Kedves Civin Úr!
Egyáltalán nem akarok negatív lenni a Humettel kapcsolatban, mert én is nagyon örülnék, ha lenne még egy jó részvény a tőzsdén amivel lehetne érdemlegesen kereskedni, de vannak dolgok amiket egyszerűen nem értek.
Én sajnos csak felületesen foglalkozom a Humettel, mert időm sajnos nem engedi, de két kérdésem így is lenne a témával kapcsolatban.
.
1, Miért lép ki egy Amerikai tulaj egy kelet-európai cégből, amikor a nyugatiak verekednek a régió beli befektetésekért?
.
2 , Miért nem fedezi fel a céget egy nagybefektető, vagy egy kockázati tőke alap? Ha tényleg lenne valamicske lehetőség is a cégben, az biztosan nem kerülné el a kockázati tőkések figyelmét, mivel ők naponta keresik az adódó lehetőségeket... (és egy Humet biztosan nem kerülte el a figyelmüket).
.
Vála szát előre is köszönöm,
R.G.
Ezekszerint nem értett meg. Tudja hogy 40 Ft-ot se ér és mégis még mindig a 2700-al veri a mellét, hogy beugrasson újabb embereket, miközben tudja hogy soha nem lesz már annyi. Nem írtam fals dolgokat, csak amit csinálnak, csináltattak velünk.
Értem, tehát érdemes megvárni a jan-feb bezúzást, de szerintem nem megy le 11-ig, mivel mindenki nem adja el... 15 vagy 20 lehet az alja, nem kellene kimaradni belőle. egyébként bízok benne, hogy lesznek 2006-ra jó hírek , nagy üzlet, stb. Még 29en is érdemes venni, mivel 15-ön nehézkes lesz elcsípni...kíváncsia n várjuk a kibocsátás utáni napokat a tőzsdén. Lehet, hogy szükség lesz 50%-os árfolyamküszöbre aznap lefelé? Hát Civin úr sok sikert eme nem egyszerű feladathoz. Ezzel a kapitalizációval nem lehetetlen a 100-200, az újabb 10millióval, nyilván a 100 reálisabb pl 2006-ban...
Törölt felhasználó2004. 12. 15. 15:50
Jó trinidad, annak a kibocsátásnak nincs itt még az ideje. 10 millió darabot 45 forinton már érdemes lenne kibocsátani, hiszen - ha emlékszel - a HUMET 2003 végén elkészült és közzétett üzleti tervei szerint ez volna az egészséges működés és intenzív piacra lépés feltétele. 45 forinton kibocsátani bőséges és tartós 70-80 forintos tőzsdei forgalmat követően van értelme. Ez nem irreális 2006-ra.
Törölt felhasználó2004. 12. 15. 15:46
Érzed már Lennox20, mennyire fals, amit csinálsz és írsz? A HUMET valóban ért 2700 forintot, és hosszú hónapokon, éven keresztül, több milliárdos forgalom mellett ezer forint fölött kereskedtek a papírral, napi 100 milliós forgalom nem volt ritka. Ne mondjam ezt ki? Ne írjam le olyanoknak, akik ezt tudják és most ahelyett, hogy tapétáznának a papírral, kapnak még egy esélyt? Inkább hagyjam az egészet a fenébe? Mit vonjak le az előbb Általad írtakkal kapcsolatban tanulságként? Mi a tanulság? Kritizálj, kérlek!
"Az Önnel szemben fennálló tartozásunk 85%-át oly módon vagyunk képesek kiegyenlíteni, ha Ön Humet® részvényeket jegyez, melyet a budapesti Értéktőzsdén 1996 óta forgalmaznak és a történelmi csúcsán ez a részvény 2700(kettőezer-hétsz áz) forintot ért, és volt több év, amikor a Humet® részvények napi tőzsdei átlagforgalma meghaladta a 150 millió forintot." Elég lesz mostmár Önt idézni, van már egy kg levelem. 40 Ft-2700 Ft, 150 millió, dobálózzunk számokkal. Ragadjunk ki pillanat képeket, emlékezzünk a dicső korra még most is, van értelme!
Tisztelt Civin Úr! Egy kis matematika: Mennyi pénzt kell bevonni a cégbe az újabb "tízmillió darabos kibocsnál" ? Ez milyen árfolyamon történhet? Akkora kapitalizációnál lesz, aki pl harmincon jegyez? Vagy pozitív fejlemények esetén magasabb árfolyamon lesz a jegyzés? Vagy pl 10-15 ön érdemes csak venni?
Tisztelt Civin úr. Én nem különösebben követtem a HUMET történetét (csak egyszer buktam rajta egy elhanyagolható mértékű összeget) de amennyiben az ön által leírtak a valóságnak megfelelnek, akkor ön minden tiszteletet megérdemel.Kiváncsi lennék, hogy az önt kritizálók közül hányan adták volna el az egész céget 250 Ft-on hogyha tudták volna, hogy csak max. 40 Ft-ot ér.(Én biztosan! De nem nehéz elképzelni, hogy ez után mi lett volna szinte azonnal a cég és a részvényesek sorsa.)
Hát.. én is buktam már, Humettel is, Más papírokkal is, ez van:). De még nyerhetek, mert tanultam, ha ez nem elég, akkor:(. Köszi a hozzászólást Lennox20,s bocs, ha megsértettelek titeket:(
Tito, a boxoló, ami kisebb súlycsoportot jelent, mint pl Lennox ... ezt a nevet csak kitaláltam , mind1:). Ismerem a cég történetét, remélem megmenekül és sikerül az alján bevásárolnom és nyernem. Meglátjuk... mindenesetre a téma nem rossz, örülök az észrevételeknek, s hadd tegyek egyet én is: "Aki megalázza magát..." a többi az általad is idézett Bibliában. A jövőre ez is vonatkozhat, a múlt pedig tisztul, nemde?:)
Törölt felhasználó2004. 12. 15. 13:38
Jó Lennox20 és 910628 Nekem igen sokat engedtek meg: (1) lehetett házkutatás kétszer az irodáimban (2) lehetett házkutatás a házamban (3) szabad volt a teljes vagyonomra hitelt felvenni, hogy finanszírozzam 1500-unk cégét (4) lehetett kiadnom 2000 decemberében árfolyamprognózist, amire a magatok fajta "sorsüldözött" vakok rá sem néztek (5) láthattam, ahogy vakok és süketek 250-en vették a papírt, annak dacára, hogy kijelentettem, hogy 40-et sem ér (6) hetekig, napi 10 órában győzködhettem azokat, akik méregdrágán, mindenféle jelzésem ellenére részvényt vettek, hogy ne borítsák a saját fejükre a teli bilikomot (7) lehetett jogászokat foglalkoztatnom, hogy kihozzam a bűntelenül bebörtönzött barátomat a sittről (nem sikerült) (8) sírva fakadhattam a saját irodámban tucatnyi ember előtt, amikor úgy tudtam, hogy a barátomat végre kiengedik a sittről, de csak átvitték egy másik börtönbe (9) szabad volt beperelnem az adóhivatalt ennek összes személyes következményét vállalva (10) meghallgathattam a legjobb barátaim egyikének következtetéseit: "kár érted…" (11) nézhettem, hogy két év után kijelentsék a hazugok utódai, hogy nincs fiktív számla és nincs adócsalás (12) láthattam a munkatársaimat elmenni a cégtől (13) láthattam, ahogyan biztos vevők sajnálkozva elállnak a szerződéseimtől (14) vehettem részvényt, amikor a k… jó amerikai szerződést bejelentettem és most olvashatom, hogy ezeket a részvényeket jó áron eladtam (nem adtam el, ez nem igaz) (15) nézhettem, hogy 14,5 milliós ÁFA visszaigénylés miatt egy 12 milliós adótartozás fejében zár alá veszik a megmaradt vagyonunkat (16) elolvashatom, hogy Hitler nem manipulált fiktív pénztárbizonylatokka l (17) végighallgathattam állva, hogy miért is nem sérült meg a HUMET jó hírneve, teljesen tiszta és világos érvelésem és bizonyítékaim ellenére de nem szidhatom azokat, akit igen szeretnék, mert most, amikor már pozitívra fordul a dolog elcseszném 1500 ember sanszait. Válogassátok meg a szavaitokat, kérlek.
Törölt felhasználó2004. 12. 15. 13:15
Kedves 910628, megtisztelné l vele és sokaknak, sokat segítenél, ha a rossz döntéseimről, amikről tudsz, adnál egy felsorolást. Az értékítéletedből és véleményedből magam is és többek is sok okos következtetést vonhatok, vonhatunk le; ebből sokat tanulhatnánk. Ha megteszed, magyarázkodhatnék (ott és akkor az adott helyzetben miért így döntöttem), és ezen magyarázatok kritikája adná az igazi tanulságot. Hogy még jobban értsd a saját gondolkodásmódomat, abból a hibatömegből, amit elkövettem, párat leírok: 1.) 2000-ben, amikor a nagy eufória volt nyilvános kibocsátással kellett volna operálni, biztosan beszedtünk volna az aktuális ár alatti kibocsátással egymilliárdot. 2.) 2001-ben, amikor megkaptuk az FDA engedélyt, az egész gyártást és logisztikát ki kellett volna telepíteni az Egyesült Államokba. 3.) Azokat az árfolyamprognózisoka t, amelyeket kiadtam, negyedévente, vagy sűrűbben publikálni kellett volna. 4.) 2001 december 3-át követően nekem személy szerint ki kellett volna szállni az egészből. Lekötelezn él, ha ezeket is kommentálnád és más hibákról is említést tennél. Én 21 éve vagyok önálló és a felmenőim elhalálozási dátumait tekintve még huszon-egynéhány évig tudok üzlettel foglalkozni. A kritika sokat segít. A "csődtömeg" állapot tény. Két dolgot nem szabad elfelejteni. Ebben a csődben (1) az ellenőrzésem alatt áll - és komoly szimpátia mellett vezénylem - egyike('t) a pár tucat magyar tőzsdei társaságnak és (2) a csőd a munkám eredményeképpen - per az APEH ellen, átfogó revízió lezárva - nem 800 millió (340 millió tényleges + évekig vélt adótartozások), hanem 340. Ebben a csődben az állapotok két hónap alatt jelentősen megváltoztak: kialakultak a körvonalai egy jogszerű egyezségnek, amellyel a fizetőképességét a cégnek helyreállítottam és a kapitalizáció nem haladja meg a 15 millió darab részvényt. Nincsenek lehetetlen elkötelezettségek, még ebben a helyzetben sem adtam egy adott szintnél alább. Emlékeztetőül a csúcson a HUMET hatmilliárd forintot ért; 25 millió részvény szorozva 240 forinttal. A csődből kilábolva további 10 millió részvény kibocsátásával friss pénz vonható be, amivel a második piacépítés megkezdhető. Ha az csak feleannyira sikeres, mint az első (1999-2001) volt, akkor is évi egymillió dollár exporttal és további félmillió dollár hazai eladással lehet számolni, ami a hatmilliárdos értékhez fundamentális alap. A HUMET, mint termék, a hat évnyi kutatás és a három éves hadakozás magában hordozza a nagy üzlet lehetőségét is, ami tovább növelheti a cég jelentőségét. Szeretném látni azt a pár ezer magyar vállalkozót, akinek még ehhez hasonló esélyei vannak. Azt, hogy ezt az esélyt 1500 részvényesünk másodszor is megkaphatja, kétség kívül személy szerint az én felkészültségem és kitartásom, valamint jó adag hit kellett. Nyilván most csődtömegként igen keveset érek, de legalább az esély megvan és ez nélkülem nyilvánvalóan nem lenne meg. Nem az egyszerűbb utat választottam, kitettem magam sok mindennek, de nem tűntem el, dolgozom és (szinte magam is csodálkozom) a HUMET finanszírozva van, senki nem számolta fel, senki nem lopott ki semmit és nem kell bujkálnom. Ez önbizalmat ad és - még egyszer a segítségedet kérve - folyamatosan tanulok a hibáimból, amihez igencsak hozzájárul az, hogy itt levelezgetem. Az árfolyamprognózis változatlan; a fundamentális alapokon számolható árfolyamok 2005 és 2006 folyamán az alábbiak szerint alakul(hat)nak (7,5 és 22,5 közötti P/E-vel): 2005 negyedévek: 11 Ft 17 Ft 25 Ft 38 Ft 2006 negyedévek: 45 Ft 48 Ft 79 Ft 101 Ft
Nah miért gáz? Hitlernek is többet engedtek meg, mint szabadott volna, csak ő nem utólagos, meg fiktív pénztár bizonylatokkal foglalkozott, hanem fajelmélettel. Az a helyzet hogy kívülről látsz valamit most és nem vagy benne. Ha veled játszanák ezt, amit velünk, akkor tudnád, hogy teljesen megbízhatatlanok és minden egyes aláírással csak lentebb süllyedünk. Mind1, a befektető legalább hivatkozhat a saját jóhiszeműségére azzal kapcsolatban, hogy mibe ugrott bele. Talán nem mi fogunk ülni ezért. Bár a mai világban mit lehet tudni:)
Kedves Trinidad (és Tobago)! Te biztos jó ember vagy. Nem ítélsz, hogy ne ítéltess. De itt nem erről van szó. A Humet, Civin irányítása alatt, a nagy lehetőségek, a megalomániás tervek táptalajáról, a CSŐD szikes talajába került. Hidd el nekem, ez nem az APEH gonoszkodása miatt történt.És azt is hidd el, hogy amikor mindenki bukott a papíron, a "Mágus" akkor is nyert. Soha nem volt tisztességes, mindig becsapott mindenkit. Nem véletlenül rótt rá a PSZÁF több milliós bírságot, bennfentes kereskedés miatt. Ezek mind az ő "napi likiditási" érdekeit szolgálták. Mármint a : bejelentem a k...a jó szerződést az amerikaiakkal, részvény fel, gyorsan eladom, a többi meg szívhat, ugyebár aki ilyenkor vesz.
A kalács nem is olyan drága dolog, vannak olyanok, akik milliárdos tartozások mellett nem egyenesek, bújkálnak, stb. A rossz döntésekből is lehet tanulni, a hibákat meg lehet bocsátani, az élet ettől szép. A szalmaszál a természettől, a teremtőtől van. Lehet, hogy úgy táplálta a föld, hogy nem szakad el... Civin felhúzza magát, mert a kalácsban sok a kcal, a kakaó pedig alapvető tápanyagokban gazdag. De örülök, hogy egy fórumon különböznek a vélemények:)Te voltál már padlón? Voltak szalmaszálak? Belekapaszkodtál?
Az APEH határidő mikor ketyeg le? Mi van akkor, ha az APEH még éveken át adóbevételre számíthatna az esetleg megmenekülő cégtől? Kedves Lennox, minden Humetes tudja, mekkorát bukhat és mekkorát nyerhet. A HWAY pedig egy teljesen más sztori. Te még nem hallottál arról (híres tőzsdeguruktól), hogy csődszagnál nagyot lehet kaszálni/ bukni ? Magas a kockázat, bizonytalan a hozam...Ez a Hitler-párhuzam elég gázos.. Nyugodj meg 1 forinton még pzs-t is veszünk:). Legyél sikeresebb mindenkinél. Te arra vársz, hogy kimondhasd: na ugye, király vagyok, megmondtam? Ne bántsd a bajba jutottakat, a fanatikusokat sem, akik kitartanak céljaik mellett, stb. Különben is Tyson36 nagyobb küzdő volt:). Vegyél Matávot, OTP-t, Rábát, stb, de ne legyél kárörvendő...
Lennox20! Te látod jól! Szegény gleo, Civin úr nem zseni, hanem egy csődtömeg. Most az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, hiszen már szinte semmije sincs. És ezt csak a maga rossz döntéseinek köszönheti. De lefogadom, ő még mindig "kalácsot eszik, kakaóval"
Aztán majd 100 ezer papírzsepi is rendel, amikor kimegy 1 Ft-on, mint egykor a Bonbon Hamingway:) Majd az APEH-határidő megszabja a folytatást. Ki zseni, ki nem, kár feszegetni. Egyesek szerint Hitler is egy zseni volt.
Pontosan nemtudom, általában 30-60 napot vesz igénybe ez a tortúra. Biztos, hogy észre vesszük, mert a csalódott embereket nem fogja érdekelni, hogy mennyiért adják el a részvényeiket, ezért be kell, hogy szakadjon, de szerintem ez nem fog sokáig tartani. Lemegy a hullám utána vissza emelkedik. Beugrom Civin úrhoz a kfki-ba és megkérem szóljon időben :) Vagy ezúton kérjük meg, hogy ezen a fórumon jelezzen számunkra. Az ilyen kitartó érdeklödők megérdemelnek ennyit:)
Kedves Civin Úr!
Egyáltalán nem akarok negatív lenni a Humettel kapcsolatban, mert én is nagyon örülnék, ha lenne még egy jó részvény a tőzsdén amivel lehetne érdemlegesen kereskedni, de vannak dolgok amiket egyszerűen nem értek.
Én sajnos csak felületesen foglalkozom a Humettel, mert időm sajnos nem engedi, de két kérdésem így is lenne a témával kapcsolatban.
.
1, Miért lép ki egy Amerikai tulaj egy kelet-európai cégből, amikor a nyugatiak verekednek a régió beli befektetésekért?
.
2 , Miért nem fedezi fel a céget egy nagybefektető, vagy egy kockázati tőke alap? Ha tényleg lenne valamicske lehetőség is a cégben, az biztosan nem kerülné el a kockázati tőkések figyelmét, mivel ők naponta keresik az adódó lehetőségeket... (és egy Humet biztosan nem kerülte el a figyelmüket).
.
Vála szát előre is köszönöm,
R.G.