Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 22. 08:27

Megtudtuk: ezen az árfolyamon forintosítják a devizahiteleket  

Ugrás a cikkhez
November 4-én, kedden nyújtja be a kormány a parlamentnek a "fair bankrendszerről" szóló törvényjavaslatot, és valamikor ekkor érkezik külön javaslat formájában a forintosításról szóló törvény is - értesült több független forrásból a Portfolio....

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=205370
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 19:52
Előzmény: #91  gyula1971
"Nesze most kapkod a Bank, jaj művelt ebeen az országban a Bankrendszer."

Ugye amikor felvetted a hitelt, azt vállaltad, ha nem fizeted vihetik a házad ?
Ha megtehetné nem ő lenne gondban.
Sajnos már teljesen megszokottá vált a visszamenőleges szabályozás:((
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 19:46
Előzmény: #91  gyula1971
Eddig azt állítottad, hogy segélyes voltál, kamujövedelmet írtál be, ezért a bank hülye volt, hogy adott neked hitelt.

Most az a szöveged, hogy korábban itt hazudtál, volt igenis jövedelmed. Ez tök jó (nyilván becsokiztál a következményektől). Így viszont a korábbi érved is megdőlt, csak szólok, mert így miért is kellett volna tudnia a banknak, hogy később nem leszel hitelképes? A jövődet a bank se ismerhette előre ugyebár.

Az van Gyula, hogy egyrészt össze-vissza kamuzol, másrészt az érveid is rosszak. Az eredeti kamujövedelem miatt azért nem hibás a bank, mert TE VERTED ÁT. Ha pedig a legújabb változatát nézem a sztoridnak, akkor meg okafogyott az egész bankot felelősségre vonós szöveged.

gyula1971
gyula1971 2014. 10. 27. 19:37
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
Ha én azt gondolom: Kijövök a havi bevételemből, van autóm, kertem, megélek.

A Bank pedig ezek alapján hitelképesnek minősített. Ennyi alapján.
Az volt a szabály, hogy nem volt szabály!

Nesze most kapkod a Bank, jaj művelt ebeen az országban a Bankrendszer.
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 18:54
Előzmény: #87  gyula1971
"Én a magam meglátása szerint hitelképes voltam akkor!"

Akkor miért mondod folyton, hogy a banknak tudnia kellett volna, hogy már akkor sem voltál hitelképes?
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 18:33
A fizetőképességed bármikor megváltozhat. Az ingatlan fedezet megmarad. Szerintem normál körülmények között sokkal biztosabb.
Én két részre bontanám a "megmentést". Másképp kezelném azokat akinél jelentős jövedelmi változás történt, és másképp aki felelőtlenül vette fel a hitelt.
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 18:27
Viszont volt ingatlanfedezet.
Ha az most nem lenne elég, azt kellene a bankoknak lenyelni.

gyula1971
gyula1971 2014. 10. 27. 18:22
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
Én a magam meglátása szerint hitelképes voltam akkor!

Az más, hogy a Bank mindenféle fizetőképességi-hitelbírálat nélkül folyósította eszközalapú hitelét.
Nem volt bonitas vizsgálat a Bank részéről, tehát marhára bekockáztatta a betétesi pénzét!
Törölt felhasználó 2014. 10. 27. 07:02
Előzmény: #83  gyula1971
"Én nagyon becsületesen fizettem 3.-évig, amíg bírtam."

Ezek szerint a hitelfelvételkor tudtál fizetni, hitelképes voltál.
Eddig azt írtad hogy a banknak tudni kellett volna hogy nem vagy hitelképes, hibázott, fizessen.
Törölt felhasználó 2014. 10. 26. 14:26
Saját korábbi állításod szerint már a felvételkor sem tudtad volna a törlesztőt fizetni, a hitelből maradt pénzből törlesztettél. Ezt írtad ide korábban.
Törölt felhasználó 2014. 10. 26. 14:11
"Aztán jött az elszabaduló árfolyam..."

a bankoknak jobban kellett volna ismerni a Te teljesítőképességed mint Te ismerted a sajátodat ?
Vagy előre tudni kellett volna az unortodox gazdaságpolitikáról ?
Vagy számítani kellett volna a közmunkásbérre ?
Szerintem leginkább a kormány a felelős, két szempontból is.
Teljesen szabályozatlanul vezette be, és a sok szabadságharc miatt itt tart az árfolyam.
Most egyedül a kormány nem vállal szerepet a megmentésből és még rendkívüli adókkal a bankok lehetőségeit is szűkíti.

gyula1971
gyula1971 2014. 10. 26. 14:01
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
Én nagyon becsületesen fizettem 3.-évig, amíg bírtam.
Aztán jött az elszabaduló árfolyam...
tberki 2014. 10. 25. 22:57
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
Elolvastad valaha rendesen a hiteled kamatanak felteteleit? Fix kamatu hitelt vettel fel? Ha nem, akkor levezetheto mi alapjan valtozott a kamat?
Amit pofatlansagnak tartok ha a kapcsolodo koltsegeket kint kezelesi koltseget vagy az autoknal a cascot mas devizaban szamoljak el, erre azt mondom kapjak be. De a kamatvaltozas ha le van irva hogyan es mi alapjan milyen idokozonkent szamoljak szerintem rendben van. Nekem forinthitelem van negyedevenkent buborhoz kotott kamatszamitassal, ha ettol elteroen valtozik hisztizek ha eszerint akkor nem.
Azt siman el tudom kepzelni hogy a zemberek jo resze sosem olvasta el mi alapjan szamitjak a kamatat es igy baromira nem ertette miert emelkedik...
macibear
macibear 2014. 10. 25. 22:44
Az én hitelemet se forintosítsák!!!!
Törölt felhasználó 2014. 10. 25. 21:35
Előzmény: #77  gyula1971
1. Mekkora jövedelmet írtál be a hiteligényléskor?
2. Mekkora volt valójában?
Törölt felhasználó 2014. 10. 25. 21:13
Előzmény: #78  gyula1971
"azért ad hitelt olyannak is aki tuti nem fogja tudni fizetni ,mert az ingatlanjára spekulál? "

És miért vesz fel olyan hitelt aki tuti nem fogja tudni fizetni ?
gyula1971
gyula1971 2014. 10. 25. 20:16
Előzmény: törölt hozzászólás
azért ad hitelt olyannak is aki tuti nem fogja tudni fizetni ,mert az ingatlanjára spekulál?

Igen ez Etikátlan prudens hitelezési gyakorlat volt!
Viseljék a veszteséget, írják le ezeket a hiteleket!
gyula1971
gyula1971 2014. 10. 25. 20:14
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Elég a törlesztőrészlet és a folyamatos havi jövedelem után követelődző Bankokból!
Ne engedjük zsarolni a szegény Magyar családokat!
Törölt felhasználó 2014. 10. 25. 12:21
Kicsit hamarabb kellett volna a hasonló sztorikkal előhozakodni. Most talán nem lennél ilyen helyzetben, ha nincs aláadva a ló a fidesznek devizahiteles ügyben. :(

A forintosítást már nem fogod megúszni, és szépen be fogják betonozni a árfolyambukótokat. Jobb esetben kicsit megszépítve, rosszabb esetben piaci árfolyamon.

Ti csak eszköz voltatok a választási kampányban, nem pedig cél. Ez a hajó már elment.

Mostantól megint eszköz lesztek a fideszközeli bankok piacszerzéséhez, és aztán forrása a fideszes háttérország extraprofitjának. Ezt talán még nem késő megakadályozni, és számonkérni Orbánékon az ígéreteiket. Szerintem szervezz a hozzád hasonlókkal együtt néhány tüntetést, hívd meg az RTL-t, hogy mutogassanak benneteket, stb..
Törölt felhasználó 2014. 10. 25. 12:17
Az árfolyamrésről a Kúria, az egyoldalú kamatemelésekről a 2014/38-as nyári devizahiteles törvény mondta ki, hogy tisztességtelen, így nyitott kapukat döngetsz:)
Törölt felhasználó 2014. 10. 25. 12:11
Előzmény: #72  marcus
Kurva sokszor leírtam.
- Hogy az adós nem fizet, az az adós felelőssége, a hitel minden kockázatát, buktát neki kell viselnie,
- Hogy sok adós nem fizet és ezen bukik a bank, az a bank felelőssége (a többlet mem fizetők miatti veszteségeket nem háríthatja át),
- Hogy rendszerszintű kockázata lett az egész devizahitelnek és hogy a bankok könnyen az előző pont hibájába eshettek, az a szabályozás felelőssége.

Jelenleg az összes devizahiteles kommunikációval és lépéssel az a baj, hogy az állam a saját korábbi hibáját a bankokon akarja leverni, az adós meg tartja a markát az állam, meg a bank felé és nem akarja vállalni saját döntésének következményeit.
Törölt felhasználó 2014. 10. 25. 12:06
Előzmény: #72  marcus
Hol olvastál tőlem olyat, hogy a bank szerintem jogosan hárította át Gézára Béla nem fizetett hitelének veszteségeit?

Ennek ellenkezőjét sokszor leírtam. Olvass előzményeket is.
marcus 2014. 10. 25. 11:57
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
aha, öngól. mi más lenne...
tehát, tök jó amit írtam, nagyszerű, már kétszer körbefutottam a házat, ekkora elismerés után...
nem annak szántam, hát minek szántam????
2. rész : / miután az 1. rész a fórumok Istenének elismerését kivívta /
ugyebár Jakab hitele már a felvételkor bedőlt, ezt már a benzinkutas is első blikkre észrevette...
következtek sorban a tesók , a Géza, a Tibi + az Ottó és a vicc ( talán nem volt a fele sem tréfa ) az volt, hogy mindegyik hasonszőrű megkapta a verdát olyan jó kis devizás hitelre, anélkül, hogy megdolgoztak volna ( akarom mondani fizettek volna ) érte...
Namármost, mivel Jakabnak és a tesóknak ugyebár eszük ágában sem volt a hitelt törleszteni, mit csinált ekkor a bank??? Na ez a kulcskérdés!!!!! Benyelte amit el@..szott??? - esze ágában sem volt Kedves Pénznyelő!! - ráterhelte a Dezsőkre + a Bélákra, akik fizettek, mint a katonatiszt!!! Ezt cáfold meg Fórumok Királya!!
Ezt nagyon jól látod , sőt minden szavával egyetértek : "És az adóst ki kötelezte, hogy 0 önrésszel hitelből autót vegyen? Az ő durva felelőtlenségét miért is kéne másnak kifizetnie? " Nem kéne !, de kellett!!!, bizony-bizony fizették a Bélák úri módon a Jakabok hitelét! .... és amikor már túl sok lett a Jakab és elfogytak a Bélák, összeomlott a kártyavár... Nincs most más, mint a Béla nyújtja a markát a túlfizetésekért...
És ugye Jakab még mindig nem tud és nem is akar fizetni , most a banktól kéri...azt nem tudom mekkora sikerrel...
Valamiért azt gondolom a mostani viszonyok között sem a bankok, hanem a Bélák és a Dezsők szívják a nagyobbat...
- na ezt minek szántam? - gondolom Öngól lett, amit a saját lábaim között rúgtam be...

Törölt felhasználó 2014. 10. 25. 09:46
Olvasgatva itt a hozzászólásokat sok furcsaságot olvasok, de sebaj, a vélemények különböznek és ez így jó.

Leszögezem, nekem is van devizahitelem és a mai napig nem bántam meg, hogy nem forinthitelt vettem fel anno.
Amikor felvettem forintban 40000-et kellet fizetnem (160-as árfolyammal), ha forinthitelt veszek fel 88 lett volna az indulóm. Még mindig nem járok itt, szóval nem sok okom van panaszra. Illetve mégis van és ez nem az elszálló árfolyam miatt van, Mondták, tisztában voltam vele, bevállaltam.
A baj ott kezdődött mikor a kamatot felemelték. A törlesztőrészletem 240-ről 300 frankra emelkedett, amit azóta sem vittek lejjebb (illetve 1-1 frankkal évente a kezelési kts csökkenése miatt). Nem mondták miért. Utólag mondtak valami országkockázati felárat bár a válság csak utána jött, Ekkor úgy voltam vala, hát jó még mindig jobban jártam mint a forinthitelesek hiszem a forintkamatok 10% fölé kerültek.
Aztán ahogy a válság rendeződött, Svájcban 0 alá került a kamat az én hitelem kamata még mindig nem akart csökkenni!!!

Szóval hol itt a tisztesség????

Vételi-eladási árfolyam???
Aláírtam, vállaltam
Na de miért nyílt ki az olló 1%-ró 4-5%-ra????

Szóval, sztem ha csak ezeket helyrehoznák én már boldog lennék :-)

ÉS NE FORINTOSÍTSÁK A HITELEMET!!!!!
tberki 2014. 10. 25. 00:09
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
nyilvan. ha te odajossz hozzam hogy adjak neked penzt mert kell, es en mondjam meg milyen feltetelekkel, akkor a feltetelekkel bebiztositom hogy ne jarjak rosszul es pont leszarom hogy tudod e fizetni. De ha nem tudod az a te bajod, nem kell apukadat hivni hogy verjen meg engem mert te logsz nekem penzzel. ma ez megy, csak nagyban. csak a melymagyar gondolkodasba ez mar nem fer bele, csak az hogy fizessen a bank mert neki van eleg penze meg rohadt multik...
tberki 2014. 10. 25. 00:04
Előzmény: #68  Törölt felhasználó
nem vagy.

Alapvetoen vicces hogy senki se veszi elo a Jarait az akkori 11,25%os alapkamatert... es ma mar senki egy szot nem szol arrol hogy a forinthitelesek nem jarhatnak rosszabbul.

Azert arra kivancsi Leszek amikor a sok marhanak felre fog allni a szaja. Kotelezoen kivaltjak az ajro/frank hitelt piaci arfolyamon egy magasabb kamatu forinthitellel... :) Mennyi is az ekb iranyado kamat, 0,15%, es s avajci? az meg azt hiszem meg mindig -0,25 legalabbis mikor ott eltem annyi volt.
Törölt felhasználó 2014. 10. 24. 23:43
Előzmény: #66  tberki
"Aki pedig bevallalta az arfolyamkockazatot az alacsony kamat erdekeben most kussoljon es fizesse."

Na, pont erről beszélek.

Akkor veled nem vagyok vitában. Öngól pedig pont azért volt a lenti szöveg, mert AZ ADÓS FELELŐTENSÉGÉRŐL SZÓLT.
Törölt felhasználó 2014. 10. 24. 23:42
Előzmény: #66  tberki
"nem tudom mennyire Volt ongol. Pontosan abbol Volt a gond hogy a fedezetnek szamolt eszkoz mar a megvetelkor Sem fedezte a hitelt."

Ez a bank faszsága. Bukja el a fedezet feletti követelését, ha hitelképtelennek adott autóhitelt.

A kérdés az, hogy az ilyen FELELŐTLEN ADÓST miért is KÉNE MEGMENTENI?

Mert ezek a topicok erről szólnak.
tberki 2014. 10. 24. 23:36
Előzmény: #65  Törölt felhasználó
nem tudom mennyire Volt ongol. Pontosan abbol Volt a gond hogy a fedezetnek szamolt eszkoz mar a megvetelkor Sem fedezte a hitelt. Az autoknal ez bizony pontosan igy volt (meg a mai napig igy van csak mar nem annyira aranytalan).
A lakossagi ingatlanoknal szerintem mas volt a helyzet, es a kinti ingatlan hitelvalsagbol levezetett szigoritas okozott itthon arcsokkenest, mert hirtelen az kapott csak hitelt akinek nem volt ra szuksege.
Aki pedig bevallalta az arfolyamkockazatot az alacsony kamat erdekeben most kussoljon es fizesse.
Törölt felhasználó 2014. 10. 24. 23:10
Előzmény: #64  marcus
Tök jó, amit írtál:

"...nyilván nem... - Akkoriban O.Jakab besétált a Suzuki szalonba leadta igényét a 0Ft-ért elhozható vadiúj verdára és alapos hitelbírálat után pár nap múlva a következő szállítmány megérkezésekor ( ha szerencséje volt és volt készleten O.Jakab nem éppen szerény igényeihez extrázott járgány, a nehezen múló napokat sem kellett kivárnia ) kigördült a "bank" új kocsijával a szalonból, átment tankolni a szemközti MOL kútra, ahol a kútkezelő mennyit tölthetek Uram ? kérdésére némi gondolkodás után megérkezett Jakab válasza : 1200-ért nyomjál bele tesó! - na az ECCERŰ benzinkutas, alapos elemzés nélkül is 2 sec alatt pontosan tudta, ezt a kocsit is más valaki fogja Jakab tezsvér helyett kifizetni..."

És az adóst ki kötelezte, hogy 0 önrésszel hitelből autót vegyen? Az ő durva felelőtlenségét miért is kéne másnak kifizetnie?

Nem annak szántad, de öngól lett a szöveged.
marcus 2014. 10. 24. 21:42
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
"Olyannak nyilvánnem adtak, akiről biztosan lehetett tudni, hogy nem fizeti vissza. Nem ellenségei saját maguknak."

...nyilván nem... - Akkoriban O.Jakab besétált a Suzuki szalonba leadta igényét a 0Ft-ért elhozható vadiúj verdára és alapos hitelbírálat után pár nap múlva a következő szállítmány megérkezésekor ( ha szerencséje volt és volt készleten O.Jakab nem éppen szerény igényeihez extrázott járgány, a nehezen múló napokat sem kellett kivárnia ) kigördült a "bank" új kocsijával a szalonból, átment tankolni a szemközti MOL kútra, ahol a kútkezelő mennyit tölthetek Uram ? kérdésére némi gondolkodás után megérkezett Jakab válasza : 1200-ért nyomjál bele tesó! - na az ECCERŰ benzinkutas, alapos elemzés nélkül is 2 sec alatt pontosan tudta, ezt a kocsit is más valaki fogja Jakab tezsvér helyett kifizetni...és lám, így történt, de szerencsére a gazdaság jól volt köszönte szépen, a piac hasított és a magyar puma éppen az időtájt ugrott nagyon nagyot...csak Jakab esete nem egyedi volt és +botlott a puma és beesett a zoroszlánok közé, azok + fölfalták szegény pumánkat...
ja , és ha valaki átgondolja, nagy marha lett volna a Jakab, ha nem csap a lecsóba, pontosan tudta,ha a munkájából kell p.l. kocsit vennie, akkor olyan neki az életben nem lesz ( így legalább volt - egy ideig )....
Oszo 2014. 10. 24. 20:04
Előzmény: #61  gyula1971
Amikor igazat mondok a jövedelmemről (vagy bármiről) függetlenül attól, hogy ellenőrzik vagy sem, -na az a tisztesség. Amikor meg bátran hazudozol, mert nem kérnek igazolást, az meg a szaremberség. Ez ilyen rohadt egyszerű.
Törölt felhasználó 2014. 10. 24. 19:27
Előzmény: #59  gyula1971
"Tömegeket kergettek bele ebbe a helyzetbe."

Téged ki kötelezett és hogyan arra, hogy hitelt vegyél fel?!

Az embere esze megáll, te olyan undorító, hazug, követelőző vagy. Felvettél egy rakás hitelt KAMUJÖVEDELEMMEL, és most még neked áll feljebb.

Dolgozz és teljesítsd a kötelezettségeidet. Elég a követelőzésből és ingyenélésből.
gyula1971
gyula1971 2014. 10. 24. 19:26
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
De tény, hogy néhány bank a versenyben túlkockáztatott. -Magatartási Kódexet sértő Bankok viseljék a veszteséget!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek