Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 03. 30. 13:00

Népszavazás lesz a képviselői költségtérítésről  

Ugrás a cikkhez
Az Országgyűlésben ma fogják bejelenteni, hogy a képviselői költségtérítések kapcsán feltett kérdésben legkevesebb 525 ezer hiteles aláírás gyűlt össze, így arról népszavazás várható - írja az Index. A referendum kiírásához már kétszázezer hiteles...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=112636
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ujonc 2009. 03. 30. 14:52
Előzmény: #3  kiegyezo
Szavazhatnánk a tisztelettdíjuk csökkentéséről is. Mégis csak egy veszteséges válalkozást irányítanak évek óta. Na meg szavazhatnánk a személyes felelőség vállalásról is. Úgy mint, ezt igértem, ezt valósítottam meg. Felelhetne mondjuk a személyes és a családi vagyonával is.
kiegyezo 2009. 03. 30. 14:48
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Jó eséllyel együtt lesz a EP választással, így alig lesz többletköltség.

1-2 év alatt megtérülne a 4-5 milliárd is :-)

Aprócska öröm ez nekünk, meggyötört választóknak.
Törölt felhasználó 2009. 03. 30. 14:38
Előzmény: #1  portfolio
De most komolyan erre elpazarlunk 4-5 milliárdot??? Aláirásgyűjtésnél már odairnám, hogy igennel szavazok arra a kérdésre, hogy az országgyűlési képviselők és minden más köztisztviselő kizárólag számla ellenében tudjon elszámolni költségeket, és azt is csak egy értelmes limit erejéig. Szerintem az aláírók is emiatt irták alá a kezdeményezést, mert igy gondolják... a képviselők is ugyanolyan módon számolhassanak el költségeket, mint minden más állampolgár: elfogadható költséget és csak SZÁMLA ELLENÉBEN. Még senkivel nem találkoztam, aki a 10 millió magyar versus közel 400 képviselő vitában a képviselőknek meghagyta volna ezt a jogát

Topik gazda

sovagos
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek