyar Külügyminisztériumot pedig arra, hogy hivatalos formában kérjen igazolást a Panamai Állami Egyetemtől, hogy járt-e hozzájuk Bokros Lajos.

Az U21 a Bokros Lajost plágiummal gyanúsító közleményben közölte, hogy saját eszközeivel is mindent megtesz az igazság kiderítése érdekében.

Topik gazda

josefernando
4 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek