Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 08:05

Oszkó szerint 2011-re jelentősen csökkenhet az elvonás  

Ugrás a cikkhez
Az idén az adóváltozások hatása semleges, hiszen a költségvetési szigorítások nyomán megtakarított összeg a bevételkiesés kompenzálására elegendő, jövőre viszont már a tervek szerint mérséklődik az adócentralizáció - mondta Oszkó Péter...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=113907
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hill 2009. 04. 23. 12:34
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
mire gondolsz az útszéli stílussal? Személyeskedéssel?? Az előbb is írtam Oszkó úrral semmi bajom egyenlőre. Múltkor a Bajnai-nak is szinte megelőlegeztem ugyanezt.
Azt meg Te is ismerd el, nem kellene ennyire rengeteg pénzt kifizetni államicégvezetőknek. A végkielégítésről nem is beszélve.
gy. f. kisbetűvel írását meg nézd el nekem kérlek, ő ezt már kivívta magának az egész mszp-vel
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 12:16
Előzmény: #36  hill
Hill!
Azt nem értem, hogy miért hiszed, hogy attól lesz igazad, ha útszéli a stílust veszel fel és személyeskedsz?
Ez valami kissebbségi komlexus kompenzáció Nálad?
Esetleg pótcselekvés?

Ezek nélkül nem tudsz létezni?
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 12:15
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
erről egy közmondás jut eszembe:

amelyik kutya ugat, az nem harap... úgy könnyű dobálózni a jobbnál-jobb ötlekell megoldásokkal, hogy egyértelmű, hogy nincs valóságalapja, mert nem ők a kormánypárt... ha a következő négy évben letesznek valamit az asztalra, akkor igenis el fogom ismerni az eredményt!!! és örülni is fogok neki. de egyelőre nem nagyon hiszem, hogy AKÁRMELYIK oldalban meglenne a kellő akaraterő, kitartás, és elhivatottságk....
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 12:12
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
na, miket???

az fáj a legjobban, hogy akik szidják a jelenlegi kormányt, fogalmuk sincs, hogy mi miért történik...

ugyanitt megemlíteném (előre is elnézést hill-től)
most megnyitottam az mszp, és fidesz honlapját, egymás mellé tettem.

hát a fiesz főoldalon friss hírek/legolvasottabbak:
mszp ilyen szar, mszp elkúrta, mszp hazug...

az mszp-n nincsenek ilyen dolgok frodított felállással...

ebből is látszik, hoyg melyik párt mire fekteti a hangsúlyt, na én ebből (az előbbiből) nem kérnék...

hill 2009. 04. 23. 12:08
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
A kérdésedre válaszolva. Persze hogy örülnék, de ezt a szoci maszlagot nem veszem be. Oszkó úr gyakorlatilag nyugalmat kér tőlünk, hogy nyugodtan dolgozni tudjon. Oszkó úrral semmi bajom, ellenben az Mszp-vel -- gy.f. el igen. 8 évig elbasztak mindent amit lehetett, és most is hitegetnek . 2011-ben már Fidesz kormány lesz, persze hogy lesz valami fellendülés. Oszkó úr ne 2011-es dátumokat meséljen---- hanem intézkedjen . Mit????
Csőkkentse az állami vezetők premizálást , ne 15%-al mert az semmi. Csődben az ország , és egy kivételezett társaság most is milliókat visz haza havonta adóforintokból. Ez a mocsokság. Ha ilyen szar helyzetet csináltak ezek a szuper vezetők legalább merjék már megfelelően csökkenteni a fizetésüket. Akinek nem tecccik "ellehet menni" hogy nagy vezéreteket idézzem
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 12:06
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Szia Bologzs!

Hogy Te miket tudsz! :-)

exley 2009. 04. 23. 12:05
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Miről irunk, ha tudjuk, hogy ez a helyzet? Bajnainak most be kellene öltözni mikádóba, gépisztolyt a vállára, különben ebben az országban rend soha nem lesz. Vagy "megesszük" egymást. Ez a két lehetőség kínálkozik. Különben már elkezdődött a társadalmi "kannibalizmus".
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 12:02
Előzmény: #30  exley
Szia Exley!
Nem azt mondta, hogy csökkenti(!),hanem hogy csökkenhet(!).
Nem azonos!
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 12:00
Előzmény: #30  exley
az a szomorú, hogy igen, a legtöbben ezt csinálják...

azért van szükség a bevételi források bővítésére, mert sokan nem fizetik be az adót... a költségvetési kiadások 10M állampolgárra vannak tervezve, és úgy hogy van (nem tudom a pontos számot) elvileg 3-4 M aktív dolgozó... de ebből a 3-4 M-ból legalábba fele elsumákolja az adófizetés jónagy részét...

tehát borult a dolog... és ilyenkor vagya kiadást kell csökkenteni, vagy a bevételt növelni... persze az szívja meg, aki eddig is befizette az adót....

ez egy logikus dolog. persze szidni lehet a kormányt, de nem a kormány tehet erről, hanem pont a nép, az az ember, aki nem fizeti be az adót...
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 11:56
nem örülne neki, mert akkor nem lenne mi ellen lázadni...
exley 2009. 04. 23. 11:55
Mi a fenének csökkenteni az elvonásokat? Elég, ha minimál bérre jelenti be magát a létező összes cégvezető és az államigazgatás prominensei. Ezáltal inkább a minimál bérre rakódó terhehek súlyát kellene emelni. Végül is igazi szoc-reál megoldás lenne. Almunia is örülne, hogy a lassan 100 eurós minimál bér is meg lenne adóztatva. Izig vérig post-kommunista megoldás lenne.
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 11:49
Előzmény: #25  hill
Hill!

Nyiss egy "lelkis" topikot! :-)
Ott kiélhetnéd magad!

Jelen topik címéhez hűen: Te nem örülnél, ha tényleg csökkennének az elvonások?
mondoka 2009. 04. 23. 11:43
Meg a nagy büdös lófa....
Persze bárcsak igaz volna!
exley 2009. 04. 23. 11:41
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Demokrácia van: Ha jól tették volna dolgukat, most meg lennének dicsérve és nem a hátsó ajtón kellett volna kicipelni másodjára a delikvensekett, de oszkóéknak nem lesz megadatva 8 év. Nekik kb fél év alatt kell síbólni amivel az elöd kényelmesem nyoc évig elbabrálgatott
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 11:41
Előzmény: #19  pampa
eza politika... megy az adok-kapok... mindenki helyezkedik... az ellenzéknek az a dolga, hogy háborogjon, a kormánypártnak, megy hogy ígérgessen.

aztán kampányidőszakban, meg egymásra ígérgetnek...

hill 2009. 04. 23. 11:41
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Néha vannak, sőt a Te lelked is érdekelne:)
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 11:37
Előzmény: #18  hill
elég sokfelé jártam a világban... bp mellett élek, bp-en dolgozom...
én nem a fletóékat akarom védeni, csak nagyon nem tetszik ez a "gyurcsány takarodj" hozzáálás... ha ilyen felfogású emberek kerülnének kormányra szomorú lennék... FIDESZ (Fiatal Demokraták Szövetsége) kérdem én, ez mennyire demokratikus megnyilvánulás??? egyszerűen ezzel a mocskolódással nem tudok azonosulni... aláírom, hogy az mszp "elkúrta", de úgy gondolom, hogy nem túl intelligens megoldás ez a fajta megnyilvánulás...

Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 11:32
Szia Hill!
Nem is tudtam, hogy lélekbúvári ambícióid vannak! :-)
Törölt felhasználó 2009. 04. 23. 11:32
Szia Hill!
Nem is tudtam, hogy lélekbúvári ambícióid vannak! :-)
exley 2009. 04. 23. 11:32
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Ki ez az Oszkó, hogy ennyire tudja a frankót? Az idén sem lesz elvonás, "nyúzás" lesz, csak ezt még az oszkó nem is kapisgálja, esze annyi mint egy napos libának.

Topik gazda

OTTER
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek