Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 02. 23. 08:41

Járai: "érezhető egy kisebb spekuláció..."  

Ugrás a cikkhez
Járai Zsigmond, MNB elnök szerint a forint piacon érezhető egy kisebb spekuláció, mely a hazai valuta erősítésére irányul. Ennek mértéke azonban messze nem éri el a két évvel ezelőtti szintet. Járai szerint a Monetáris Tanács új tagjainak kinevezését érintő problémakör gyakorlatilag lényegtelen a Jegybanktörvény módosításával kapcsolatos aggályokhoz képest - hangzott el az MTV Este című műsorában.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=51243
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 02. 23. 20:20
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
A világ csúcs öngólja:
A kapus kidobáshoz készül, meglenditi kézzel a labdát, kissé megcsúszik, és a saját hálójába dobja. (megtörtént eset, TV-ben láttam)
Erre gondoltál?:)
Bocs az offért, üdv
minden6ó 2005. 02. 23. 18:00
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Járay biztosan azt akarja ami szerintetek most jó lenne??
Akár még politikát is lehet belőle csinálni,hiszen nem haverok a kormánnyal.
Törölt felhasználó 2005. 02. 23. 17:22
az MNB szerintem okosabb mint ket eve es eddig is viszonylag jol tevekenykedett
de sajna Zsiga kepes az ellenfel 16-osarol is öngolt rugni... :)
Törölt felhasználó 2005. 02. 23. 15:10
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Járai egyszerüen amatőr. Ezt nem csak én mondom, hanema nyugati pénzvilágban gyakorlatot szerzett szakemberek is.
Most készül újra ismételni a már egyszer bekövetkezett botrányt.
Törölt felhasználó 2005. 02. 23. 10:45
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Igen, most szerintem se lenne akkora problema a savszeli intervenciobol.
Sot, ha az MNB atallna folyamatos intervenciora a savszelnel levo forint eseteben, akkor ezzel kiszedne a knock-opciok vitorlajabol a szelet (mar ha tenyleg ezek mozgatjak most az arfolyamot).
De amiert megis deja vu erzesem van, az az, hogy Jarai mar megint elkezdett konkret arfolyam celokat mondogatni. Ez szerintem nem vezet sok jora.
Törölt felhasználó 2005. 02. 23. 10:35
szerintem a multkori 'tamadasnal' volt egy hiteles erv a sav elmozditasa mellett: az inflacio kicsuszni latszott az MNB akkori celsavjabol
most viszont errol nincs szo. tehat azon kivul hogy a sav aljan az intervencio nemi penzbe kerul (sterilizacio) ezen kivul mas gondot nem tud okozni ha a sav aljara megy a forint
az, hogy ezaltal a monetaris politika mozgastere szukul ez egy jol hangzo cliche. de a mozgastere eddig is szuk volt.
szerintetek ?
Törölt felhasználó 2005. 02. 23. 09:44
Előzmény: #1  portfolio
'A műsorvezető kitartó kérdései után Járai elmondta, hogy 245-247 HUF/EUR is elegendőnek látszik az inflációs cél teljesítéséhez'
Kez d deja vu erzesem lenni.

Topik gazda

szabesz
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek