ez a dinoszauruszok bosszúja - madarak azoktól származnak, azok a vírusgazdák filmben mikor 10e szám darálják le a csirkéket a h1n1 miatt a durva volt marha jó film és rémisztő egyben
Amúgy mit gondoltok, melyik stratégia lesz a nyerő: olcsó bluek vagy "levlistás" szemét? A bluek szenvedni fognak, minél tovább tart a "karantén"-os időszak, de utánna visszahozzák befektetett pénzt hosszútávon, a szemetet meg könnyű manipulálni kevesebb pénzzel /lsd ma/ így a csorda szellem miatt rövidtávon lehet rajta fogni.
tudom, hogy nem az egész törzsre hatásos, de a leggyakoribbak ellen jó..és pont ez a lényege: ahhoz hogy meghalj a többiben, egy autobalesetben nagyobb az esélyed...ezzel már az emberek együtt tudnak élni és nincs pánik
nem nyújt teljes védelmet az oltás, csak találgatnak évente milyen legyen egyébként olyan hogy influenza sincs, ez egy vírus csoport 2000 féle vírussal, amik keverednek mutálódnak - lsd most a korona az oltásnál az ismert vírusokból állítanak össze egy keveréket, melyik terjed éppen de ősszel honnan tudnák előre pontosan? . ajánlom a discovery.n vírus filmet biztosan ismétlik orvosok kutatók beszélnek erről hát csoda hogy nincs még valós vész a világban
van védőoltás, itthon kérik is az időseket, hogy oltassák be magukat nem súlyosabb, csak eddig több fertőzött volt influenza járványokban, így többen is haltak bele...éppen, hogy a Covid19 egy nagyságrenddel / értsd 10X halálosabb Ajánlom R. Thaler Rendbontók című könyvét, ahol hasonló gondolatkísérletekkel foglalkozik: a biztosítási adatokból kiderül, hogy mennyi az esélye valakinek, hogy meghal ha 55 felett van, de önként, senki sem vállalná ezt a veszélyt - ha fizetnének érte - csak 1000X áron, illetve semminyiért
serintem a szavazóbázis most mellékes dolog , mert a vírus nem párt alapon válogat a morális oldal az erősebb természetesen és valahol ez is rendben van hiszen alaptézis, hogy az emberélet a legfontosabb és persze nem elítélhető módon mindenkinek a sajátja , majd a hozzátartozójának az élete az anyámért én is aggódom hiszen 80 felett van de Ő azt mondja:" kisfiam éltem 80 évet ha ez a vírus a vég akkor az , örökké nem lehet élni és talán nem is érdemes "...........
valószínüleg az elszegényedésbe és a stesszben több ember meg fog halni mint most a virusban. az idős korosztály azonban elég népes és jó szavazóbázis is. meg hát a morális oldal. nem egyszerű téma.
azért ezt elég nehéz lenne eladni, hogy nincs itt semmi látnivaló köszönjünk el a 65 év felettiektől , egyébként is csak a pénzt viszik nyugdíj oldalon és jórészük semmit nem csinál csak vegetál ezért nem is olyan nagy kár értük............... ezért marad a szenvedés kínlódás megmentés gazdasági sokk és kurva nagy válság trump pedzegeti persze de kimondani még Ő sem fogja bár ki tudja két hét mulva mit mond majd
nem a vírus súlyosságáról van szó bár a két oldali tüdőgyulladás nem játék. hanem egy olyan morálsi kérdésről amire nem volt felkészülve a világ. hagyjuk-e az öregjeinket elmenni hogy mentsük a világgazdaságot??? A jövőben ilyen helyzetekre fel kell készülni.
influenza sokkal súlyosabb ez tény sajnos, elég megdöbbentő de igaz csak erre nincs ellenszer mondjuk az influenzára sincs soha nem is lesz 100%.os lehetetlen egyelőre ilyen
várjuk ki a végét, hogy mennyire lesz súlyos ha lesz hír nyilván megtépik a tőzsdéket, de jóval boldogabban vennék molt 2200ért, mint most 1900-2000 között
mire megjön az ellenszer és van hír addigra már késő vásárolni - de ha lesz ,akkor sok hónap mire engedélyezik és lesz kellő mennyiségű vakcina . amúgy meg továbbra is az a véleményem hogy ez nem súlyos vírus, bár elmúlt évtizedekhez képest az emberek félnek, h1n1 sokkal veszedelmesebb lett volna ha elszabadul anno
amíg nincs ellenszer én nagyon óvatos lennék és vagyok is a vételekkel: lsd kína visszafertőzés Amúgy Opit, Autowallis-t és Ott1-t hagytam meg a kicsiket leszámítva...az első kettőnél kicsi a csőd veszélye és jóval a könyv szerinti érték alatt mozognak és pluszos a mérlegük, az OTT1 meg pont e-sport és hasonló online szolgáltatásokat kínál, ami lássuk be az elmúlt pár hét történései alapján elég jó lehetőségekkel kecsegtett a jövőben ( az idei beszámolónak pedig a 2milliárdos megrendelés miatt kellene, hogy elég jó legyen)
Megértem, de szerintem a 200at átviszi még ebben a hullámban. Másrészről, eddig sem piaci alapon emelkedett és amit a válság előtt is írtam: ezt fogják elsőként kitömni állami megrendeléssel+segéllyel+pályázattal A bluek pedig piaci alapon működnek: várható a szokásos "W" forma, 2-4 éven belül, bár tényleg sok múlik az ellenszeren. Erről jut eszembe, a Sanofi küldött 6M db malária gyógyszert ( 30ból 20nál csökkentette a tüneteket) az USA-ba "hogy segítse a tesztelést és a vakcina előállítását"..hát persze
Ezzel egyetértek. Én ennek értelmében csökkentettem ma tovább a portfoliom az opiba. Mert ha nem lesz hamar ellenszer akkor olyan világ jön, hogy tudok venni blue-kat majd nagyon jó áron. És lássuk be azok jobban fognak emelkedni mint a bizalom vesztett opus. A "22-es választásokat meg nagyban fogja befolyásolni, hogy mászik ki a kormány ebből a gödörből. Nekem ez már túl nagy kockázat.
Opus Global Nyrt Forecast