Az arab befektetés, valóban volt.. De kétlem, hogy meglenne az a pénz! Semmi infó róla, soha nem is említik, plusz ha hozzá nyúltak volna mondjuk 1 éve, akkor fedezte volna az akkori költségeket, és elkerülték volna a jelenlegi csődhelyzetet!
Miért nem tették???
A törvény szerint 3 év alatt kell lezárni a felszámolást, ha van eszük nem kapkodják el az ingatlanok eladását (most kezd beindulni az ingatlanpiac) + ott van 800 milliós arab befektetés. Szerintem szép kis summa maradhat majd.
Meg különben is idén minden bejön :D 18.000 től állok jópár k bux shortban, a WLCmen is szép nyerőm volt, ebola papírból is sikerült megfogni 30% -t, miért pont a pflax ne sikerülne ? :D
Én elhiszem amit KBR mondott, mármint hogy a végelszámoló szerint, a készletek és eszközök fedezni fogják a kötelezettségeket, bőven. De meglátjuk. Októbertől.
Ja, és nem tudom ki minuszol, de tök felesleges minuszolgatni, mert persze abban is sok igazság van amit az értékesítés nehézségeiről írtok... de ha valamit tényleg el akarnak adni azt előbb utóbb el is lehet adni.
De végre eladhatóak a könyv szerinti érték 30%-ért is. Így reális esély nyílik arra, hogy tényleg elkeljen, akár annál többért is.
Nem terhelt ingatlan (cégrész) mindösszesen egy van, annak a bevételét elviszi az eddig felhalmozott kötelezettségek... A terheltekből pedig nagy talány marad-e a végére.
Ery, el ne kezd venni mert megint megemeled az árat.:D Egyébként a készleteken, eszközökön ingatlanokon kívül a tulajdonrészeket is számoltam, igaz nem 30 % körül, hanem kb féláron, úgy jött ki ez a szép összeg. Persze ha 30%-n számolnék is maradna mit felosztani, a kérdés mikorra sikerül túladni mindenen. Meg egyáltalán sikerül -e túladni mindenen.
Ja..
a másik, hogy hiába árazod le 60-50-30%ra.. ki veszi meg??
Na ez jó kérdés még..
mert meg lehet állapítani egy ingatlan árát, de minek, ha eladhatatlan 30%on is
Nem tudom milyen ingatlanok vannak ebben a cégben, de én foglalkozom ipari ingatlanokkal is. Nagyon más kép van a piaci árakban, amiket képzelnek a részvényesek a cégekben általában. Hatalmas áresők voltak az ipari ingatlanoknál, mert kihasználatlanul hatalmas költségeket jelentetettek, és borzasztóan tud romlani az állaguk. Egy felújítás meg horror költség.
Ha valaki leírja mekkora ingatlanokról van szó, mennyiért kb.. ránézésre megállapíthatom, hogy mennyire reális az ár, vagy túlfűtött.
Pannonflax