Azért hoztam létre a kis papírok fel topikját, mert láthatóan a Magyargazdaság kilábal a gödörből, egy emelkedő pályára álltunk. Kis papírok is elkezdtek mozogni.
Én most semmiféle ajánlást nem teszek, nem mondok egy kis papírtsem most. Tőletek szeretném, ha összeszednétek kis papírokat a BÉTről, amik érdekesek lehetnek a jövőt tekintve. Igaz, hogy kockázatos eszközök ezen papírok, de extra nagy hozam lehetőség is van benne,mindazonáltal, hogy nagy veszteségetis elérhet az ember. JUó lenne megtalálni azon kis papírokat, amik a jövőben felfele mehetnek, rövid, vagy hosszútávon. Biztosan lesz több cég is ami túl van reorganizációs folyamatokon, új vezetőség jött, új tervek vannak. Gyüjtsük össze a lehetőségeket, ha mást is érdekel. Ha nem, akkor megy a topik a mélybe. Én remélem nem.
persze kamuci
ehhez képest ki vette észre 2009-ben mikor fordult a piac elsőnek?
ki vette észre hogy Hun Mining Btel f.a. lesz stb....
ja, te ott azalatt vigan beültetgettél)))))))))))))9
Kedves részvényeseket mínuszoló, és papír nélkülieket plusszoló LIKEoló közönség!
Nyugodtan hallgassatok EXMNBSre, nyomjátok a sok pluszt neki.
Ettől mi részvényesek szépeket keresünk a kis pípr rallykban. Éljenek a kimaradók, lebeszélők, negatív emberek!
Én tudom, hogy ez van Magyarországon.
Az RTL, TV2 is csak a betörés, leszúrás, megölés, felrobbant sztorit nyomják.Egyszerűen erre vevő a Magyar nép!
Én más vagyok. Engem ezek pont nem érdekelnek.
MA mentem a Füredi úton, egy ember feküdt félmeztelen a földön, nyomkodták a mentők a mellkasát, újra élesztették mellettem, lezárták az egész Füredi útat. Nézzétek a TVben, ez kell Nektek! A vér, a csőd, a halál!
Figyelj, az a múlt. Azok a régi szaftos sztoriaid senkit nem érdekelnek. Nem tudom, hogyan tudnám megértetni veled, hogy full kullogsz az események után. Egyszerűen a múltat elemzed. Fingod nincs, hogy a tőzsdén a megújulásra spekulálunk. Észre nem veszed a papírok emelkedését. Reménytelen vagy
Felminősítés: Múlt pénteken a Moody's is felminősítette Magyarországot, vagyis mostanra mindhárom nagy hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriában van Magyarország, ez pedig a befektetők figyelmét a magyar eszközökre, azon belül is a részvényekre irányítja.
Kamatcsökkentés: 3 éve még 7 százalék közelében állt a magyar alapkamat, most pedig 0,9 százalékon áll, ennek pozitív hatása a magyar részvénypiacra például az, hogy az alacsonyabb kockázatmentes hozam az elemzői modellekben magasabb vállalatértéket indikál, de pozitívum az is, hogy a csökkenő alapkamat mellett kialakuló alacsony állampapírhozamok mellett a magyar rézvények osztalékhozam alapon is vonzóbbak.
Általános fejlődő piaci rali: idén nagyot emelkedtek a fejlődő országok részvénypiacai, ebbe a sztoriba is beilleszthető a magyar rali.
Nemzetközi összevetésben is érdekes sztori: a fejlődők raliján túl átsúlyozás is történt ezeken a piacokon, a magas nyersanyagkitettségű országok részvénypiacairól más, védettebb piacok felé áramlott a tőke, ráadásul a régiónkon belül is volt átrendeződés, ezeknek a folyamatoknak is nagy nyertesei a magyar részvények.
Még mindig nem drága: a nagy rali ellenére a magyar részvénypiac még mindig nem drága (az OTP vagy a Richter azért már koránt sem olcsó), olcsóbb, mint a fejlődő vagy a fejlett piacok átlaga.
Egyre optimistábbak az elemzők a magyar részvényekre: az elmúlt hetekben magas célárakkal optimista hangvételű elemzések jelentek meg több blue chippel kapcsolatban is:
Az OTP-re több 8000 forint feletti célár érkezett, sőt, a JP Morgan 9570 forintos célárral jött ki (ez 21 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam), jelenleg 7 elemző vételre, 9 tartásra, 3 eladásra ajánlja az OTP papírjait.
A Molt 9 elemző vételre, 4 tartásra ajánlja, nincs elemző, aki eladásra ajánlaná a papírokat. A legutóbbi célárak 20000 forint körül szóródnak, a csúcs a Wood 21720 forintos célára, amely 15 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.
A Richtert 7 elemző vételre, 5 tartásra, 1 eladásra ajánlja, a Jefferies 7000 forintos célára most a legmagasabb, ez 16 százalékkal magasabb, mint a mostani ár.
A Magyar Telekomot 8 elemző vételre, 2 tartásra, 2 eladásra ajánlja, az elmúlt hónapokban bőven érkeztek 500 forint feletti célárak, a Goldman 655 forintos célára most a csúcs, amely 45 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.
Kis papírok FEL!!
Én most semmiféle ajánlást nem teszek, nem mondok egy kis papírtsem most. Tőletek szeretném, ha összeszednétek kis papírokat a BÉTről, amik érdekesek lehetnek a jövőt tekintve. Igaz, hogy kockázatos eszközök ezen papírok, de extra nagy hozam lehetőség is van benne,mindazonáltal, hogy nagy veszteségetis elérhet az ember. JUó lenne megtalálni azon kis papírokat, amik a jövőben felfele mehetnek, rövid, vagy hosszútávon. Biztosan lesz több cég is ami túl van reorganizációs folyamatokon, új vezetőség jött, új tervek vannak. Gyüjtsük össze a lehetőségeket, ha mást is érdekel. Ha nem, akkor megy a topik a mélybe. Én remélem nem.