Topiknyitó: ________ 2012. 03. 06. 12:29

Mikor lesznek visszavonva a MEGSZORITÁSOK???  

A "Megszorítás" ellenes Fidesz 8 éven keresztül azt hangoztatta, hogy nem kellenek a megszorítások, az MSZP szereti az embereket sanyargatni, nem kell ide semmilyen "megszorítás", más út is van.

2 év lassan eltelik (de milyen lassan), és egyetlen "megszorítás" sem lett visszavonva (márpedig azok károsak az emberekre).

Mikor indul végre ezen káros intézkedések eltörlése ???

Vagy a Fidesz megint csak hazudott, és közben élvezi, hogy más végezte el a sz.rmunkát helyette, ök meg csak a hozadéknak örülnek csendben ????
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
________
________ 2012. 03. 07. 12:12
Előzmény: #54  mondoka
Aki nem ma született, tudja mi az az államositás mi az önkény, mi az, ha elkobozzák az ember teljes vagyonát.
A MNYP erre jó példa volt.
Kérdés mi jöhet még.
MEGSZORITÀS helyett Növekedés :)

VICC ez a banda
Törölt felhasználó 2012. 03. 07. 06:50
Előzmény: #61  mondoka
Erre a romantikus valamire muszaj reagalnom.

- "nincs háborús uszító retorika": Hala az egnek, hiszen nincs is mivel haboruzni es nincs is ki ellen.
- "Gondolkodo lenyek" :) Jelenleg sincs jobb modja a hadseregnek, mint a parancsnoki lanccal mukodes. Te sem kivanhatsz mast Magyarorszagnak, plane ha zsoldos seregrol beszelunk.
- "hazájukra és családjukra sehol és egyáltaán veszélyt nem jelentő embereket": ez szept. 11-ota mesebeszed. Nem csak a hataron felsorakozo lovassag tud veszelyt jelenti. Ez csak az egeszseg resze, de nem sorolhatjuk e veszely koze a gazdasagot is?
- "kejjel halomragyilkolni": Egy kereszteshaboruhoz kepest alomszep mennyire ovjuk a polgari lakossagot, a foglyokat. Termeszetesen sosem lesz eleg az ovatossagbol, az elszabadult indulatos (bolond) katonak szuresebol.
- "hazája határait és családját védené, -de nem": En meg azt kernem rajtuk szamon, ha vezeto hatalomkent, jelenletuk csak erre szoritkozna. (Mi lenne az ENSZ-szel?)
- "hazája határait és családját védené, -de nem": Nagy Sandor Indiaban jart, Napoleon Moszkvaban, malunk jartak a tatarok, mi kalandoztunk az iberiai felszigeten is. Spanyolok-Portugalok felosztottak a vilagot, europa gyarmatositott Del-Afrikaban, Oceaniaban. Mostanaban meg neha bomba robban londoni metroban. Ugyanmar...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 03. 06. 22:37
hehe, jogos a kérdés, de már tudja mindenki a választ :)
orbán "*eggszájú" viktor a memóriazavarosokra és a zombikra utazik, amikor szavazatra vadászik, no meg persze a "nyelvszájúakra" :)
mondoka 2012. 03. 06. 22:33
Előzmény: #60  mondoka
Magyarországon nincs háborús uszító retorika, hogy az emberekből kihozza az elvakult állatot. Meg a magyarok depressziósan is okosabbak ennél!

Én inkább azon tudok csodálkozni, hogy vannak olyan emberek mint az Usa hadseregében szolgálók -akik mint gondolkodó lények tudhatják, hogy a hazájukra és családjukra sehol és egyáltaán veszélyt nem jelentő embereket képesek lennének, -időnként kéjjel halomragyilkolni.

Más kérdés ha a hazája határait és családját védené, -de nem!
Parancsra bárhol bárkit gondolkodás nélkül, sőtt néha parancs nélkül is bárkit kicsinálnak. Ehez kétség nem férhet.
mondoka 2012. 03. 06. 22:16
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
Vagy aki nem teheti meg hogy elmenjen.
A liberális demokrácia csorbul itt ott finoman. De nemérzek benne történelmi logikát hogy rettegni kelljen.
A 80% boldogtalan- tehát frusztrált ember az azért elég nagy spontán rizikó. De nincs a társadalomnak egy , se kettő, se több megállapítható csapásiránya amely irányban ez a frusztráció be lenne csatornázva egy mederbe. Lehet hogy ölnének pusztítanának az emberek , de kit? Az sem zavarná őket ha belehalnak ők maguk. De kit? Ártatlanoknak nem akar az emberek 99,9%-a ártani. Így a legfrusztráltabbak inkább öngyilkosok lesznek. És nem visznek senkit magukkal!

Eszébe sem jut senkinek a zsidókat bántani. Egyszerűen példa nincs rá hogy az életükre törjenek manapság.

Ami az elmúlt 8 évben történt itt gazdasági, erkölcsi vesszőfutás annak pedig van köze a 80%boldogtalan emberhez.
Ezt az emberek is tudják. De senki a baját nem fókuszálja rá olyan mértékben senkire, -még politikusokra sem, hogy annak az életére törjön.
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 21:50
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Megint szar a portfólió. Vagy nem megy el, vagy többszörösen megy a hsz.
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 21:50
Előzmény: #53  mondoka
Nem azt mondom, hogy holnap veszélyben lennék. Azt mondom, hogy egy úton vagyunk, ahol mondjuk 5 év múlva eljuthatunk oda, hogy veszély legyen.

De már most rossz a hangulat. 80% boldogtalan. Emigrál a fél ország. A másik fele meg megy tovább az úton, mert az a fél megy el, aki igazán nem érzi jól magát, az marad, akinek talán tetzik is az irány.
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 21:49
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
És milyen igaza van!!!! :(
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 21:48
És milyen igaza van!!!! :))
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 21:48
És milyen igaza van!!!! :))
mondoka 2012. 03. 06. 21:36
Előzmény: #53  mondoka
Esetleg a vagyonukat félthetik egyesek. -ezért azért, a fidesz önkénye miatt, vagy mert van is vaj a fejükön nem tudhatom. Ez is elég komoly érv -az biztos.
De aki sémita származása miatt az életét félti ma Magyarországon az paranoiás, vagy kormányellenes célú érdek-rettegő.
mondoka 2012. 03. 06. 21:30
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Nagyon finom antennáid vannak ha már most határlezárást vizionálsz. Talán túlontúl érzékenyek is.

"de pl, ha zsidó lennék, már most mennék mert nem kockáztatok. "

-Kitől ijedtél meg ilyen értelemben??
Csak nem a Fideszes Deutch Tomitól petőfibajusszal :))) ha épp megnöveszti?
Nem akarok már megint ezzel takarózni, de a Fideszben is jelentősen reprezentálva vannak. Semmi baj legyenek.
De mitől kell így rettegni? A Fidesz vezette be a holokauszt emléknapot is.
Paranoiának érzem ezt a félelmet.
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 20:56
Előzmény: #46  mondoka
Bocséánat, nekem mondták hogy én zsigerből gyűlölök. Kit? Nyilván a magyarokat, mert antiszemitának tartom egy részület.

Itt nem antiszemitizmusról van szó - arról van szó, hogy magyar gyűlöli a magyart.
Erről írtam a hazajövetelnél. Az antiszemitizmus más tészta, engem nem érint személyesen (hál istennek) Ha érintene, akkor valószínűleg haza sem jönnék már.

Nem azért mert félnék hogy holnap megvernek az utcán.

Hanem mert látszik, érződik egy folyamat a levegőben. Romlik ahangulat, nő a feszültség és nő a gyűlölet.
Nem mondom, hogy lesz baj a jövőben, de nagyon emlékeztet a vh. környéki hangulatváltozásra. Az elején vagyunk, de pl, ha zsidó lennék, már most mennék mert nem kockáztatok.

Egy nap lezárják a határt é s már nem mehetnék. Ez lehet hogy csak 5-6 év múlva lesz realitás, lehet hogy sosem. De jelenleg a hangulat változása nem a jó irányba megy.
McLain 2012. 03. 06. 20:55
nnna, ezt pl. nem is értem.

minden nézőpont kérdése: lehet, hogy az angol barát a hülye.

mindenki elképedt nyugaton, hogy 2/3lett, nem "szokásos" egy demokráciában. viszont kellett az állóvíz felkavarásához, mert a minősített többség sosem jött össze bizonyos változtatásokhoz.
McLain 2012. 03. 06. 20:45
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
azért ez sem áll ám meg!

ugyanis ahogy a szabót a ruhakészítésre, a pincért a felszolgálásra, úgy a királyt az uralkodásra képzik, hosszú éveken át.

a polgár meg a saját szemüvegén keresztül ítél (nem értve az uralkodáshoz): az én érdekemben cselekszik többnyire, vagy nem?
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 20:08
Törölt hozzászólás
________
________ 2012. 03. 06. 19:56
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Dehogyisnem gondolom komolyan. Nagyon is. Nem én mondtam először:

link

Megszorítások helyett növekedés.

Tehát el kell törölni a megszorításokat, hogy legyen növekedés.

A Fidesz már csak tudja, végül is jogász egytől egyig. Mármint majd kimagyarázni az egykor elhangzottakat...

Több millióan elhitték, aztán örömükben rájuk szavaztak. Most meg csak pislognak.

Akkor most már be lehet fejezni a hazudozást, és vonják vissza azelmúltnyolcév MEGSZORÍTÁSAIT.

Lesz itt olyan növekedés. (Államadósság.)
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 19:56
Törölt hozzászólás
mondoka 2012. 03. 06. 19:47
Előzmény: #45  mondoka
javítva:

Hát nem tudom,... és megbocsáss de ez amit itt írsz az egy sablonszöveg a píszi irányból megfogalmazva az idgengyűlöletről.

Te írtad lentebb a magyar helyzet kórképét:

"Segíthetek?
Hozzám ne érjél má!

Segítene?
Oldja meg egyedül!

De magának ez a dolga itten...
Na takarodj innen míg szépen mondom.

Ez az ország."
"Rémesen érzem magam mindig ha hazajövök, mert azonnal kapok a pofámba hasonló megnyilvánulást.
Szomorú fáradt kiszívott arc néz rám vissza mindenhonnan. Depresszió halmok.

Ezeket írod.

Magunkat és egymást is gyűlöljük, unjuk, irigyeljük. Ez nem a klasszikus idegengyűlölet! Nagyon nem!

Idegengyűlöletből lennének az emberek komorak ingerültek, lehangoltak az utcán?? És egymással is? Magyar a magyarral? Tévedés ez.
Lehet sok bennünk a frusztrált gyűlölet, de ez egyáltalán nem főbünnek kikiáltott idegengyűlölet és antiszemitizmus.
És különben meg szeretni senkit nem kell, elég csak tisztességesen viselkedni mindenkivel.
mondoka 2012. 03. 06. 19:44
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Rémesen érzem magam mindig ha hazajövök, mert azonnal kapok a pofámba hasonló megnyilvánulást.
Szomorú fáradt kiszívott arc néz rám vissza mindenhonnan. Depresszió halmok.

Hát nem tudom,... és megbocsáss de ez amit itt írsz az egy sablonszöveg a píszi irányból megfogalmazva az idgengyűlöletről.

Te írtad lentebb a magyar helyzet kórképét:

"Segíthetek?
Hozzám ne érjél má!

Segítene?
Oldja meg egyedül!

De magának ez a dolga itten...
Na takarodj innen míg szépen mondom.

Ez az ország. Amiben te itthon vagy. És nekem írod, hogy én gyűlölök?"

Meg írod a depressziós arcokat..stb.

Magunkat és egymást is gyűlöljük, unjuk, irigyeljük. Ez nem a klasszikus idegengyűlölet! Nagyon nem!

Idegengyűlöletből lennének az emberek komorak ingerültek, lehangoltak az utcán?? És egymással is? Magyar a magyarral? Tévedés ez.
Lehet sok bennünk a frusztrált gyűlölet, de ez egyáltalán nem főbünnek kikiáltott idegengyűlölet és antiszemitizmus.
És különben meg szeretni senkit nem kell, elég csak tisztességesen viselkedni mindenkivel.
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 18:57
Előzmény: #40  mondoka
A gyűlölet szerintem a bezárkózottság sajátja. A tudatlanságé. A félelemből ered.

Afrikában nem gyűlölik a feketéket mert mindenki az. Magát pedig ismeri az ember. A fehért nem ismerik.

A kevesebbet gyűlölik, mert nem ismerik és félnek, és kizárják a közösségből nem fogadják be.

Szerintem.

Ha úgy nősz fel, hogy 16 féle színű ember vesz körül, akkor egyiktől sem fogsz félni, de a 17. újtól sem.

Ha egyetlen színt ismersz, akkor a 2. félelmetes lesz. Nem fogadod be, nem fogadod el. Nem ismered meg.
Nem lesz a közösséges része.
mondoka 2012. 03. 06. 18:56
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
Aki indítónak adta ezt a címet azt kellene megnyilatkoztatni :))
mondoka 2012. 03. 06. 18:55
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
Nem vagyok politikai-jogász, de ez morálisan kilógónak tűnik az úgymond demokrácia szabályrendszerei közül.
Más kérdés (és most nem is ezt feszegetjük)hogy miket léptek konkrétan,leegyszerűsítve mondva jót , rosszat stb.
Törölt felhasználó 2012. 03. 06. 18:50
Előzmény: #40  mondoka
Ezt a topik címet nem gondoljátok komolyan ugye???????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek