"Masszív felvásárlásokra számít idén a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a BlackRock World Mining Fund portfólió menedzsere, a bányászati vállalatok körében. Az árazás ugyanis a szektorban most igen kedvező, a magas készpénzállománnyal rendelkező vállalatok ezért fokozhatják felvásárlási tevékenységüket." (Portfolio)
Ok, ex, de ez kb annyira volt effektív, mint a te véleményeid leírása a tolvajrészvényekről.
Nem csak ejnyebejnyézni kellene, hanem a bilincsnek kattannia.
ha ráérsz, akkor olvass a közleményekbe
a pszáf számtalanszor elkaszálta őket mert nem volt mérleg és mert tőkepiaci manipulációnak ítélte a közleményt, stb
én már láttam pár felszámolást. olyat is, aminek kezdetekor nem is volt egyértelmű, miért számolják fel a céget, hisz van ott vagyon dögivel, aztán ahogy haladt az idő úgy tizedelődött meg a kezdeti virtuális vagyon. papíron létezett, könyvekben, kitalált értéken nyilvántartva. és a 1,5 milliárdra tartott ipartelepet végül 40 millióért vitte el valaki. csak a felszámoló jutott a pénzéhez, mindenki más bukott.
a kutatási jog semmit se ér. idén eleve le fog járni.
lehet eleve annak kiváltása is csak a trükk része volt. a látszat miatt kellett az a pármilliós kiadás, így úgy tűnhetett, hogy van valami érték a cég mögött, csak egy pici hiányzik ahhoz, hogy beinduljon a működés.
Van sok kezdő tőzsdés...és kevés pénzzel kezdi a tőzsdézést, mert ugye megmondták neki hogy legyen óvatos...stb..
Oké, de kis pénzből mit vegyen ?
vesz rajta 5 darab MOL -t ?
vagy 30 darab OTP -t ?
Richtert 2 darabot ? - régi ár szerint
felmegy az árfolyam 50 forintot, keresett 1500 forintot, röhej...egy McDonald -os menüre sem elég...
Hát olcsó részvényt kell venni..az a megoldás :D
VEhet pl. KEG, Nutex, Humnining...
azon sok száz darabot lehet venni...
ráadásul ha megindul akkor 15-20 -% okat szokott emelkedni jó hírre :D
És hát sajnos nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába és ilyen kispapírokba teszik a pénzt...
Én is amikor kezdő voltam Genesis, sőt én még NOvotrade-et is vettem... és príma volt.... amíg minden nagypapír emelkedett a válság előtt azoknak a farvízén a kispapírok is dupláztak sokszor...
hülyének is megérte...
Novotrade, Genesis, Humet, Phylaxia, Fotex, Econet, Gardenia, volt valami gabonatárolós cég..már a nevét is elfelejtettem.. :D, Csepel, Konzum,
Én bizony duplázni tudtam Genesis -el...a tetején szálltam ki 2800 körül.
de Humet, Phylaxia nem jött be....hogy is jöhetett volna amikor intézményes lenyúlás folyik mindenhol ? :D
Szóval kezdő részvényesek megveszik az "olcsó" papírokat, pusztán a pszichológia miatt szerintem.
Bennem is sokszor felmerült már ez a gyanú. Elég hihetetlen ugyanis, hogy valaki letizedeli a pénzét Humet/Nutex-el, utána letizedeli KEG-el, majd Hunmining, Phyl/Opimus és Btel-el szintén...
Döbbenet track record, leírni is durva.
És pont az a valószerűtlen benne, hogy ennyit bukni egész egyszerűen nem lehet. Már rég tönkre kellett volna menjen. Vagy valaki zsákszámra hozza neki az új pénzt:)
"A felszámoló - a módosított 1991. évi XLIX. tv. 57. § (1) bekezdés a) és c) pontjában meghatározott követelések kivételével - csak azt a bejelentést veszi nyilvántartásba, amely után az igénybejelentő a követelés 1 %-át, de legalább 5.000 Ft-ot, legfeljebb 200.000 Ft-ot az e végzésben megjelölt számlára - a bírósági ügyszámra (végzés számra) hivatkozással - 40 napon belül befizetett és ezt a felszámoló részére igazolta."
ez durva!
és mennyit kell fizetni igénybejelentés esetén,tudsz erről valamit? azért ilyet már,még fel is számolják a céget, és ha valaki bejelentkezne követeléséért még neki kell fizetni!! azaz duplán szív ! ilyet még nem is hallottam.!!!
"Miért NE higgyek embereknek amíg nem bizonyosodik be a "rossz" ?
Szóval engem csak az bántott,hogy már előre a rosszat feltételezték sokan például Varga úrról."
nem előre hanem egy giga mutyi után, amiért a Tebész fel is jelentette és a rv-eit be sem hozhatta
na nem kell a rizsa, életedben nem láttál és számtalan becsületsértő hazugságot közöltél rólam és a többi realistáról, nem véletlen kaptad a kitiltásod, stb
ex! azt mondod,hogy ha valaki bejelenti a felszámolónak a követelését, azért még fizetni is kell? hogy van ez? igénybejelentés esetén fizetni kell a bejelentkezésért??
köszi!
Ez a cég - illetve elődje - is akkor ért még valamit, amikor megvolt a megnyert pályázat a napelemgyár létesítésére, és megvolt az igérvény a telekre is ahol a gyárat felhúzták volna....ha jól emlékszem.
de ez már régen volt...kb. 2007 -ben.
szomorú vagyok azért hogy nem lett napelemgyár...az még akár jó is lehetett volna.
HUNMINING -- a magyar bányászatért
Lesz-e valaki,aki rátalál Rudabányára?
Üdv: