"Masszív felvásárlásokra számít idén a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a BlackRock World Mining Fund portfólió menedzsere, a bányászati vállalatok körében. Az árazás ugyanis a szektorban most igen kedvező, a magas készpénzállománnyal rendelkező vállalatok ezért fokozhatják felvásárlási tevékenységüket." (Portfolio)
Fordítsd meg a kérdést: ha szerinted komoly érték lenne a cégben, akkor miért lenne ilyen alacsony a részvényár? Rég elkezdte volna felvásárolni az, aki tudja, hogy sokat ér...
Köszönöm a választ.
Semmi közöm blaukához.
Csak arra vagyok kiváncsi , hogy a felszámolás végeztével a részvényesek kaphatnak -e pénzt? és ha igen mennyit ?
most már igazán elhúzhatna innen a Baritmixével a bánatba. A rudabányai depó nem unikális, a környéken sok helyen bányásztak vasat annak idején és igen komoly nagyon hasonló összetételű depóniák léteznek; azaz röviden összefoglalva annak a Baritmixnek, amire az elmebetegek alapozták ezt a szerencsétlen vállalkozást, az értéke a kínálat okán messze nem milliárdos.
Az előzetes logisztikai költségek miatt a Baritmix depónia tervezhető értéke gyakorlatilag nulla.
Őszinte híve (akinek – nekem, CJ-nak - ettől a Blauka nicknevű gerinctelen senkitől igen erős hányingere támad)
A tőzsdén nem hinni kell, hanem érzelemmentesen, hideg fejjel lekereskedni az árfolyammozgást. Ez az egyetlen feladat, hiszen a profit az egyetlen cél.
Jól tetted nagyon!!! Gratula! Ez felháborító és piacbefolyásoló amit ez az egyén itt folytat!!
Így is sokan bukhattak a múltkori kamufektetős hír hatására,sajnos én is hittem valamennyire én hülye ennek a cégnek, és belevettem magasabban is...
én innentől kezdve már kizárólag nagyobb részvényekbe fektetek, blue chipekbe.
(már csak az ott-one-ban van egy kisebb pozícióm,más kis részvényem nincs.)
Jó lenne,ha valamikor az ilyen kamus cégektől végleg megtisztulna a magyar tőzsde!
btel és társait is jó lenne már kidobni a parkettről!
"Hiába jönne be netán valamennyi pénz,ha törlik a céget a tőzsdéről!"
Ez egyáltalán nem biztos. Ugyanis a BÉT határozatban van egy ilyen rész:
"Jelen határozat ellen a Kibocsátó a határozat kézhezvételét ő l számított 15 (Tizenöt) Tőzsdenapon belül fellebbezéssel élhet, melyet az Igazgatóságnak címezve, a Vezérigazgatóhoz kell benyújtani."
Ha tévedek, megköszönném, ha hozzáértők kijavítanának. Ilyenekkel jó tisztában lenni (most nem csak a HM esetére gondolok).
Törölt felhasználó2015. 02. 27. 10:59
Szerintünk is érdemes lenne kinyomozni,hogyan tudott a cég ennyi hazugságot összehordani és ezzel átverve a befektetőket.
HUNMINING -- a magyar bányászatért
Lesz-e valaki,aki rátalál Rudabányára?
Üdv: