Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Valaki bekezdett.Alig van eladó a könyvben.Érdekes!?!
Lehet kitör?Szar a mai környezet.Lemaradók vagyunk.Minden lehetséges.
Topik teljesen leült.Kevesen tartjuk kicsik.Ez álltalában mindig jót jelent.Könnyebben és gyorsabban lehet mozgatni.Főleg akkor ugrik,ha a spekik észreveszik és ráugranak.
Csak helyesbítésként írom hogy az 55,18 % nem a Portfólói agyszüleménye, hanem a Bét közleményből származik.
A Bumixba kerülésnél is ezen közkéz% és a március 24-i kernap kapitalizációs adatai alapján fogják limitálni a bumixos részvényeket.
Az általad leírtakat persze ez nem befolyásolja.
Remélem legalább ilyen lesz a következő hetünk is.
Itt sokan ez miatt 55%-os közkézről beszélnek:
Kaptár Zrt. 14,47%
dr. Móricz Gábor 14,57%
Vaspál Vilmos 9,13%
Vincze Edit 6,65%
Közkézhányad 55,18%Ez azt hiszem a porfolión jelent meg.
Én többször írtam hogy szerintem 40% alatt van.1 régebbi írásom:
A tisztségviselők FreeSoft részvény tulajdona.
(Illés eladásai előtt)
Név Mennyisé [db]
Vaspál Vilmos 171.687
Eck Ilona 22.360
Illés Antal 173.140
Keresztesi János 13.110
Dr Móricz Gáborné 50.000
Tóth Béla 12.891
Illésné Szabad Csilla 33.284
A legnagyobb tulaj pedig :Móricz Gábor közvetlen tulajdona 274.000 db 14,6 %. Felesége tulajdona 50.000 db (2,7 %). A Kaptár Zrt. tulajdona 272.000 db (14,5 %). Mivel a Kaptár Zrt-ben Móricz Gábor 16 %-os, a fia, Móricz Dániel 5 %-os, Móricz Gáborné pedig 1,6 %-os tulajdonos, így a FreeSoft Nyrt-ben a család együttes - közvetlen és közvetett - befolyása 385.472 db 20,5 %-os!!!!!!!!!!!! befolyást jelent.
Aki ismeri a Kaptárt és Móricz befektetéseit az tudja,hogy nagyon jót jelent az,hogy a Freesoftban állandóan csak növekszik a tulajdonuk.Eddig mindig jó érzékkel fektetett be mindenhova.
2008-ban a Banksoft-ot 90edb 3600ft-os papírral fizették ki.Credicet Fejlesztési Zrt. és az Image Consulting és Marketing Kft. együttes részesedése 105.700 db-ra, azaz 5,6 %-ra nőtt.(2008 nov.)
2008 elején pedig megvásárolta a Banksoftot 90000db 3600ft-on kibocsátott rv.-ért.!!!!!
2x is leellenőriztem a rv. darabszámot és ha azt feltételezzük,hogy a Banksoftnál is megvannak a papírok,akkor a nagyoknál hivatalosan 1218172db!!!!! rv. van.Ez az összes papír (1880000) 64,8%-a.Tehát a közkéz csak 35,2!!!!!!!!!!!!!!!! %.Ezen el lehet
gondolkodni.
Minő véletlen,hogy októberben a közgyűlésen a részvényesek 64,19%-a !!!!! jelen volt.Kicsik nem szoktak elmenni!!!.Ezért a véleményem,hogy 36% alatt van a közkéz.Ha valakinek megtetszik a papír és vételre áll akkor nagyon fel kell vernie az árat,hogy pakkot kapjon.Illés papírjait is nagyok vették.(Persze abból már az is lehet,hogy szórtak piacon,de én véleményem szerint nem.)
Miért próbálja a portfolió azt sugallni,hogy nagyobb a közkéz?Azért az szembetűnő,hogy szerinte Móricz tulajdonában csak 14,57% van,pedig valójában a család
20,5%-os pakkot birtokol.
Gratula nektek a kis nyerőhöz a Synben.
Lehet már tudni mitől ment ?
Ha csak úgy, akkor az nekünk jó jel lehet. Tényleg nem sok papír marad amit lehet felrántani.Még a TVK is most szerencsétlenkedik.
Nekem nem jött be az OTP, reméltem hogy 7fölé viszik.Végül mégsem nullában dobtam, hanem kicsi plusszban.
Ez van.
A Free jól tartotta magát, jó ez nekünk.3 plusszos nap
Nem figyeltem eléggé , most a Syni volt a középpontban ezért kerülte el a figyelmemet valószínüleg az 500 db 2140-en.
A forgalom napok óta átlag feletti de nem tudunk emelkedni, mindig van olcsó eladó, pedig ma már nem 10-50 db-kal dobálóztak.
lenne szabad tőkém, megvenném amit eladnál :)
mindjárt elcammogok a pénzváltóhoz váltok kis forintot, beviszem a bankba, hétfőn már meg is tudnám venni, csak lusta vagyok :) na meg az eur/huf árfolyam se szimpi nekem :D
Jövőre esetleg, de az idén? Főleg tavasszal?
A 100-300 db-os kis büfik a Syni kedvéért nyugodtan eladhatják, pár nap múlva olcsóbban visszavehetik , amikor a Syni is kitombolja magát.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace