Topiknyitó: szivacs 2017. 06. 16. 09:58

Luxusutak, fényűző rendezvények a végrehajtóknál  

"Luxusutak, fényűző rendezvények a végrehajtóknál" link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 06. 16. 10:28
Előzmény: #4  watson
#5
Nem buktam és nem nyertem mert nem is volt hitelem. (szvsz ne legyél nyomozó, mert folyamatosan mellémennek a feltevéseid) Láttam néhány végrehajtást. Túl gyakran fordult elő, hogy sem a jogi előírásoknak sem a humanizmus minimumának nem tett eleget a képzetlen viszont nagypofájú és bunkó végrehajtó és visszaélt a hatalmával. Nyilván a tanulatlansága is oka volt ennek, amin most legalább változtatnak. Te részesültél a végrehajtott javak extraprofitjából, vagy mi ez a felhördülés vh ügyben? Szerinted szabad jogi munkát végezni jogi képzettség és a humanizmus minimuma nélkül? Szerinted nem járhat el emberségesen egy végrehajtó, miért teszi néha erőszakos és bunkó módon? Szerinted arányos a végrehajtók díjazása, ha ilyen nyilvánvalóan felesleges luxuskiadásokra is fedezetet nyújt?
watson
watson 2017. 06. 16. 10:10
Előzmény: #3  szivacs
#4
szivacs, te buktál a devizahiteleden vagy mi ez az általánosítás vh ügyben? Szerinted nincs szükség végrehajtókra?Szerinted hoz bármilyen önálló döntést egy végrehajtó?
szivacs
szivacs 2017. 06. 16. 10:01
Előzmény: #2  szivacs
#3
"A közel kétszáz hatósági személy csaknem felének mindössze érettségije volt" Hihetelen! Ritka gusztustalan egy banda ez, meg azok is, akik lehetővé tették nekik a hivatalos rablást jogi tudás nélkül.
szivacs
szivacs 2017. 06. 16. 09:58
#2
"2017. június 16. 08:56 Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytat eljárást a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnál a Budapesti Nyomozó Ügyészség az Igazságügyi Minisztérium feljelentése alapján - írja a Magyar Nemzet. Luxusutak, fényűző rendezvények fémjelezték a lap szerint a vezetők korábbi tevékenységét. Az átvilágítási dokumentum szerint Krejniker Miklós, aki húsz éven át volt a kamara elnöke, több mint hetvenmillió forint fizetést vett fel 2010 és 2015 között, valamint további hatmilliót, ami külföldi kiküldetéseinek napidíjaként járt neki. Császti Ferenc korábbi alelnök 45 millió forintot keresett öt év alatt a kamarában, további 7 millió forintot pedig külföldi utazásaira vett fel. Állítólag az úticélok között volt Kanada, Skócia, Kréta, Ciprus és a Dél-afrikai Köztársaság is, informatikai beruházásra pedig 2010 és 2014 között az átvilágítási anyag szerint 765 millió forintot költöttek. A kifizetéshez tartozó szerződések nem minden esetben voltak megtalálhatók. A szervezet átvilágítása során kiderült, hogy a testület vezetői vélhetően éveken át szabálytalanul vették fel javadalmukat, ezeket a testület választmányának kellett volna jóváhagynia, ami nem történt meg. A közel kétszáz hatósági személy csaknem felének mindössze érettségije volt, ezért az Igazságügyi Miniszétrium előírta, hogy 2022-ig jogi végzettséget kell szerezniük a végrehajtóknak, jövőre pedig már nem dolgozhat Magyarországon olyan végrehajtó, aki legalább nem kezdte el a felsőfokú tanulmányait."

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek