Topiknyitó: TrendMan 2008. 11. 10. 11:05

Ötletbörze  

Egy kis együtt gondolkodásra szeretném hívni a topik kedves olvasóit !

Egy marketingkommunikációs ügynökség megbízásából időnként különféle ötletbörzéken veszek részt, ahol többnyire kemény piaci alapon különféle termékek piaci elhelyezésével kapcsolatos kommunikációs problémákat oldunk meg.

Ezúttal azonban egy non-profit témakör van napirenden a fenti címmel.

Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy osszátok meg velünk a témával kapcsolatos gondolataitokat.

--------------------------------

Gondolatindítónak néhány lehetséges felvetés:

----------------------------------

Problémafelvetés:

1) Mi az a jelenség, ami leginkább zavar a mindennapi életben ?

2) Melyek azok az élethelyzetek, amelyek nélkül, vagy amelyeken változtatva sikeresebb lennél a mindennapok során ?

3) Mi az, amit azonnal megváltoztatnál a közvetlen környezeted életében ?

4) Véleményed szerint mi a legsúlyosabb, társadalmi jellegű probléma a mai Magyarországon ?

esetleg

Útkeresés:

-->

Hogyan válhatna Magyarország egy jobb, boldogabb, élhetőbb hellyé?

-->

Melyek azok a legfontosabb lépések, amelyeket meg kellene tennünk a közeli jövőben azért, hogy a jövő generáció életét jó irányba tereljük ?

Amennyibe a fenti kérésfelvetésekre, útkeresésekre válaszolva megosztjátok velünk a véleményeteket, vagy akár MÁS problémákat tartanátok fontosnak felvetni, akkor máris egy lépéssel előrébb járunk.

Arra szeretnélek kérni mindenkit, hogy néhány rövid összetett mondatban ossza meg velünk véleményét azért, hogy az előremutató gondolatokat bele tudjuk építeni az ötletelésbe.

Az ötletbörze jellegéből adódóan először egy szélesebb gondolkodási síkról indulunk, semmilyen ötletet nem zárunk ki

Mind általános társadalmi irritációk, mind kisebb lakóhelyi, városi színtű felvetések érdekelnek bennünket.

Köszönöm !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TrendMan 2008. 11. 10. 21:15
Előzmény: törölt hozzászólás
Köszönöm.
Minden felvetés érdekel !

Lehet, hogy a kicsi felől könnyebb elindulni a nagy felé:

Engem pl. irritál, hogy a házban, ahol lakom a gondnok nem mossa fel a lépcsőházat és bár tele van unatkozó lakókkal, mégsem fog össze 3-4 ember, hogy időnként megtegye helyette.
vagy
A zöldövezet, ahová kijárunk labdázni tele van hontalanokkal, minden bokorból kiugrik egy.
Törölt felhasználó 2008. 11. 10. 20:59
Törölt hozzászólás
TrendMan 2008. 11. 10. 20:32
Előzmény: #1  TrendMan
Akkor talán fussunk neki még 1x !
-------------------------------------------------
Mi az a probléma, ami a leginkább zavar mindennapi életed során ?
Mi az, ami úgy érzed gúzsba köt, akadályozza a fejlődésedet, az előrejutást ?
Aminek a megváltoztatását leginkább fontosnak tartod ?

Mi lehet az, ami akár országos, akár lakóhelyi szinten a hosszútávú fejlődés útjában áll ?
Mi lehet az, ami 1-2 generációnyi időn belül komoly problémaként Magyarországot megakasztja ?

Lehet szó bármilyen általad fontosnak tartott apróságról, vagy akár nagyobb horderejű dolgokról , mivel ez egy ötletelés része lehet, kezdetben a merész gondolatokat sem zárjuk ki

Néhány példa, ami engem zavar:
1) Az összefogás hiánya, azoknak a kezdeményezéseknek a hiánya, ahol különféle társadalmi helyzetű emberek együtt dolgozhatnak.
2) A negativizmus, az a tény, hogy sokan abból profitálhatnak, ha a másik elbukik.
3) Az agresszív flash reklámok megjelenése olyan weboldalakon, ahol nincs helyük.
4) Az a mentalitás a szolgáltató v. a termelő szférában, hogy a termékemet apró darabokban árusítom, egyes darabokra pedíg nem is vállalok felelősséget, mert bérbe adtam xy-nak.
(Pl a weboldalam egyes hirdetési felületeit más kezeli, ezért én mosom kezeimet)

Mint mondtam ezek a gondolatok egy brainstorming részeiként kerülhetnek majd feldolgozásra mindannyiunk jobbulására.

Köszönöm a véleményeket !

Topik gazda

TrendMan
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek