Bocs az előző kötekedésért. Én is ellene szavaztam a 300 forintnak, de nem a 300 forint miatt, hanem azért, mert ez is egyike volt azoknak a mozaik darabkáknak, amiből csak a saját és a családom jövőtlenségét látom kirajzolódni. Ugyanebbe a körbe tartozott az Erdélyt és más területeket megtagadó népszavazás, ahol az összes nagy párt kipipálta Trianont ismételten, és semmi mást nem sugároztak a külvilág felé, csak erőtlenséget, meg valamiféle tizenhat éves gimnazista pár mondatos érzelmes-határozott halvány rózsaszín elképzelését ennek a világnak. Végülis elég nekünk, ha rockoperákban van múltunk, egy boldogabb nemzet miről nyavalyoghatna ? Úgy adták elő, mintha a mellette szavazás azonnali vérfürdőt jelentene a határokon, alátámasztva ezzel az osszes körülöttünk vezérkedő politikus elképzeléseit. (Jót röhöghettek utána.) De nem ez a leglényegesebb. Megalkottak egy olyan adórendszert, aminek az alapja ugyanaz az illúzió volt, mint ami a " kisemberek " fejében élt az Unióról, nevezetesen: Lehet költekezni, mert az EU-ban gazdagság van és majd segítenek, ha kell. (Egy vasunk nem volt a 4-es metróra sem!!) Alapvető tévedésre építettek. Miközben a multikat támogatták, a vállalkozókat belekényszerítették az adócsalásba, az alkalmazottakat a papíron minimálbéres munkakörökbe, és most ugyanezeken az embereken verik el a port, ismét hibásan bűnözőnek gondolva a fél országot,miközben a multik lelépnek. Emlékszem, Horn majdnem ugrált örömében, mikor a TV-ben bejelentette: "Itt vannak a multik". Megalkották a "megélhetési bűnözés" fogalmát, ezzel legalizálva azokat a lopásokat, amiket a "kisemberek" ellen követnek el az erdejükben, a földjükön vagy a saját házuk udvarán, mert nincs pénzük riasztókra, őrökre... ráadásul ennek a felső összege is emelkedik, most már úgy tudom, 20000 forintra nőtt. Egy szabálysértésért a dupláját fizetem annak, amit a nálam legalább hatszor többet kereső németre kivetnek ugyanezért. Vagy: Eladták a Bélapátfalvai cementgyárat, amit aztán a felelősen gondolkodó és Magyarországot segíteni akaró új tulajdonos szó szerint földbedöngölt. Mikor a helyiek ismét építeni akartak ott egy gyárat úgy tíz év elteltével, az eredetileg kőbányai területet védett területté nyilvánították egy hónapon belül, ilyen módon védve a fent emlegetett tulajdonos érdekeit, és lehetetlenítve el egy újrakezdést. Miután már az összes használható állami vagyonnak gazdát találtak a privatizációnak nevezett szervezett fosztogatás során, megindítják az új tulajdonosi programot. Miért nem előbb ? A FIDESZ azt nyilatkozta, hogy "Sajnos megfeledkeztünk róla, hogy a magyar embereket tulajdonhoz juttassuk, nem gondoltuk fontosnak." Az idézet pontatlan, de ez volt valahogy a lényege. Az olajmaffia 1500 milliárdot nyúlt le mindannyiunktól, és az a tény, hogy titkosították az anyagot, arra enged következtetni, hogy benne voltak állami szervek is. Vagy emlékezz a 60 vagon cukorra, ami hogy hogy nem eltűnt a sínekről. Hát biztos nem szatyorban hordták haza. De hírét lehetett hallani határőr tiszteknek is, akik az ukrán határ felé a merci oszlopnak felnyittatták a sorompót, mikor zajlott ezeknek az autóknak a lopása...Folytassam még, hogy miért vagyok a 300 ft ellen ? Jöjjenek ide és vegyék el tőlem személyesen, ha merik.
Gyurcsány: ebbe a játszmába nem megyünk bele (3.)
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=99183