Topiknyitó: Portfolio 2017. 04. 23. 20:07

Francia elnökválasztás: Jönnek az eredmények!  

Ugrás a cikkhez
Franciaország tengerentúli területein szombaton, az anyaországban pedig ma megkezdõdött az elnökválasztás elsõ fordulója. Az elnökválasztás elsõ fordulójának tétje, hogy melyik két jelölt kerül a második fordulóba. Erre négy
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 05. 15. 15:52
#182
Máris kavarja. "Megvan az új francia kormányfő MTI2017. május 15. 15:25 A normandiai Le Havre jobboldali polgármesterét, Edouard Philippe-et nevezte ki az új francia államfő, Emmanuel Macron kormányfőnek - jelentette be hétfőn Alexis Kohler, az elnöki hivatal új vezetője. A 46 éves Edouard Philippe a kormányfői tisztséget december óta betöltő szocialista Bernard Cazeneuve-öt követi a miniszterelnöki székben. Első feladata az új francia kormány összeállítása lesz, ennek tagjait kedden nevezi meg az elnöki hivatal. A fiatalon még szocialista színekben politizáló városvezető a jobbközép Köztársaságiak államfőjelölt-állító választásán alulmaradt Alain Juppé volt kormányfő legbelsőbb politikai köréhez tartozik. A kinevezéssel Emmanuel Macron nem titkolt célja a jobboldal destabilizálása és a legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak szétrobbantása a júniusi nemzetgyűlési választások előtt."
Törölt felhasználó 2017. 05. 08. 10:59
#181
link lö pen )))) a német ultrások is mennek a fenébe )))))))))))
szivacs
szivacs 2017. 05. 08. 10:43
Előzmény: #175  Törölt felhasználó
#180
Győzött mikron - kezdhetsz izgulni! "nagyon remélem hogy Merkel, Macron tényleg olyan szankciókat var Putyin nyakába, hogy beledöglik" - ezt ne reméld kérlek, mert ha sikerül az orosz medvét felhergelni, akkor kijön a barlangjából és annak nem szokott jó vége lenni ránk nézve. Egy sarokba szorított medve támadni szokott és kiszámíthatatlan, hogy ki húzza a rövidebbet a végén, de hogy mi köztük leszünk, az biztos. Remélem merkelnek maradt még annyi esze, hogy a nagy szankcionálásban nem robbantatja majd fel az északi áramlat egyet és kettőt és szünteti be az oroszok pénzelését a gázvásárláson keresztül.
mityu2 2017. 05. 07. 10:27
Előzmény: #170  ts3
#179
ömlik a moslék a szádból öblíts
szivacs
szivacs 2017. 05. 07. 09:15
Előzmény: #173  Törölt felhasználó
#178
Nos, ha lennének korrekt, demokratikus jelöltek, akkor azok nyernék a választásokat, nem a csináltak...
elemes
elemes 2017. 05. 06. 21:49
Előzmény: #171  gambadoro
#177
...ezért kell a népet tanítani. Egyesével.
gambadoro 2017. 05. 06. 20:57
Előzmény: #175  Törölt felhasználó
#176
persze le pen az eu pénzét lopta eddig is neki nincsmás csak az oroszok senkiházi
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 20:03
#175
És épp ezért hatalmas a tétje a holnapi elnökválasztásnak Franciaországban! Persze a későn kiszivárogtatott, semmilyen terhelő dolgot nem tartalmazó leak-ek vélhetőleg nem fogják befolyásolni a választást holnap este, de bicskanyitogató az, amit Le Pen és az összes mögötte álló csinál. ÉS mind, ISMÉTLEM MIND elfelejtik, hogy a jólétük, az hogy hamburgert vacsoráznak, az hogy FÓRUMON irhatnak, AZ hogy jártathatják a szájukat, a liberális demokráciának köszönhető! Mégis ezen embertípus mintha kívánná, azért hajtana hogy újból leigázzák! Egyszerűen nevetséges! Elmondtam mindent, ami bennem volt, várjuk a holnap estét és nagyon remélem hogy Merkel, Macron tényleg olyan szankciókat var Putyin nyakába, hogy beledöglik. Muszáj az európai elitnek, szabadságpártiaknak is sokkal határozottabban, keményebben kiállni !
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 19:59
#174
Nálam most telt be a pohár és elegem van!
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 19:58
Előzmény: #172  Törölt felhasználó
#173
Őszintén remélem hogy megszívják ! ELőször is az összes jelölt, akit Putyin támogat, úgy néz ki mint egy kilúgozott, festett hajú..........Nem mondok semmit ,nézzétek meg a karaktereket, az arcokat ! Nevetséges! És mindegyik megy Putyinhoz nyalizni! Osztrák elnökjelölt és a holland választás szélsőjobbos jelöltje? Nem olyanok, mintha egy gyárban készültek volna? Ungyanolyanok, igaz? Le Pen beleillik a képbe, csak ő nő! Förtelmes ez a naivitás, butaság! Őket is bármikor megmérgezi Putyin, ha nekik nem tetsző lépést hajtanak végre! Erre egyik sem gondol? És az európai választópolgár, aki moszkva fürtjén akarja újra lógni?????? Gyerekek, egyszerűen nem térek magamhoz és nem értem!!! Elnézést, sokkal inteligensebben, kifinomultabban szoktam fogalmazni, de azt gondolom hogy muszáj ugyanolyan tendenciózus, nyílt támadásokat tenni az anti-liberális, szélsőjobbos, fasisztoid jelenségek ellen is, amit ők próbálnak tenni a liberális, korrekt, demokratikus jelöltekkel szemben!
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 19:51
#172
itt nem csak haza, hanem világnézet és kontinens árulásról is szó van! És közben senkinek sem jut eszébe hogy az általuk bálványként tekintett Putyin megmérgezi, MEGGYILKOLJA a politika ellenfeleit! És egyszerűen képtelen vagyok felfogni hogy mégis , minden tény, történelmi tanulság ellenére is ennyire sok az ostoba, naiv, buta választópolgár és POLITIKUS!
gambadoro 2017. 05. 06. 19:45
Előzmény: #167  Törölt felhasználó
#171
mit vársz a proliktól?
ts3 2017. 05. 06. 16:41
Előzmény: #169  elemes
#170
Ahogy kinéz nálunk, még lesz minimum 4 évük "a szarfaszú hazaárulók"-nak, sajnos.
elemes
elemes 2017. 05. 06. 16:34
Előzmény: #166  szivacs
#169
mondom, hogy az oroszok profik :-) a szánalmas nyugat pedig még mindig végtelenül naív és pipogya. a szarfaszú hazaárulók azért pofára esnek, nem is túl sokára, a britek már most szopóágon vannak.
elemes
elemes 2017. 05. 06. 16:32
Előzmény: #167  Törölt felhasználó
#168
a szavazók nem racionálisak :) internetes fórumokon vitatkoznak a kvantummechanikát tagadók is. gps-es mobilt használnak a relativitáselméletet tagadók is. stb. az oroszok csinálják jól. TUDJÁK, hogy a szavazók nem racionálisak.
Törölt felhasználó 2017. 05. 06. 13:12
#167
Az lenne a kérdésem, felvetésem, hogy engem egyszerűen megdöbbent az, hogy a netes közösség jelentős hányada támogatná Le Pent és a szélsőjobbot a francia elnökválasztáson, miközben mindaon javak, amiket most élvez, Coca-Cola, internet elérése, az, hogy irhat a fórumokon, annak köszönhető, hogy nem Le Pen félék irányítják Európa szabadabbik felét. úgy érzem, hogy komoly tétje van ennek a választásnak és épp ezért ez az első alkalom, hogy hosszú ideje fennálló hallgatásomat töröm meg feltéve ezt az evidens kérédst! Mi ez a Moszkvához való dörgölődzés, amikor a szabad világunk, az Únió, a jólét a tét! Ennyire agymosott sok fiatal? És eddig hallgattam, de mostmár képtelen vagyok. Felháborító ez, amit tapasztalok és egyszerűen nem értem a sok idióta, buta embert! Újra munkatáborokban szeretnének dolgozni? Újra szeretnének sokan diktatúrában élni? Mi a fene van velük, veletek? Ennek a véleményemnek és felháborodásomnak szeretnék egyértelmű hangot adni itt a fórumon, jelezve, hogy elfogadhatatlan számomra bármilyen nemű szélsőség, elnyomó, a nyugati, liberális demokráciát támadó csoport létetezése! Természetesen őszintén bízom benne, hogy ezen hírek, álhírek, e-mail cím feltörés nem fogja befolyásolni a holnapi elnökválasztás második forulóját, de akkor is meg szeretném érteni, hogy hogy lehet egyszerűen épp ésszel felfogni, hogy valaki dörgölődzik egy egyértelműen antipatikus, unszimpatikus, vállalhatatlan, antiszemtia figurához mint Le Pen-hez, veszélyeztetve ezzel Európát? Hálistennek Macron okos, ügyes és lazán legyőzte ellenfelét a TV vitában is , és toronymagasan vezet a felmérések szerint is, de mégis bicskanyitogtató az, ahogy az utolsó pillanatban Le Pen próbálja támadni őt, bevetve az utolsó, létező, mocskos eszközöket is. És hangsúlyozom, engem az háborít fel, hogy értelmiségi, okos, tanult fiatalok is beállnak a szélsőjobb mögé, kockáztatva azt az életformát, azon lehetőségeket, amiket a 90-es évek kezdetén magunkévá tehettünk! Muszáj ennek az értetlenségemnek hangot adnom és ezért is indítottam ezt a topic-ot! A belpolitikát most mellőzném, mert Európa szempontjából Magyarország mint kis ország nem perdöntő, de Franciaország igenis az !
szivacs
szivacs 2017. 05. 06. 13:05
#166
Ez kihagyhatatlan volt! :-)Gonosz hackerek támadták meg Macron csapatát MTI2017. május 6. 09:31 Számítógépes támadás érte Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampánycsapatát, amelynek eredményeként a belső levelezésből több ezer e-mail vált nyilvánosan elérhetővé az interneten - közölte péntek éjjel Macron mozgalma. Az En Marche! mozgalom közleménye szerint a stáb "jelentős és összehangolt számítógépes támadás" áldozata lett pénteken este, aminek következtében különféle belső információk kerültek nyilvánosságra a közösségi médiában. Mintegy kilenc gigabájtnyi adatot töltött fel egy magát EMLEAKS-nek nevező felhasználó a Pastebin nevű dokumentummegosztó portálra. A kiszivárogtatás alig egy-másfél órával az elnökválasztás második fordulóját megelőző franciaországi kampánycsend kezdete előtt történt. A választás eredményének befolyásolására alkalmas bármilyen közlést megtiltó kampánycsend pénteken éjfélkor lépett életbe. A belügyminisztérium megkérdezett illetékese a Reuters hírügynökség érdeklődésére a kampánycsendre hivatkozva nem kommentálta a számítógépes támadás hírét. Az En Marche! közleményében kiemelte, hogy a támadás "a hivatalos kampány utolsó órájában" történt, és több tízezer levél, fénykép és más belső dokumentum került nyilvánosságra. Értékelésük szerint a támadás "a demokrácia destabilizálására irányul, ahogy az az Egyesült Államokban is történt a legutóbbi elnökválasztás alatt". Macron stábja április 26-án arról számolt be, hogy hackerek több alkalommal is megpróbálták feltörni a levelezésüket, de sikertelenül. Az En Marche! a Trend Micro biztonsági cég elemzésére hivatkozva azt állítja, hogy a Pawn Storm nevű, Oroszországhoz köthető kémcsoport hajtotta végre az internetes támadást. Az orosz kormányzat következetesen tagadja, hogy hackerek állnának a szolgálatában. A pénteken nyilvánosságra hozott utolsó felmérések az egy éve alakult és magát a hagyományos jobb- és baloldali pártok fölé helyező En Marche! (Lendületben!) nevű saját politikai mozgalmát vezető Emmanuel Macron biztos győzelmét jelzik. Macron 61,5-62 százalékos támogatottsággal győzheti le a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltjét, Marine Le Pet, aki a szavazatok 38-38,5 százalékára számíthat az előrejelzések szerint.
szivacs
szivacs 2017. 05. 02. 17:47
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
#165
"Le Pen és a báb Állítsuk meg Marine Le Pent! A párizsi elitnek mindössze ennyi a mostani elnökválasztások tétje, az ország sorsa mellékes. Ezért kreáltak új jelöltet, ezért osztottak lapot irányítható „szélsőbalnak”. Az első forduló őket igazolta, a második?" link
Törölt felhasználó 2017. 05. 02. 17:44
#164
nahát! )) link jééé
szivacs
szivacs 2017. 05. 02. 17:37
#163
"Macron: Orbán és Putyin Le Pen szövetségeseiEgy május elsejei rendezvényen az En Marche! vezére, Emmanuel Macron elnökjelölt vetélytársát, Marine Le Pent Putyinnal hasonlította össze. Kijelentette, hogy ha Front National nyer, akkor az gazdasági háborút generálna Franciaországban. Macron hozzáfűzte, hogy a Front National vezére megveti az Európai Uniót és kiléptetné Franciaországot az EU-ból. Le Pennel ellentétben ő egy erős Franciaországot szeretne Európában. A Front National politikai barátaival kapcsolatban Macron úgy fogalmazott: „Mindannyian tudjuk, hogy kik Le Pen szövetségesei: Orbán és Putyin. Ezek a rezsimek nem rendelkeznek nyitott és szabad demokráciával.”"
szivacs
szivacs 2017. 05. 02. 17:34
#162
"Dermesztő igazság a francia elnökválasztásról Csépányi Balázs Meg fog döbbenni! Vagy mégsem?" link
szivacs
szivacs 2017. 04. 26. 11:48
#161
"Pá Franciaország! És kössz a sajtokat! Franciaországnak vége. Nem az elnökválasztás első fordulójának eredménye miatt, hanem azért, mert négy olyan jelölt szerezte meg a szavazatok nyolcvan százalékát, akinek nincs válasza az országa problémáira. A maradék húsz százaléknál meg futóbolondok szavaztak futóbolondokra. A hagyományos pártok nyugat-európai haldoklására és a jobboldal előretörésére Ausztriában a nyílt választási csalás volt a liberálisok válasza, Franciaországban pedig a választás meghekkelése egy olyan jelölttel, aki mögött sem valódi párt, sem értelmes program nem áll, csak a médiabefolyás és pénz. De teljesen mindegy, mert ezzel csak eltolják a probléma kirobbanását néhány évvel és növelik a majdani robbanás erejét. A Nagy Francia Tömegmészárlás hagyatéka talán, de ebben az országban az utópista, ideológiai pártok befolyása mindig nagyobb, mint másutt és a szavazók csak a nacionalizmus elutasításában egységesek. A Nemzeti Front kevésbé intellektuális párt, mint a mi MIÉP-ünk volt, de koherensebb érzés és szavazótömeg áll mögötte, mint a mi Jobbikunk mögött. Sok választás óta képtelen kimozdulni abból a karanténból, amelybe tulajdonképpen maga zárta magát. Intellektuális ereje csekély, nem is remélhet többet. A döntés elhalasztása is egy döntés, a franciák most úgy döntöttek, hogy mindazt folytatják ami ide juttatta őket és álmegoldások ködfüggönyébe burkolják a romlást. Talán az utolsó döntésük volt, társadalmuk stabilitása olyan mértékben van veszélyben, hogy a lehetséges forgatókönyvek egyre döbbenetesebben lesznek pusztítóak azok számára, akiknek nem a marihuána legalizálása a fontos. A nagy rendszerek és országok összeomlása nem látványos és gyors folyamat, hanem alattomos és lassú, amelyet lehet, hogy az emberek csak apró jelenségek nem összefüggő sorozataként élnek meg. A Szovjetunió 30 év romlás után egyszerűen csak megszűnt, így járt a szocializmus például nálunk, teljesen erőtlennek bizonyult megvédeni magát és nem is tudott róla. Nemzetek is járhatnak így. Lehet, hogy már nincs is Franciaország, csak még nem vették észre ezt a felek. Mondjuk ha a csőcselék és a bevándorlók veszik észre, hogy már nincs, az zajos rovancsolást ígér, de a franciák elvileg megszokták a ribilliókat. De utána mindig helyre állt a rend. De most nem fog, vagy olyan rend jön, amelyet nagyon nem fognak kedvelni. De kit érdekel. Ha van országod, meg kell védened. Ha nem véded meg, nem lesz. A folyamat sokkal gyorsabb, mint gondoltuk húsz évvel ezelőtt. A győzteseknek azok a jogok számítanak majd a legkevésbé, amelyek nevében megakadályozták az ellenük való fellépést. Javaslom, hogy a francia menekültek közül elsődlegesen a sajtkészítőket fogadjuk be, továbbá azonnal dolgoztassuk őket, akár közmunkában, és csak az kaphasson bármilyen jogot, aki rendesen megtanul magyarul és a gyermekeit is magyar iskolába járatja. Nem akarok párhuzamos francia társadalmat Magyarországon"

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek