az a baj, hogy tipikusan monopol helyzetben vannak (AKA). ők diktálnak. na most, ha én racionálisan gondolkozok (a magyar államra mindannyian tudjuk, mennyire mondható ez el..), akkor tutibiztos nem adok ki egy meglévő autópálya-szakaszért több pénzt, mint amennyibe újonnan kerülne (és az államunk még akár többet fizetne azért a nyamvadt százvalahány kilométerért). érvrendszer: hááát, tárgyalni kell, meg kivásárolni, mégse haragíthatjuk magunkra szegény külföldi tulajdonosokat... szerintem egy megoldás van: építkezni kell, persze a meglévő szerződéseket betartva. és nem pedig havonta új "88ezer kilométert aduk át 6 hónapon belül" tervekkel.. a csillagokban járnak egyesek szószerint. ahelyett, hogy végre munka folyna, nem csak valami 6-8ésfél kilométeres szakaszokon, 40 éve csak a tervek és a "milyenleszmajd" kommunikáció folyik.
kicsit topiktól elkanyarodva: a "balkáni" horvátoknál miért működik az autópályaépítés? mert érdekes módon ott jut ilyesmire. és szerintem megbocsátják az ottani miniszternek, hogy Ő NEM a szavak embere...
kicsit topiktól elkanyarodva: a "balkáni" horvátoknál miért működik az autópályaépítés? mert érdekes módon ott jut ilyesmire. és szerintem megbocsátják az ottani miniszternek, hogy Ő NEM a szavak embere...
László Csaba nyakába varrják az M5 matricásításának várható kudarcát is?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=37312