Nem tudom pontosan. Nem ismerem a hátteret. Viszont Kácsor csak megcsinálta a maga faktoring üzletét. Linkre nem vették volna tőle át a szlovik. Sok ismeretlenes ez az egyenlet. Nekem is inkább kérdéseim lennének. :)
Saját magukat verték át.
Azt gondolták, hogy itt Magyarországon ugyanazt meg lehet csinálni, mint Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban.
Itt azonban összetalálkoztak egy kemény maggal.
Volt vezetők, millió darab részvénnyel rendelkezők és a hozzájuk csatlakozott kicsik.
Ezek keményen összezártak velük szemben!!
Való igaz, hogy nem tudják legyőzni a szlovákokat, de sakkban tudják tartani őket...
nagyon-nagyon lassan belátják, hogy ezt a céget nem tudják lenyúlni és előbb utóbb minden a rendes kerékvágásban fog haladni...
Vannak erre utaló jelek!!
Ahogy ezt olvastam, egyre biztosabb vagyok abban, hogy át lettek verve a szlovik. Lehet hogy azért nem mernek venni, mert egyszer már megfáztak.
Lehet egy másik verzió is. Ha szóltak nekik, hogy síkos a pálya, de ők nagyképűen belecsaptak a lecsóba, akkor most már a gyíktól is félnek.
A felszámolás is rengeteg pénzt igénylő kötelezettséggel jár......tartályok kiürítése többszöri átmosatás....nem vagyok szakember...biztos van még egyéb biztonsági feladat, ami nem kis pénzüket emésztené fel....így a kicsik nem szorulnak sarokba, mert a szlovák vezetésnek is jobb, ha működtetik a céget és megcsinálják azokat a dolgokat, melyeket a Katasztrófavédelem meg a Bányakapitányság előír nekik!!
Ez is igaz. Ha a szlovákbak lenne pénze meg esze már rég belevett volna a könyvbe újabb 1milliót és simán meglenne a többsége a szavazasnal valamint sok kekeckedő kicsit is leszerelt volna mert már örömükben eladnak 40ert.
Gondolom mindent megtettetek már azért, hogy ezeket magatok mellé állítsátok. Valamiért nem megy.
Tudod nekem más a véleményem erről az IT-s elképzelésetekről. :)
A szlovikat kicsit értem, kicsit nem.
Komplett hülyét csináltak magukból, ez nyilvánvaló. Ennek következménye, hogy a kicsikkel semmit, max. szeretnék őket átverni. Az valamit csökkentene a leégésükön.
Azt nem értem, hogy 9m db. rv a háttérben nem zavarta őket, amikor idejöttek. Valószínű, hogy ebben át lettek verve, valamivel be lettek oltva.
Az pedig, hogy már maguktól is lopni kényszerülnek (lopnak a cégből) az is csak a mellényúlásuk következménye. Jöhet a csőd is. Mit jelentene? Adófizetés nélkül Szlovákiába mentenék a hitel összegét. Ezen izguljon a NAV. A gáztárolót nem tudják a vállukra kapni. A közlekedési potenciált sem. Ha felszámolás lenne, akkor fillérekért minden a FIDESZ-é lenne. Ebben nekik semmi bugi nincs.
Az árfolyamok azért tőzsdei szabályok szerint működnek. Lehet hogy 30 körül lenne, lehet hogy ugyanitt. :)
Lehet hogy az emelkedő árfolyam éppen a kicsik összefogását gyengítené.
Féléves jelentés Sehol. Mennyi lesz a veszteség? 200 millió?
Hogy halad a tőkeleszállítás? Törvénytelenül működik a társaság.
30ftot meg kell végre szavazni.
Inkább azt a maradék ~2,5 millió részvénnyel rendelkező kisbüfit kéne előkeresni,Akikkel meg lehetne szorongatni a szlovikat.Na az lenne az igazi patt helyzet.Mi leváltjuk Őket,ha nem hagynak a cégben nyereséget és a Mi embereink is helyet foglalhassanak az It-ben,Ők meg be akarnák csődöltetni,Amibe Ők is belebuknának.Akkor talán lehetne valami komolyabb kompromisszum.Amúgy lehetetlen Velük tárgyalni és az ígéreteiket csak ideig-óráig tartják be.Kapkodnak,hebrencs emberek és ha Velünk megegyeznének,akkor már rég nem itt lenne az árfolyam,hanem legalább 30-40ft.
A szlovikat nem kell kérdezni. :) Látható módon szenvednek is attól, hogy nem számoltak a helyzettel. Gondolod, hogy úgy képzelték, majd a kicsik kgy-ken sorozatban hazavágják a legfontosabb beterjesztésüket. (Amin keresztül ténylegesen magukhoz ragadhatnák az irányítást.) Annyira jó a pozijuk, hogy még te is tudod őket riogatni a 2m db-os vásárlásra, ill. hatalom átvételre való buzdításoddal. Vigyázz nehogy szivesek legyenek! :)
Gondold bele magad abba a helyzetbe, hogy akarsz 150 milláért venni papírt, mert valaki azzal kábít, hogy akkor átveheted KEG-et. Tudsz arról, hogy van 9 m db. csellengő papír. Teljesen mindegy, hogy kinél van. Nem nálad, ill. nem azoknál, akikkel össze akarsz cuccolni. Nem érzed a rizikót!?
Én senkit semmiről nem szeretnék meggyőzni. Csupán akkor szoktam előbukkanni, ha valamivel nagyon nem értek egyet.
A véleményedben van egy nagyon felelőtlen megközelítés. Statikusan szemléled a helyzetet. Itt a topicban már többször téma volt az a kb. 9 millió db. rv, amiről megoszlanak a vélemények. Aki 150 m ft os befektetésen gondolkodik, az biztosan nem veszi ezt a tényt félvállról.
Ezen túlmenően a legutóbbi kgy-n is volt olyan rv-szám növekedés, ami hosszútávon szintén nem hagyható figyelmen kívül.
0fantázia van a papírban. amig csak a szájkarate működik addig a szlovák kényelmesen szétlopja a vállalatot. 2 millió db. és leválthatóak. nincs lehetetlen csak tehetetlen. amig nem szánja rá magát senki a bevásárlásra addig nem lesz itt semmi változás. muszáj lenne megbolygatni az állóvizet és mivel a közgyűlés útján nem megy a piacról kell vásárolni.
de mivel évek óta nincs új befektető erre semmi esély. álmok és viziók vannak nagy közép-európai hiperszuper terminálról, erős megkerülhetetlen társaságról, csak az álmok megvalósításához még annyi pénz sincs, amivel többséget lehetne szerezni a társaságban, összefogva a meglévő lázadókkal. Ez a bűvös 2 millió darab. 20fttól 30ig 200000 db megvehető. egy profi befektető a piac kontrollálásával meg tudja úgy járatni a részvényt, hogy a 2 millió darabot össze tudja szedni 20-60 között. biztos vagyok benne hogy 150milió ftból kivitelezhető a történet.
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?