Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 02. 27. 18:35

Lakásom kiadó  

Sziasztok!

A kövi a helyzet. Van egy 25nm-es VI. kerületi Zichy Jenő u.-ban lévő lakásom, amit ki szeretnék adni. Épp most újítjuk fel, és félig be is bútorozzuk, szal semmire nem kell költenie a bérlőnek.

Aki kicsit otthon van a témában mondja már meg lécci, hogy mennyit lehet normálisan elkérni érte, rezsi nélkül.

Előre is köszi!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 03. 02. 14:32
Előzmény: #29  prfecó
Szia Feco!

Nem öszehasonlítható az itteni élet a kintivel ingatlan szempontjából.
Ugyanis mi jelenleg ketten bérlünk egy SZOBÁT a barátnőmmel, egy "share house"-ban azaz itt lakik még vagy 5 idegen rajtunk kívül. Mindezért fizetünk havi 500 £-ot, azaz közel 180.000 Ft-ot. És még csak nem is Londonban.
Egyenlőre nem tervezzük hogy valaha is visszajönnénk Mo.-ra. Tehát ha minden jól megy (most legyünk optimisták) akkor nem fog kelleni a lakás. Amúgy meg azt tervezem hogy veszek még egyet, lévén hogy most olcsók az ingatlanok. De nem tudom hogy ma Mo. mennyire jó befektetés az ingatlan. Mi lesz itt 5 év múlva? Erre válaszoljon nekem valaki, aki tudja.
Nyilván való amit mondasz, hogy ha eladom, és később venni akarok egyet akkor bukok rajta szépen. De ha nem akarok venni, akkor viszont ebből a pénzből nagyobb hozamot érhetek el, mint 4.5% évente.
Mindenestetre látom hogy otthon vagy ingatlan ügyileg, szal meg tudnád mondani nekem hogy érdemes e várni az eladással még pár évet? Mert úgy látom te inkább a tartás mellett tennéd le a voksod.

Előre is köszi.
prfecó 2006. 03. 02. 07:42
Elnökúr, gondolkozz el, Te ahol dolgozol , hogy élsz. Lakást bérelsz egyedül vagy többed magaddal.
Egyszer a megszerzésért felmerült x költség 3 felujítás.
Kiadás ( költség mert egy cég jobbat ér el , ügyintézse is költség).
Neked minden hónapban garantáltan megjelent a bevétel.

Eladod y összgért a lakást , minden évben kamatot kapsz rá( havi bontásban számítsd. Hazajössz valahol laknod kell , akkor viszont y összegnél - z összeg - többet költesz egy uj lakás megvásárlására és valszeg a bejövő kamat nem lesz több mint a befolyt lakbér z - y .

Vedd tőzsdei kérdésnek , mindenki mond valamit Te meg döntesz. Egyébként én kiadom neked.
Törölt felhasználó 2006. 03. 02. 02:25
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Még ez lemaradt. Junius közepén megyek haza tesóm ballagására, akkor összehozhatunk egy konfit, ha akkorra már készen lesz, és még nem lesz kiadva akkor....
Kell ezt folytatnom? :)))
Törölt felhasználó 2006. 03. 02. 02:22
Előzmény: #26  spade
Sziasztok!

Újra itthon, azaz kint, szal ahogy vesszük, nekem már túl sok otthonom van..:)
Na mind1. Szépen elment a topikom, de jó volt visszaolvasni, legalább foglalkoztatok vele, köszi szépen.
Na akkor az alaptörténet:
A lakás a kezdetektől fogva az én nevemen van, nagymamám volt a haszonélvező. Sajnos (és most ezt komolyan mondom, mert szerettem) két hete meghalt, így most ott áll üresen a kéró. Kérdés, hogy mit csináljunk vele. Öcsém nagy biznicman, mindenáron meg akarja forgatni a zsét. Ezzel egyet is értek. Aszonta, hogy ha eladjuk és befektetjük valamibe akkor biztosan többet hoz mint havi 40-50 ropi. Na ja. Ez igaz persze kérdés hogy mibe. Zenész lélek lévén próbatermet akar a lóvéból valahol, és azt kiadni zenekaroknak. Hááááááát nem tom. Nagy fantáziát nem látok benne, mert az amatőr zenekarok is többnyire csórók, akiknek meg van lóvé, azoknak saját helyük van. Na mind1 is.
Nekem csak egy gondom van az eladással. Bocs kettő.
Egy: Ma Mo.-on az ingatlanpiac haldoklik, és nem akarom minimumon eladni. Kérdés hogy merre mutat hosszútávon az ingatlan piac, azaz mit kezdhetünk vele 5 10 év múlva.
Kettő: Azért az sosem árt ha az embernek van egy saját kérója a talonban, az bármikor jól jöhet...
Szal most tök bizonytalan vagyok.
Felmerült az is egy itteni haverom által, hogy ki kéna adni túristáknak, appartman címszó alatt, 5-6000-ért egy éccakára. Az már jól hangzik, de csak ha minden éjjel ki van adva.
Lévén hogy kurva jó a fekvése a belváros közepén ugye, minden látványoság a közelben, a Nyugati meg ametró 1 percre, szal nem hülyeség, csak baromi macerás. Mert ez folyamatos munkát igényel amire senkinek sincs ideje nálunk.
Nos az is egy kérdés, hogy vannak e othon ilyen ügynökségek akik % fejében kiadják, meg megszervezik stb.
40 k az lószar. Nem tom mennyit érhet a kéró, de ha teszem azt 10 misi, akkor évi 480.00 Ft esetében az 4.8 %-os haszon. Hát ezzel az erővel bankba is tehetem a lét 6.5% kamatokra...
Na de ez lenne az utolsó amit tennék vele mert akkor már inkább szétvásárlom az agyam bluekból hosszútávra, mondjuk 10 évre vagy mit tom én, azt majd eladom amikor megnyitjuk kint az éttermet.
BAJBAN VAGYOK SKACOK!
Mi a rákot csináljak???
Persze erre is mindenki ír valamit ami tök szubjektív és tök eltérő vélemények lesznek, de jelenleg tényleg nem tom merre fussak. Egyenlőre ott tartunk hgoy kifestjük, és parkettázzuk, kipucoljuk, hogy kiadható állapotba legyen, majd egy évre kiadjuk, abból a zséből még ráköltünk, galléria, fürdőszoba, köműves melók, és majd akkor eladjuk. Talán. De most tényleg merre áll az ingatlan? Az írek annó szét vásásrolták az agyukat. Most ennyire rácsesztek volna, vagy tudnak valamit, és pár éven belül robban a piac?
Na jó eleget írtam már.
Még1x mindenkinek köszi a tippeket utólag és előre is!
spade 2006. 02. 28. 11:40
Előzmény: #25  prfecó
Köszi a választ
prfecó 2006. 02. 28. 11:18
Attól függ.

Hány hálószoba?
Diákok ,ifju külföldiek még ezt kiveszik ált. fejenként 25.000 Ft.. Ha van három különálló szoba 75-100 között. De be kell rendezve lenni - normálisan - internet , kábeltv átterhelhető a bérlőre.
spade 2006. 02. 28. 10:03
Előzmény: #22  prfecó
prfecó,

Látom nagyon update vagy :)
Szerinted Károly krt. 100 nm, mennyiért adható ki ?
Tbarna 2006. 02. 28. 09:37
Előzmény: #22  prfecó
Na jó de most Elnökur pénzéről beszélgetünk!:))))
Ettúl független szerintem a budapesti ingatlanpiac most nem igazán nagy üzlet. De még csak jónak se mondanám. Ráadásul épp a jelenlegi viszonyok miatt mégcsak nem is biztonságos. (pláne nem londonból távírányitással)

Igazából nem olyan fontos ez. ez csak az én közel sem szakértői véleményem.Ráadásul szétviszem itt a topicot és Elnökur sose adja ki.:)

prfecó 2006. 02. 28. 09:22
Hát 4-5 lakás , rendszeres jövedelemnek jó. Megszorulsz azonnal likvidálható , vagy ingatlanfedezetként 66% -t kapsz érte hitelt.

Mindenki másként érzi, mi a jó befektetés . Azért közben a központban lévő ingatlanárak az inflációnál erősebben emelkednek.

Jelenleg 8,3 %-t 10 milla felett három hónapra kapsz betétként vagy alapokba teszed, ami soha nem biztos.
Törölt felhasználó 2006. 02. 28. 09:16
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Adóval vagy adó nélkül, ahogyan szokás?
Tbarna 2006. 02. 28. 09:10
Előzmény: #18  prfecó
Fecó az mindösszesen bruttó 8,3%. Akkor már lekötöm és nem kell az albérlővel veszekedni. APEH-el huzakodni ingatlan maffiával háborúzni stb.
werkaz 2006. 02. 28. 09:05
Előzmény: #15  werkaz
prfecó ! Köszi... akkor árában vette ki az ismerős.
prfecó 2006. 02. 28. 09:03
Barna 4-5 milkáért megszerzett lakást , kipofozod, 1,5 milka, havi 45 .-t kiadód.
Szvsz befektetésnek jó , a tőzsdén megszerzett léből.
prfecó 2006. 02. 28. 09:00
Talán a Rádayban dolgozó vendéglátosok kiveszik, mert éjjel 2-3 kor csak sétálni kell. Rosszabb környék , 30-nál elviszik,kérdés mennyi a rezsi?
Tbarna 2006. 02. 28. 08:57
Előzmény: #14  prfecó
Eladni nem kiadni.
A pénzt meg forgatni.
:)))
werkaz 2006. 02. 28. 08:54
Előzmény: #14  prfecó
prfecó ! Látom a szakmában vagy. A ráday-n a boldogtalanabbik végén egy 30 m2 -es-ért mi a reális ár ? (galériás)
prfecó 2006. 02. 28. 08:49
Amennyiben galériás , berendezett,emeleten van (lift), 40 inditó ár.
Én 50 adom 29- nm-t kb ugyanilyen szintü. Zichy környéke most nagyon felkapott. Angolul ( tudom nem gond)hirdesd meg az Opera környékénél vagy neten, de azonnal költőzhetőeket keresik. Legtutibb Londonban meghirdetni angol fontban megadni az árat ( akkor 60 rongyot számítsd, de benne kell lenni a tax-nak ) , hogy komolynak nézzenek.
.Cégem 10 - 15%-t kér , de garantált ügyfelet küld, egy évre általában a határidő.
Törölt felhasználó 2006. 02. 28. 08:37
Előzmény: #11  werkaz
A reális ár 35-40 e állapottól függően. 35ért ha minden rendben van 2 hét alatt tuti kiveszik
prfecó 2006. 02. 28. 08:37
Elnökúr ! Heti egyszeri konfi megbeszélés idejére a sör biztósitása mellett heti 10.rongyért kivesszük. A maradékot, mint rendezvényszervező kupleráj behozza. Törölköző és lepedő biztósítása vagy extra vagy a lánytól még részesedést kapsz.

Ott ugyis sok az ír és olasz.
werkaz 2006. 02. 28. 08:15
Előzmény: #10  bpmcwap
Mitöbb, ennyiért inkább vennék egy használt 45 m2 -est, és kiadnám ennyiért albérletbe hogy kifizesse magát. A végén meg van egy ingyé lakásom :)
bpmcwap
bpmcwap 2006. 02. 28. 07:57
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
40ezer egy 25nmes lakásért?????Te jó isten!!!Ha ezt ennyiért kiveszik tőled fizetek neked egy sőrt!!!
Ennyiért inkább vennék egy használt 45nmest és fizetném a részleteit...
Törölt felhasználó 2006. 02. 27. 23:57
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
én a hasonló méretű garázsomat 15-20.000-ért tudnám kiadni, ha ez segít valamit. :)

de hogy komoly választ is kapj:
fenntartva, hogy sok múlik az elhelyezkedésén, utcán, házon, emelet, udvari/utcai, lakás állapota stb 40.000-ért meg lehet próbálni.

írj hszt az albérleti körkép cikkhez, hátha valamelyik olvasó kiveszi ;)
Törölt felhasználó 2006. 02. 27. 23:00
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
>:))) Pont elfér egy ágy, egy konyhaasztal, és egy kandalló mendvebundával...>:)))
Törölt felhasználó 2006. 02. 27. 22:16
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
:DDDDDDDD
Hát ti de hülyék vagytok!? ;)
Garázsnak pont jó lenne,csak pár falat kell kiütni ozt kész! :)
Törölt felhasználó 2006. 02. 27. 20:56
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
gumimatrac, én arra szavazok:)
ja és akkor még védekezek is..:)) (csak ügyesen kell hajtogatni)
Törölt felhasználó 2006. 02. 27. 20:39
Előzmény: #4  spade
20m2-es vízágyon is király csinálni! :-9
spade 2006. 02. 27. 20:09
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
ARP,

Jó az dugni :), igaz kocsiban dugni romantikusabb, de 25 nm-en jobban lehet cifrázni :))
minden6ó 2006. 02. 27. 19:57
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Szia Elnökúr.

Én 40 körül adnám ki,ha az enyém lenne...

De berendezhetjük konferencia lakásnak is:)))

Törölt felhasználó 2006. 02. 27. 19:22
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Hali Elnokur

Lakni benne kicsi, Dugni benne nagy. Nem tom milyen a panoráma max az érhet benne valamit.

Szia

Topik gazda

elnokur
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek