Topikgazda: matgab 2008. 07. 04. 12:45

Gyurcsány: ebbe a játszmába nem megyünk bele (3.)  

Ugrás a cikkhez
Az MSZP, a kormány és én személy szerint abba a versengésbe nem fogok belemenni, amely folyamatosan a politikai népszerűségre hajt a javaslatok megfogalmazásánál - jelentette ki a mai rendkívülinek beharangozott sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a Fidesz szerdán közzétett adócsökkentési javaslatcsomagjával kapcsolatban. A miniszterelnök leszögezte: ha ez az ára a választási győzelemnek, "ilyen áron nem szabad nyerni". Hangsúlyozta: "Magyarország ebben (a populista) a vitában tönkre fog menni".

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=99183
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 07. 07. 14:30
Előzmény: #13  stock33
Bocs az előző kötekedésért. Én is ellene szavaztam a 300 forintnak, de nem a 300 forint miatt, hanem azért, mert ez is egyike volt azoknak a mozaik darabkáknak, amiből csak a saját és a családom jövőtlenségét látom kirajzolódni. Ugyanebbe a körbe tartozott az Erdélyt és más területeket megtagadó népszavazás, ahol az összes nagy párt kipipálta Trianont ismételten, és semmi mást nem sugároztak a külvilág felé, csak erőtlenséget, meg valamiféle tizenhat éves gimnazista pár mondatos érzelmes-határozott halvány rózsaszín elképzelését ennek a világnak. Végülis elég nekünk, ha rockoperákban van múltunk, egy boldogabb nemzet miről nyavalyoghatna ? Úgy adták elő, mintha a mellette szavazás azonnali vérfürdőt jelentene a határokon, alátámasztva ezzel az osszes körülöttünk vezérkedő politikus elképzeléseit. (Jót röhöghettek utána.) De nem ez a leglényegesebb. Megalkottak egy olyan adórendszert, aminek az alapja ugyanaz az illúzió volt, mint ami a " kisemberek " fejében élt az Unióról, nevezetesen: Lehet költekezni, mert az EU-ban gazdagság van és majd segítenek, ha kell. (Egy vasunk nem volt a 4-es metróra sem!!) Alapvető tévedésre építettek. Miközben a multikat támogatták, a vállalkozókat belekényszerítették az adócsalásba, az alkalmazottakat a papíron minimálbéres munkakörökbe, és most ugyanezeken az embereken verik el a port, ismét hibásan bűnözőnek gondolva a fél országot,miközben a multik lelépnek. Emlékszem, Horn majdnem ugrált örömében, mikor a TV-ben bejelentette: "Itt vannak a multik". Megalkották a "megélhetési bűnözés" fogalmát, ezzel legalizálva azokat a lopásokat, amiket a "kisemberek" ellen követnek el az erdejükben, a földjükön vagy a saját házuk udvarán, mert nincs pénzük riasztókra, őrökre... ráadásul ennek a felső összege is emelkedik, most már úgy tudom, 20000 forintra nőtt. Egy szabálysértésért a dupláját fizetem annak, amit a nálam legalább hatszor többet kereső németre kivetnek ugyanezért. Vagy: Eladták a Bélapátfalvai cementgyárat, amit aztán a felelősen gondolkodó és Magyarországot segíteni akaró új tulajdonos szó szerint földbedöngölt. Mikor a helyiek ismét építeni akartak ott egy gyárat úgy tíz év elteltével, az eredetileg kőbányai területet védett területté nyilvánították egy hónapon belül, ilyen módon védve a fent emlegetett tulajdonos érdekeit, és lehetetlenítve el egy újrakezdést. Miután már az összes használható állami vagyonnak gazdát találtak a privatizációnak nevezett szervezett fosztogatás során, megindítják az új tulajdonosi programot. Miért nem előbb ? A FIDESZ azt nyilatkozta, hogy "Sajnos megfeledkeztünk róla, hogy a magyar embereket tulajdonhoz juttassuk, nem gondoltuk fontosnak." Az idézet pontatlan, de ez volt valahogy a lényege. Az olajmaffia 1500 milliárdot nyúlt le mindannyiunktól, és az a tény, hogy titkosították az anyagot, arra enged következtetni, hogy benne voltak állami szervek is. Vagy emlékezz a 60 vagon cukorra, ami hogy hogy nem eltűnt a sínekről. Hát biztos nem szatyorban hordták haza. De hírét lehetett hallani határőr tiszteknek is, akik az ukrán határ felé a merci oszlopnak felnyittatták a sorompót, mikor zajlott ezeknek az autóknak a lopása...Folytassam még, hogy miért vagyok a 300 ft ellen ? Jöjjenek ide és vegyék el tőlem személyesen, ha merik.
stock33
stock33 2008. 07. 07. 13:36
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
"Tanuljanak meg úgy politizálni, hogy nekem jobb legyen."

Miért tennék? Mint írtam: a "magyar lakosság nagy része"-nek "nincs gerincük, hogy az ilyen politikusokat hasonló megnyilvánulásai miatt elkergessék".

A sok primitívet csak a populista megnyilvánulások érdeklik. képesek a hosszútávú érdekeiket feladni a rövidtávú, akár egyszeri előnyért. lásd 300Ft-osok népe.
Törölt felhasználó 2008. 07. 07. 13:20
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
""""" a legszomorúbb, hogy ehhez a köznép is csatlakozik, pedig hosszútávon csak az ő érdekeiket szolgálná a dolog. egyelőre olyan primitív a magyar lakosság nagy része, hogy egy politikai vezető populista megnyilvánulásai mögé ész nélkül képes beállni, nincs semmi önérzetük, nincs gerincük, hogy az ilyen politikusokat hasonló megnyilvánulásai miatt elkergessék. """""

Nem én mondtam.

Viszont "" Az előbbi idézőjelek között vannak felsorolva azok a dolgok, amiket 90-től kezdve az én érdekemben tettek a kormányok.
Önérzet.... gerinc...meg hogy az én érdekem....piff puff

Tanuljanak meg úgy politizálni, hogy nekem jobb legyen. Ezért vannak ott. És nem majd, meg hosszútávon. Most. Azonnal. Ezt a "hosszútávon a te érdeked " dumát már Kádár is nyomta. Akkor is csak a hülyék vették be.
Törölt felhasználó 2008. 07. 06. 18:16
Előzmény: #5  opposition2002
A FIDEX ÚT !
"A GDP 2001 első negyedévében 4,4, második negyedévében 4,0, harmadik negyedévében 3,7, IV. negyedévében 3,3, 2002 első negyedévében 2,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban."

Ilyesmire áll készen megint? hihih heheh

Törölt felhasználó 2008. 07. 05. 11:47
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Gyorsan beraktam Michael Flatley :lord of dance dvd-jét és már a zene megnyugtatott!!!!

van azért öröm ebben a kis hazában......de azt ne házon kivül keressem!!!!!!!

IGAZ???????????????
Törölt felhasználó 2008. 07. 05. 11:44
Előzmény: #8  stock33
egyik sz...r a másik f..s!!!!

ez van...mindkettő a saját embereit hizlalja......
az ország meg élhetetlen lassan.

de tegnap nézve kurcsányt ....hát hogy is mondjam szépen........a gyomrom tartalma nézelődni vágyott!!!!!!!

undormány volt....mint az egész politika !!!!!!

lassan már csak a normális ember nem talál itthon hazára.
A buzik.(...kulcs a kulccsal...zár a zárral)--és nembetegek??????????.....

ingyenélők...élősködök ..országa lettünk---gratulálok !!!!
stock33
stock33 2008. 07. 05. 06:10
Előzmény: #5  opposition2002
igen, a 2000-ben elkezdett folyamat ide vezetett. ide vezet, hogy dilletáns, hozzá nem értő módon elkezdték pazarolni az addig összekínlódott eredményeket, utat mutatva politikai ellenfeleiknek is. megmutatva, hogy a rövid eszű választópolgárok, mint amilyenek ebben a topicban is előfordulnak, milyen szóból értenek csak. a 2000-ben kormányon lévők óriási gazdasági bakikat követtek el. senki se tudja nekem megmagyarázni, hogy pl. a most is éves szinten 100 milliárdos kiadást okozó lakásépítési támogatás (kamat + szja) hogyan jöhetett egyáltalán létre, ki volt az a gyengeelméjű fafej, aki ezt a baromságot kitalálta. egy valamire volt csak jó: a vállasztópolgárok költsék el évekre előre a pénzüket, amiből látszat gdp növekedést lehet gerjeszteni, miközben a felvett hitelek nagy része adóként befolyik az államkasszába. ennek terheit viszont a későbbi kormányok fizessék ki. a gond ott van, hogy már akkor is ugyanilyen feltételek mellett lehetett volna devizaalapu kölcsönökkel megoldani a helyzetet, ami SEMMI járulékos költséggel (kama + szja támogatás) nem járt volna, nem nekem, meg nektek kellene fizetni a szomszéd házának 20%-át. és ez csak egy példa az akkori kormány gazdasági hozzánemértének ma is nyögött terheire. ne beszéljünk a gázártámogatási rendszerünkről (ne emeljük a gázárat, hanem nyúljunk vissza kommunista örökségünkhöz, nehogy már véletlenül azt érezze az átlagpolgár, hogy ma mindenki azt fizeti, amit használ, meg annyit fizet, amennyit használ), lepusztuló oktatásunkról (elismert tény, hogy az utóbbi 10 évben elbutultak a diákok), az egészségügyben tapasztalható feudális viszonyokról (ami magában hordozza a máshol csak politikai szinten tapasztalható korrupciót).

sajnos ennek felfogásához, átlátásához már kell a 6 osztály, így legtöbben átsiklanak rajta. vagy a pártfanatizmus miatt ignorálják a tényeket. legyen az fideszes, mszp-s, szocdemes. egyelőre ezekkel nem törődik senki. aki meg hozzá mer nyúlni, azt azonnal ellenzéki segédlettel megpróbálják karóba húzni. a legszomorúbb, hogy ehhez a köznép is csatlakozik, pedig hosszútávon csak az ő érdekeiket szolgálná a dolog. egyelőre olyan primitív a magyar lakosság nagy része, hogy egy politikai vezető populista megnyilvánulásai mögé ész nélkül képes beállni, nincs semmi önérzetük, nincs gerincük, hogy az ilyen politikusokat hasonló megnyilvánulásai miatt elkergessék.

a mai helyzet nagyon szomorú. jelenleg olyanok vannak kirmányon, akik ugyan tennének az előző 8-10 év kártékony kormányzása ellen, de nincs meg hozzá a támogatásuk, míg a jelenlegi ellenzéknek már ellenzékben sikerült elérnie azt, hogy hatalomra jutásuk esetén minden esetleges országépítő lépésükkel saját hitelességüket ásnák al. segget csinálnának a szájukból, hisz ellenzéki tevékenységük másból sem áll, mint minden előrelépés megakadályozása.
egyszer számon kérik a költekezést, az költségvetési hiányt, 2 perc múlva már százmilliárdokat osztogatnának szét. szóval van egy támogatás nélküli kormány, meg egy hiteltelen ellenzék.
Törölt felhasználó 2008. 07. 04. 23:27
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek matgabbal és fide_l-lel.
Amit még hozzátennék: " "Magyarország ebben (a populista) a vitában tönkre fog menni".
-Mit ért Magyarországon ?
A barátait, vagy engem ? A magam részéről a mutyizmus után egy kis populizmusba nem halnék bele, főleg, ha a korrupt alja nép eltűnne a fejem fölül.!!, ráadásul populista vagy sem, tükrözi a nagy magyar valóságot.
Törölt felhasználó 2008. 07. 04. 14:41
Előzmény: #2  matgab
Látod matgab, ezért baj, hogy hagyták összelopni azt a luxusmentőcsónakot a "hajóskapitánynak", mert most szétveri hajónkat, majd odébbáll a milliárdajaival...

Könnyű a közöségen kísérletezni, ha nem vagy az érdemi része annak...
opposition2002 2008. 07. 04. 14:13
" Ez az út legalább vezet valahova"
Négy éve látjuk:

2004 III. negyedév GDP növekedés 4,9% gyurcsány ekkor lett miniszeterelnök.

2008. I. negyedév: 1,6%.

Szép fejlődés, ha már az államadósságról, munkanélküliségről, versenyképességről, inflációról ne is beszéljünk.

Rideghváry Bence mondaná erre, hogy ez az út egy másik magaslathoz vezet, amelynek a neve: vérpad!
stock33
stock33 2008. 07. 04. 14:08
erre szokták azt mondani, hogy van rosszabb: ha még ellenzékben is azon jár az eszed, hogy osztogatni kéne. de ne feledkezz meg arról se, hogyha valóban elkezdenek osztogatni a kormányoldalon, akkor azt azonnal kérd rajtuk számon!!! :)
Törölt felhasználó 2008. 07. 04. 14:01
Hát ennél írtál már jobbat Matgab:)
matgab 2008. 07. 04. 13:49
Előzmény: #1  portfolio
"Emlékeztetett arra a tapasztalatra, hogy az elmúlt 20 évben a választási ciklusok végén "úgy tűnt, mintha elment volna a politikusok esze".
Van akinek nincs ami elmenjen a ciklus végén...
Röhej, már megint a szar húzza le az óvodást...
Ez a szöveg ez olyan hajós nyelven, mintha a parancsnok megparancsolta volna, hogy haladjanak teljes ellenszélben, teljes vitorlázattal, és az evezősöket hibáztatja, hogy nem húznak elég gyorsan, pedig minden vitorla fel van húzva...
Aztán lerohan a hajó aljába, kétségbeesésében szétcsákányozza a hajó fenekét, majd felkiállt: Ha nem eveztek gyorsabban, akkor nem fogunk partot érni és minden bizonnyal elsüllyedünk!
Az emberek még húzzák a vitorlás -gályát...A kapitány viszont látja, hogy 10 ember nem húz olyan erősen , mint a többi. Azokat halálra korbácsoltatja, majd azt kiálltja hangosan:
Látjátok, a leggyengébbeket ki is vettem közületek, most már csupa erős ember és a teljes vitorlázat mellett partot fogunk érni...
A történet vége meg előreláthatóan az, hogy a gálya elsüllyed és a szeretett kapitány elegánsan beszáll az egyszemélyes motoros luxusmentőcsónakba, amit a partról küldtek neki a háttérből...

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek