Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 03. 22. 12:52

Felvásárolják az OTP-t? - Valószínűleg áron alul  

Ugrás a cikkhez
Középtávon valószínűleg elveszti függetlenségét az OTP Bank - véli a Capitol Consulting Group frissen megjelent elemzése. A tanulmány szerint az OTP sorsa - köszönhetően korlátozott lehetőségeinek - nem függvénye a választott stratégiának, így függetlenül attól, hogy agresszív vagy konzervatív utat követ, valószínűleg elveszti függetlenségét.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=66442
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tufe 2006. 03. 25. 17:34
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Gentlemanus

Nem vártun más reakciót. Magyar módra nem a tartalmat vitatja, hanem hogy 'ismeretlen' tanácsadó, és nem ismerjük a titkos fegyvert. Szerintem egy közkézcégnek jó ha a valódi stratégiáját publikálják, különben 1x csak recseg majd a bizalom. Az hogy felületes... hát ahhoz el kell a 130 oldalt olvasni.. Nekünk meg... a cégünk tulajdonosi szerkezete és valamennyi info a neten van - nem valami homályos ciprusi csoport vagyunk, ellentétben a megszokottal..
Törölt felhasználó 2006. 03. 24. 21:04
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
portfolio.hu: "Kelet-európai kereskedelmi banki tevékenységének szerepet kívánja növelni a világ egyik legnagyobb pénzintézete, az HSBC - írja mai számában a WSJE. A HSBC vezető európai bankárai ezen a hétvégén találkoznak Prágában, hogy felvázolják a bankcsoport regionális terjeszkedési tervét." Kell ehhez fantázia?!
Törölt felhasználó 2006. 03. 23. 20:51
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
hello smith

persze lehet mekit felvenni 100 milliókért évente, hogy elmondja milyen szép is a király.. nomeg a hírek szerint ott komoly családi név egyezőségek vannak.. de lehet hogy a kisrészvényesek mégsem bosszankodnak ha van egy másik vélemény - a király meztelen ? no meg lehet hogy van néhány határontúli aki nagyítóval kivár..

Törölt felhasználó 2006. 03. 23. 16:16
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Az nyilvánvaló, hogy ez reklám volt. Na de jó reklám-e az, ha valaki hülyeségeket ír, és erre mindenki felkapja a fejét? Gábor Zsazsának vagy Kiszel Tündének jó. De én ennek a cégnek nem adnék tanácsadói megbízást.
Törölt felhasználó 2006. 03. 23. 14:52
tri feri nagy vitez.
lasd meg neha figyelo, amit egy figyelos ujsagiro ir neki.
es lad meg anno fraport vs hu tozzde vs world cikket, ami a portfolion is olvashato volt.

az capitol otps papere nem volt tobb, mint egy promocios eszkoz.

az hogy helytallo nem tudjuk. logikus es helyes? vagy csak logikus de nem helyes. vagy se nem logikus se nem helyes - ezt gondolja az opt is.

mindenesetre hajra otp. hajra cec!

csa
bpmcwap
bpmcwap 2006. 03. 23. 14:50
Előzmény: #28  prfecó
hőőőőőőőőőőő én életfogytos vagyok! :)
Mag monogám és maximalista is szal nem nagyon foglalkozom ojan tangákkal ami nem az asszonykámon van... :)
Mindazonáltal nem igazán világos miért ne lehetne kisbefektetői klubbot alapitani...
Meg azt sem értem mit szenved itt a 7600al... ma bejelentik hogy csányibácsi veszi itten akkor holnap ojan óóó tééépééés lesz hogy csak na... Amugy is péntek van honap... vegyétek áron alul a zotépét... 7700es záró honap meg tanga hejett a 7900be nyalunk bele... ;)
prfecó 2006. 03. 23. 14:43
Azért azótépé is jó.

Szegény kisbefektetők félre tájékoztatása miatt aggodik a bank.Kisbefektetői klubbot pedig Csányi nem enged létrehozni.

Nullás lisztbe valaki jól odacsocsált ,a szaksajtó meg elemez, cincál.
Lehet , hogy a Blikk két meztelen cicibimbó között fogja azótépét elemezni? De jó lesz :barna Te a baloldali én a jobboldali bimbó közelebbi elemzését vállalnám)))))
A tangát majd bp.....
Tbarna 2006. 03. 23. 14:36
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Uraim ez egyre cifrább lesz!

Én már azt se igazán értettem miért kell ezt (most) megjelentetni...na de reagálni is?!
Alakul ez.:)

Azért nem gyenge, hogy a média újságírás címén miket produkál. Csak belecsapott itt valaki a nullás lisztbe!:)))
Törölt felhasználó 2006. 03. 23. 14:25
Előzmény: #24  tufe
Na tufe,
ezt megkaptátok.
link
Tbarna 2006. 03. 23. 14:10
Előzmény: #24  tufe
Hát ja néha lehet vannak ilyen véletlenek.
Bár szerintem véletlen nem létezik.
Mintahogy kanál se:)))
tufe 2006. 03. 23. 12:32
Előzmény: #23  Tbarna
Tbarna
Egyetértek veled. Szerintem is régóta benne van a levegőben, így én sem értem a csodálkozás méretét. Mi pedig időről időre készítünk elemzéseket érdekes témakörökben, az előző a magyar textilipar (siralmas) állapota, a következő pedig a paraszolvencia, mint gazdasági kategória vizsgálata lesz. A bank mint vezető blue chip pedig izgalmas és érdekes téma nekünk is. Így került kiválasztásra.
Tbarna 2006. 03. 23. 12:14
Előzmény: #22  tufe
Tufe,

Az mellett ,hogy egyetértek az anyaggal nem értem mitől olyan "bomba" meglepetés ez?
Amióta a világ a világ , úgy értem rendszerváltás óta létezik egy bizonyos kör aki az OTP-t megszerezni szeretné és hát van egy másik kör aki meg megtartani. Nem most kezdődött ez a játék és korántsincs még vége. A dogok természetéből fakadóan nem is nagyon lesz finish. Ez ugyanis egy végtelen történet:)
Ami számomra furcsa ebben az egészben, hogy miért most kellett ezt megjelentetni, mitől lett ez olyan érdekes kérdés hirtelen?!

Egy kicsit olyan " csapjunk a nullás lisztbe nézzük meg mi sül ki belőle" akciónak túnik.

tufe 2006. 03. 23. 11:38
a tradicionális fajtátból. Azaz; szeretjük a dolgokat alaposan és mélyen megvizsgálni, és nem csak ígéretekre hagyatkozni. Az anyagunkból kiderül, hogy 5 éves stratégiai időtávon és nem a mában meg a holnapban gondolkoztunk. Annak idején ki gondolta volna pl. hogy a NASDAQ ki akarja majd vásárolni a Londoni Tőzsdét ?
Törölt felhasználó 2006. 03. 23. 11:24
No, most ki ez, mi ez a capitol consulting?
Törölt felhasználó 2006. 03. 23. 11:08
Előzmény: #18  tufe
tufe,
már levették az anyagot, mint a szél
werkaz 2006. 03. 23. 11:06
Előzmény: #16  Krumenaker
Krumenaker nem mondasz hülyeséget. Ha végképp nem jutok gépközelbe a teletexten a grafikonok is realek. Csak nagyon esetleges hogy éppen mi van fent grafikonként.
tufe 2006. 03. 23. 11:01
itt
www.ccg.co.hu
tko_ 2006. 03. 23. 10:31
Előzmény: #16  Krumenaker
Nem tudom miért itt kérdeztem az elözőt, úgy látszik eltévedtem :)
Azért köszi a választ.

Mindenesetre:

link

Mondtam én, hogy nem megy...
Krumenaker 2006. 03. 23. 09:32
Előzmény: #15  tko_
Úgy tudom, hogy csak a BUX real, a többi számszerű adat késleltetett.
A részvény-grafikonok viszont reált mutatnak, de ez csak mezei megfigyelés (lőjön le valaki, ha hülyeséget mondok).
tko_ 2006. 03. 23. 09:09
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Lehet már kérdeztem, csak senki nem válaszolt :)

TDCportal-on a bux real-en kívûl vannak egyedi részvények is real time-ban?
Ha igen, akkor hol, mert én nem látom.
Köszi.
Törölt felhasználó 2006. 03. 23. 08:47
Előzmény: #13  Taki
Új design-ja van az otp banknak, de szerintem még most csinálják, mert hulla lassan jön be, ha egyáltalán bejön. Szal most dolgoznak rajta úgy látom.
Taki 2006. 03. 23. 08:40
Előzmény: #12  tko_
Megy az, csak a főoldal címét írd be, mert megváltoztatták az egész site-ot.
tko_ 2006. 03. 23. 07:58
Előzmény: #11  Tbarna
Van ebben a hírben valami...
Az OTP oldala már nem is megy...

:)
Tbarna 2006. 03. 23. 05:29
Előzmény: #10  prfecó
Hát igen nagyjából erről van szó.
Ugyanakkor erre szokták azt mondani: Á ezt nem tudom elképzelni! Ez lehetetlen ! És hasonlók. Aztán meg jön a Hűű ezt nem gondoltam volna!:)))
Ismeritek a mondást egy bizonyos úrról és a hegyről.Van az úgy, hogy ki lehet kényszeríteni dolgokat.
Na de eltart ez a játék még egy jó darabig. A "végét" meg még nem igazán lehet látni.
prfecó 2006. 03. 22. 20:25
OTP alapszabályzata szerint más befektető még egy laza köhintést sem tud megvalósítani Csányi beleegyezése nélkül.

OTP-nek elég sok saját részvénye van.

amit meg senki sem tud New-Yorki bejelentettAlapok kezelői közül hánynak diktál Csányi. Elég soknak.

OTP-t csak ugy lehet eladni, hogy Csányi nagyot szakít. Mondjuk , ha az agráriumba fekteti be , akkor nem baj.
Törölt felhasználó 2006. 03. 22. 20:16
Előzmény: #1  portfolio
Badarság.

Nem lehet az OTP-t felvásárolni a management közreműködése nélkül (lásd az alapszabályukat.)

Különben is : Csányi úrtól áron alul?.......
Tbarna 2006. 03. 22. 19:00
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Na ja én magam vagyok egy sörreklám.:)))
Egyébként tévedés ne essék igen is nézem és használom a TA bizonyos elemeit.
Csak nem mindig és nem mindenáron.
az OTP hír pedig jóval több mint érdekes.
Azt gondolom lesz ennek még folytatása.
Megkavarták az "állóvizet".
Törölt felhasználó 2006. 03. 22. 18:29
Előzmény: #6  Tbarna
Barna,
hát ja, elég érdekes a cikk vége.
Lassan ott tartok, hogy nem szeretek beleolvasni a különféle hírekbe.
Hát az Egiszed meg olyan volt, mint a sörreklám: " Bízhat a döntésében". Ennyit a nem egyértelmű TA indikátorokról.
Tbarna 2006. 03. 22. 17:57
Előzmény: #5  elemes
Elemes közben a cikket némileg kiegészítették.

Hm.hm.
elemes
elemes 2006. 03. 22. 14:22
Mennyi is most az OTP tőzsdei értéke?
Tbarna 2006. 03. 22. 14:13
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Ez az áron alul tényleg röhejes.
Most mihez képest?!

Egyébként a cikkben semmi "mutatvány" nincs. Felsorolja a lehetséges scenáriókat.
A lényeg persze azon van hogy mikor ki és hogyan. Na ezt nem tudja momentán senki.
De én azt hiszem ez a kérdéskör most még igazán nem is aktuális.
Törölt felhasználó 2006. 03. 22. 13:45
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Ekkora baromságot régen olvastam. Áron alul felvásárolni... Hát ezt a veszélyt könnyű elhárítani. Nem kell eladni.
Törölt felhasználó 2006. 03. 22. 13:29
Előzmény: #1  portfolio
Hallot már valaki ennyi rossz hírt az OTP-ről?
Az OTP-nél nincs tulajdonosi korlátozás?
Lehet, hogy azért nyomja le csak valamelyik elemző társaság az árat, hogy jobban beleharaphasson az OTP-be?
4000-ren ki nem venne egy kisebb pakkot?

Topik gazda

anarch
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek