Művészfilm: Bertolucci XX. század: emberi természet "szépen" megnyilvánul benne... Van Trier - Hullámtörés: régen láttam, már lehet nem.tetszene... Háborús: Coppola - Apokalipszis most Egyéb: Fellini - Amarcord: keserédes nevetésre késztet olykor... Felhőatlasz: könyvben sokkal mélyebb és más is a vége, de filmben is lebilincsel. Szép hétvégét!
Amikor a konténer észlelése után ránéz a tengervízben lubickoló navigációs eszközére de mégis a konténerrel törődik inkább... vagy amikor a szigorú vihar odaérkeztekor borotválkozásba fog... ezek annyira irracionálisan emberi, de amellett nagyonis életszagú reakciók, melyek igen mélyen megmaradnak a néző emlékezetében.
Nekem az általad felsorolt filmek túl modernek...:)... akár azt is írhatnám, hogy túl halivúdiak. Feszesen "szakmai" forgatókönyvek, dramaturgiailag hangsúlyos vágások és zene (vagy inkább zörejzene), popcornrágcsálás melletti érzelmi hullámvasutazásra invitálás... Redford mozija azért is egészen más, mert a fentiekből kb. semmit sem akart átemelni ide. Ez egy olyan történet, ami önmagában is annyira drámai, hogy semmiféle extra hollywood-iasításra nem volt szüksége. Bőven elegendő volt a lehető legegyszerűbb eszközökkel mintegy "elbeszélni".
A nyolcvanas évek akciófilmjei elképesztően naftalinszagúak lettek mostanra. Miközben vannak alkotások abból az időből amik semmit sem öregedtek. Az akciófilm formanyelv és vágás tempó egyszerűen túl sokat változott ahhoz hogy ezeket a filmeket még élvezni lehessen.
filmet ajánlanék, nem tudom, korábban szerepeltek,e már itt. Tegnap láttam videan Scorsese legutóbbi filmjét "Az ír" c Robert de Niro főszereplésével. 3,5 óra, kicsit húzós, de megéri. A másik a több Oscart is nyert "Élősködők" Nagyon tarantínós! Dél-koreai, de nagyot üt.
Film
Ajánljunk kedvenc és értékes filmeket
Ha vki keres egy filmet, segítsünk megkeresni neki.
Jó mozizást!