Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 09:43

Nobilis Kristófé a Portfolio.hu is  

http://www.vg.hu/ind ex3.php?app=cikk&datum=2005-05-09&d=2005-05-09&r=&c=36
.
.
Nobilis Kristófé a Portfolio.hu is
2005-05-09
VG)
.
http://www.vg.hu/ind ex3.php?app=cikk&datum=2005-05-09&d=2005-05-09&r=&c=36
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 12. 10:44
Előzmény: #29  zborde
Kedves, zborde,
igyekszem azt a topicot is figyelni, de nincs mindig ido ra. ha a cimlaprol kicsurog, mar nincs szem elott.
orulok, hogy megoldodott a problema. legtobb esetben lokalis eredetu. altalanos hiba eseten tobb visszajelzest is kapunk. mindenesetre az email-kuldest mindenkepp javaslom, ha gond van.
udv,
zborde
zborde 2005. 05. 12. 10:37
Előzmény: #29  zborde
Egyébként ezeket és az előző sorokat is Firefox-szal írtam.

zborde
zborde 2005. 05. 12. 10:30
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Kedves kov!

Kicsit ingerült voltam, amikor ezt a hozzászólást írtam, ezért bocs.

Van egy Kedves Portfolió fórum abba írtam, de nem kaptam visszajelzést. Úgy tűnt, hogy ezt olvassátok.

Közben azt is írtam, hogy megoldódott. Bár elég misztikus, hogy IE-vel be tudtam jelentkezni a másik kettővel nem. Most, hogy kértem egy másik jelszót és megváltoztattam a régire, így már megy.

Üdvözlettel:
Törölt felhasználó 2005. 05. 12. 10:12
Előzmény: #22  zborde
kedves, zborde

"Csak az a gond az alábbi két böngészővel, hogy nem tudok velük a fórumba beírni. A bejelentkezésnél a portfolió oldala nem fogadja el. Már jeleztem, de szarnak rá."
pontosan hol is jelezted? javaslom ilyen esetekben a "webmaster" kereseset. bar az oldalon nincs publikalva, de - hasonloan a weboldalak nagytobbsegehez -, itt is mukodik.

"Gondolom úgy vannak vele, hogy az IE-n kívül nincs élet."
alapvetoen firefox-on es operan keszulnek az oldalak, es utolag megy a ganyolas, hogy az explorer is megertse.
udv,
Törölt felhasználó 2005. 05. 12. 08:40
Zbodre!
Igen, s kapcsolódik a másik hír is, miszerint 'hamarosan és folyamatosan 'kihalnak' a nyomtatott sajtótermékek...'
( S ha nem is halnak ki teljesen, de minden bizonnyal drasztikusan csökken a példányszám... ...s így a hirdetési szerepe is, s míg a felszabaduló reklámpénzek vándorol(hat)nak majd az elektronikus információs csatornák felé...)
...lassan, de biztosan...
Üdv.
zborde
zborde 2005. 05. 11. 17:08
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Persze, hogy be volt kapcsolva, a jelszóm nagybetűkből áll :)

Kértem egy másik jelszót, amit megváltoztattam és most működik mind a kettőben.

Javaslom a FireFoxot kipróbálásra, nagyon gyors.
Törölt felhasználó 2005. 05. 11. 15:50
Előzmény: #24  zborde
Biztos be volt kapcsolva a "Caps Lock" :)
Bocsi! ;)
zborde
zborde 2005. 05. 11. 15:37
Előzmény: #23  Taki
Taki,
nekem sajnos nem, de ha valaki tudja, hogy miért és mi a megoldás írja le.
"A felhasználónév és a jelszó nem egyezik!" én ezt az üzenetet kapom, ha Netscape vagy Firefox alól próbálkozok és minden tökéletes, ha IE alól.
Taki 2005. 05. 11. 15:13
Nekem Firefox alól simán megy a Fórum.
zborde
zborde 2005. 05. 11. 15:07
Előzmény: #21  zborde
Csak az a gond az alábbi két böngészővel, hogy nem tudok velük a fórumba beírni. A bejelentkezésnél a portfolió oldala nem fogadja el.
Már jeleztem, de szarnak rá.
Gondolom úgy vannak vele, hogy az IE-n kívül nincs élet.
Eko,
Próbáltam elolvasni a cikket, de nincs hozzáférésem.
A címből ítélve gondolom ugyanarra gondoltál, mint én, azaz hogy Amerika után talán kis hazánkban is egyre többet költenek internetes hírdetésekre.
zborde
zborde 2005. 05. 11. 14:59
Előzmény: #19  bpmcwap
Bp,
mivel ez a szakmám én is tudom,
viszont néhány internetes alkalmazás így nem működik jól, ezért néha be van kapcsolva néha nem.

Néha előjön néha nem.
Ja és a képek megjelenítését is ki lehet kapcsolani ..., és a flash-t is le lehet tiltani, ...
Próbáld ki a Netscape-rt vagy a Firefox-ot
Törölt felhasználó 2005. 05. 11. 09:01
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
http://www.portfolio .hu/cikkek.tdp?k=2&i=53689
bpmcwap
bpmcwap 2005. 05. 11. 08:06
Előzmény: #14  zborde
"felbukkanó ablak, mire kilövöd már el is olvastad"
-
Beállit ásoknál a felugró ablakok tiltása...:)))
Törölt felhasználó 2005. 05. 10. 11:25
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Később leesett, de kösz!
:-)
Törölt felhasználó 2005. 05. 10. 11:22
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Flash,
a TEN az a TDC-Econet-Napi Online partnerség rövidítése.
Törölt felhasználó 2005. 05. 10. 09:31
tegnap kaveztunk.
fujt a szel, a mondatok siman siklottak a fak lombjai alatt.
nagy dobas lesz, azaz erre szamitok - mondta.
remelem - mondtam. magyar yahoo? - kerdeztem. netalan time warner.
aha - szurcsolte bambiját. valami olyasmi, de uj petert megtartjuk. vagy rakjuk a portfoliohoz, hogy ott is legyen egy kis indexes vidamsag??
varjunk meg ezzel - valaszoltam. nehogy tul funkys legyen a biznisz ize .... vagy ricsárd brenzon nyomdokaiba vágysz?? dehat ez nem hr szintű ügy. egyébként is hogy nézne ki egy vaszily - uj szerzőpáros egy pecina interjú végén???
még ott ültünk a mi kis helyünkön egy ideig, míg a nagy szél meghátrálásra késztetett és az est hátralevő kissé viharos részét már üvegablak mögül élveztük.
csá
Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 17:30
Előzmény: #14  zborde
S ma magyarországon minden családban van egy dvd-felvevő, pip-es tv... ...de akinek nincs, az mindent videóra vesz, s másnap 'tekerve' néz (én egyébként sokszor teszem ezt...), s természetesen a csalűdi futóversenyekről ne is feledkezzünk meg...
...örülnék, ha itt tartana ez az ország, s ha az a bizonyos 40 év nem lett volna, talán még esély is lett volna rá... ...de az elkövetkező évek még nem erről a lépésről szól...
.
Felugró ablakok: bennem csak annyi emlék marad meg, s csak jobb esetben (lehet, hogy gyors vagyok, vagy a netem, gépem lassú...), hogy ki a hirdető, de, hogy mit hírdet, rendszerint nem... ...persze, néha elég a név... ...de a tetthez sokszor kevés...
zborde
zborde 2005. 05. 09. 17:01
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Nem csak a vita kedvéért.

A Tv-nél persze van más lehetőség:
1.) felveszed videóra a filemt, majd amikor megnézed, a reklámokat gyorsítva áttekered, vagy átugrod őket kb.: 10-15percesek a reklámblokkok.
2.) DVD Rekorder, elkezded felvenni a műsort, kb 30-50perc múlva kezded el nézni a filmet és a reklámokat megint kihagyod. (A DVD-k jó része képes egyszerre felvenni és lejátszani akár ugyanazt a filmet.
3.) Reklámok alatt kimész lazítani, lefutod a maratonit, megeteted a hörcsögöt, meglocsolod a ... növényeket stb.
4.) Kép a képben rendszer, miközben egyik adón megy a reklám le rakod kis képbe és közben nézed a másik csatornát, ...

Szóval a TV-nél van néhány lehetőség.

Internet:
felbukkanó ablak, mire kilövöd már el is olvastad ...
Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 16:45
Előzmény: #11  zborde
Én is erre szerettem volna rávilágítani! Valamint arra, hogy ugyanakkor a tv manipulációsabb szerepe (nem a hírértéke!!!) nagyobb, mert ott nem lehet bezárni a "felugó reklámablakot", illetve nem lehet azokat kiiktatni. Azaz mindenképpen fel kell kelteni az érdeklődést ahhoz, hogy megnézzünk valami "reklámot"... ...de a célközönség is más!
De meggyőződésem, hogy közép távon a világháló (reklám)értéke (talán az erkölcsi- és hírértéke már meg is haladta...)meghaladj a a tv-ét...
.
S talán hamarosan eljutunk oda is, hogy a filmforgalmazók nem a tv-ken keresztül fogják értékesíteni a filmeket, hanem közvetlenül, dvd-n, fájlként... ...s így még a bevételük is nagyobb lesz...
zborde
zborde 2005. 05. 09. 15:54
Előzmény: #11  zborde
Vajon melyik zár magasabban?
A phyl vagy az Eco?
zborde
zborde 2005. 05. 09. 15:43
eko,
Valóban félreérthető volt, tehát hasonlítsuk össze a legnézettebb hírportált és a legnézettebb TV-t.

De egyetértümk abban, hogy az online piac és így a reklám értékük növekszik.
Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 14:44
Előzmény: #9  zborde
S hányan olvassák a hírportálOKAT, illetve hányan hallgatják a rádiós hírműsorOKAT, és hányan nézik a tv-hiradÓKAT? Mert ugyen ne egy hirportált hasonlítsuk az összes (s ezek közül kettőt határozottan egy időben sugárzott)hírműsorra l...
...de erre biztosan van kimutatás (s itt nem a hitelességét vizsgálnám), csak közzé kellene tenni...
.
De természetesen a vizuális befolyásolás sokkal erősebb, mint bármi más, azaz bizonyosan "eredményesebb" a tv, mint bármi más, de ez már csak kis idő kérdése... ... ...
zborde
zborde 2005. 05. 09. 13:04
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Még most lebecsülöm.
Kiváncsi lennék rá, hogy az index-et hányan olvassák és a Tv híradókat hányan nézik. Szerintem nem egy nagyságrend a különbség.
Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 12:54
Előzmény: #7  zborde
zborde,
B.) ne becsüld le az online média szerepét:
index: egyértelmű
portfolio : gazdaságban tevékenykedők, döntéshozók elérése magas.
persze a kulcs az index lehetne ebből a szempontból
A.) nem igazán látom benne a rációt, de ez nem jelent semmit. persze szinergiák vannak: eco-portfolio között, igaz az eco-ban nem 100%-ig tulajdonos - már ha egyáltalán az még...
zborde
zborde 2005. 05. 09. 12:51
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
kisvargazoli,
B.) az internet elenyésző a TV mellett. Ha a választásokon hatni akarsz a népre, akkor intézd el, hogy Győzike szegfű és tulipáncsokrot adjon a párjának narancssárga pólóban. Ennek a párja majd annyira megörül, hogy madarat lehet vele fogatni :-)
A.) Kizártnak tartod egy szélesebb körű portál szövetséget, amit NK tart a kezében? Vagy ha, igen csak rövid ideig?
Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 12:43
Előzmény: #5  zborde
néhány érdekesség:
1.) Sanoma keményen versenyzett Indexért >>> Nobilis vette meg
2.) Sanoma tárgyalt portfolio.hu megvételéről >>> nem jött be
3.) Sanoma (Figyelő) hirdetési szövetségben van Portfolióval
------- --
A.) Nobilis elképzelhető hogy összevásárol és továbbad szakmainak >>>> ő pénzügyi befektető
B.) Közelednek a választások, a média komoly értéket képvisel >>>> ???
zborde
zborde 2005. 05. 09. 12:39
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Lau,
nekem úgy tűnik, hogy kezd összekuszálódni, hogy mi a kutya és mi a farok.

Az index.hu, portfolio.hu, econet (itt mennyi a tulajdon része NK-ank?)
..., felvásárlása, azt jelentheti, hogy NK kezdi el kiépíteni azt az internetes hírdetéseken alapuló üzletet, amiről Balázs Csaba beszélt(Econet).
Lehet hogy NK fogja átvenni az Eco-t és ez lesz a portlál csoport, portál fejlesztője és technikai karbantarója?

Ha azt nézzük, hogy a Napi.hu, TDC, és Econet szövetségre lépett már és hogy NK benne van az Eco-ban, akkor a fenti sor még szebb lehet összevonva:
Econet, Napi.hu, Portfolio.hu, Index.hu, TDC, ...
Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 12:17
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Üdv!
Laurion, mi az a TEN?
Előre is kösz:
Törölt felhasználó 2005. 05. 09. 09:57
Előzmény: #2  matgab
viszont kezd egyre érdekesebb lenni a szityuéjsön.
econet. hu, index.hu, TEN, portfolio.hu...
?!?! ?!
matgab 2005. 05. 09. 09:53
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Ez azért nem optimális, ha egy nagy tőzsdespekuláns kezében van egy ilyen média...

Topik gazda

eko
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek