Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Név Mennyisé [db]
Vaspál Vilmos 171.687
Eck Ilona 22.360
Illés Antal 173.140
Keresztesi János 13.110
Dr Móricz Gáborné 50.000
Tóth Béla 12.891
Illésné Szabad Csilla 33.284
A legnagyobb tulaj pedig :Móricz Gábor közvetlen tulajdona 274.000 db 14,6 %. Felesége tulajdona 50.000 db (2,7 %). A Kaptár Zrt. tulajdona 272.000 db (14,5 %). Mivel a Kaptár Zrt-ben Móricz Gábor 16 %-os, a fia, Móricz Dániel 5 %-os, Móricz Gáborné pedig 1,6 %-os tulajdonos, így a FreeSoft Nyrt-ben a család együttes - közvetlen és közvetett - befolyása 385.472 db 20,5 %-os befolyást jelent.
Aki ismeri a Kaptárt és Móricz befektetéseit az tudja,hogy nagyon jót jelent az,hogy a Freesoftban állandóan csak növekszik a tulajdonuk.Eddig mindig jó érzékkel fektetett be mindenhova.
2008-ban a Banksoft-ot 90edb 3600ft-os papírral fizették ki.Credicet Fejlesztési Zrt. és az Image Consulting és Marketing Kft. együttes részesedése 105.700 db-ra, azaz 5,6 %-ra nőtt.(2008 nov.)Tehát összesen a nagyok 1218172db rv.-ét birtokolnak a 1.880.000 db-ból.Ez 64,8% feletti tulajdon.A kevés közkéz miatt könnyen fel lehet húzni az árfolyamot.Tavaly a KBC-ét bízták meg,hogy előkészítsen 1 nagyobb tőkeemelést ami a válság és az árfolyam esés miatt elmaradt.(utolsó tőkeemelés 2008-ban 3600ft-on volt)Saját maguk szokták megoldani,de most nagyobb tőkebevonást akartak.A válság megakasztotta 1 évre a céget,de szerintem ez a nagy horderejű pályázat elnyerése újra indítja.Nagy lobbi kellett hozzá az tuti.
1 kis történelem azoknak akik még nem tudják mekkora meglepetésekre képes a cégvezetés:
2007. október 30. A FreeSoft 355 ezer darab saját részvényért megvásárolja a nála nagyobb!!! Humansoftot, amely a Dell legnagyobb hazai viszonteladója, de 8 milliárd forintos bevételének már közel fele szolgáltatásokból (bevezetés, üzemeltetés) származik. A részvények kibocsátási ára 2500 forint, ez 887 millió forintra értékeli a HumanSoftot, amely a független könyvvizsgáló cég szerint amúgy 1,095 milliárd forintot ér.
2008 elején pedig megvásárolta a Banksoftot 90000db 3600ft-on kibocsátott rv.-ért.
2x is leellenőriztem a rv. darabszámot és ha azt feltételezzük,hogy a Banksoftnál is megvannak a papírok,akkor a nagyoknál hivatalosan 1218172db!!!!! rv. van.Ez az összes papír (1880000) 64,8%-a.Tehát a közkéz csak 35,2!!!!!!!!!!!!!!!! %.Ezen el lehet
gondolkodni.
Most Illés és felesége kiszállt.Generali alapkezelő pedig be.Ez 2 + hír.Ki vette meg a 150edb-ot?Ez a kérdés.Itt még nagyobb emelkedés is jöhet.Most már tudjuk,hogy Illés kezéből olcsón akarták kicsavarni a papírokat.Valamivel sakkban tartották az öreget.Közgyűlin felfedhetik a lapokat.
"...a kisbefektetők számára továbbra sem egyszerű a történet.
- Az árfolyampresszúra egyik eleme ( Illés kiszállása) ugyan megszűnik, még mindig ott van a lehetséges sajátrészvény-vásásrlás miatti diszkontálás.
- Másrészt a legutóbbi rally utáni depresszív környezetben,illetve a mai volában sokan dobhatták papírjukat,ezzel az igen szerény közkézhányad tovább csökkent.
- A tulajdonos-váltás még nagyobb koncentrációt eredményezhet, ami további intranszparenciához vezet."
észrevettétek a szeptember 23 óta tartó emelkedő háromszög alakzatot? az ellenállás 2300, a ferde oldal pozitív meredekségű, ezek alapján a kitörés után elvárt minimális célárfolyam 2600. már ha itt lehet egyáltalán bármit is elemezni. csak gondoltam írok alvás előtt valamit. jóéjt kollégák!
.(jó kis hypeot kapott már tőled ;)).......Ezt bizti nekem szántad,vagy hogy érted? Beszálltam kicsit,bár én csak viccből,kemény 400 ft kaszával,10 perc alatt,min befektetéssel.
Egy tavaly decemberben elnyert project pénzügyi eredménye a Q2-ben még meg sem jelenik, mivel a rendszer kiépítés és a kifizetés minimum(!) 9-12 hónap....addig csak a költség oldala látszik.
1. Tavaly dec. közepén s&p500 884 ponton állt...azóta igen sok dolog történt. (most éppen 1050) ez "csak a makro környezet"
2. Nincs párhuzam a két dolog között! Az egy hír volt rendkívüli kgy nélkül. Itt most sokkal többről van szó!
3. Nem engedik el az árfolyamot! Nincs tömés, nincs etetés, zéró transzparencia, zéró kommunikáció...
Én biztos vagyok a vételemben, aki nem az pedig inkább dobja el! Ott van pl. geni ...(jó kis hypeot kapott már tőled ;))..lehet belőle azt venni. Igaz ma én is fogtam rajta 12%-ot 20 perc alatt...
Szóval én kicsit ettől tartok, hogy azt a 10 milliárd +50%-ot, olyan csendben "lekezelték", nem lesz-e hasonló a mostani helyzet is?
Kihozzák a végén bukóban, vagy nullában a mérleget (megint)...
Lehet ezért is nem kerítettek neki nagy feneket?
Pannergy talál "egy kis vizet", pénz sincs még a hőerőműre, de bezengi mindenhol, sőt azt is, hogy 3 fokkal melegebb a víz :D
Ugyanígy RFV!
Nagyon kíváncsi vagyok a kgy-re, hogy mit mondanak, van egy olyan rossz érzésem, hogy semmit, szóba sem fog kerülni az elnyert pályázat!
(na ez volt a pesszimista változatom, de érdemes elgondolkodni rajta!)
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace