Én is kíváncsian vártam, hogy egy ilyen napon hogyan alakul az árfolyam. Már azon gondolkodtam, hogy kikapom 20-ról azt a 20k-t, ha nem szakad. Mivel nem vagyok egy kapkodós, így 18-on vettem ezt a néhány k-t, de még szívesen vennék többet is. Ezt a 10 alattit azért megmosolyogtam. Bár ott is szívesen vennék.
Azért ne kavarjunk össze dolgokat.
Szvsz nem életszerű, hogy a kicsik összefognak és kivásárolnak a tőzsdén keresztül tőzsdei cége(ke)t. Itt ez egy speciális helyzet. Egyáltalán nem a kivásárlásra irányul, szimplán önvédelmi reakció. (Annak pedig nem is rossz!) Amennyiben ez átfordulna kivásárlási kísérletbe, akkor szvsz kudarcra lenne ítélve. Ha itt valaki(k) elkezdenének becuccolni 2m darabbal, azt mikor hogy adnák el!? Vagy mint tulaj kötelet akar húzni állandóan a szlovákokkal? Majd később a kicsikkel is? (Mert ez sem egy stabil hosszútávú formáció! Magasabb árfolyamon biztos vagyok benne, hogy el fog gyengülni.)
Tehát szvsz nem kell itt kivásárlásban gondolkodni! Csak borsot kell törni a szlovákok orra alá, ameddig ez megy.
maga el van tájolva. körbenézett már a hazai tőzsdén más papírban is? elég sok kis részvény le van nyomva árfolyamilag, ez nem egyedi eset. a szlovákoknak ehhez sok köze nincs. vegyenek maguk KEG részvényt és felmegy az ára, próbálja ki, ne háborogjon, főleg ha magának akkora buli ez a cég.
Sajnos ahogy látjuk a magyar Tőzsde nem védi meg a saját kisrészvényeseit egy a szabályait figyelmen kivül hagyó szereplővel szemben.Igy aztán mehet a félelemkeltés és a vakrepülés - büntetlenül! A szlovákok sirásója mégsem ez lesz ,hanem a gyalázatosan alacsonyan tartott részvényár és igy a hirtelen megjelenő kivásárló ,aki nem tőlük veszi meg a céget ,hanem a piacról fog egyet puccsolni. Még akkor is ,ha a céget kiüritik ,mivel a helyszin zseniális egy multimodális energialogisztikai centrumhoz ! DrSJ
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?