Igazad van, elírtam, ezerszerezni kellene az árfolyamot ahhoz, hogy 1900Ft-ról folytatódjon a kereskedés, a 190Ft az "csak" százszorozás lenne, a részvény db számot pedig századolnák persze. Ezzel azt akartam mondani hogy 10x -ezni már nincs is értelme, legalább a 100x-os felszorzás jön majd szóba:( Hogy normális (190Ft) körüli áron legyen a papír hogy legyen tér a mozgásra (század annyi db szám mellett persze ahogy mondod). Elképesztő ez az egész.
Persze akkor adódik majd a kisbüfi jogos kérdése a kopasz felé, hogy vajon akkor miért kellet 200 ft-ról nemrégiben 10 ft-ra levinni a névértéket, ha most meg 10-ről ismét felfelé 100-ra, vagy urambocsá 1000-re viszi?!
A +-20% os napi árelmozdulással, az elvi alja napon belül 0,4Ft lehet, de záró ár az 0,5Ft lehet a legalacsonyabb, mert ha 0,4Ft-on zár akkor másnap nem lehet benne kötni, mert a 0,5Ft már több mint 20%-os elmozdulás lenne.. De nekem sanszos, hogy a cég újra felfogja szorozni a részvényeket, pl 100x, s akkor 1900Ft környékéről már van mozgás tér a papírnak.
A kötvényeket nem lehet ingyen kiosztani, mert akkor nem kötvény a neve. Hol itt a hitelezés. Ha meg részvényekkel fizettek érte, majd a kötvényeket visszaváltják részvényekké, annak sincs semmi értelem, mert a részvényeikért végső soron megint részvényeket kapnak. Bár ha bónuszként kapnak "rá" plusz részvényt .... Már én is belezavarodok. Nagy mágusok, az biztos! Végül is a lényeg, (ha ez így van), hogy minél több befektetett tőkét kimenekítsenek. Ne csak 10%-ot tudjanak kimenekíteni, hanem 20-at (pld.) Jól logikázok?
Nagyon tanulságos elemzés. Lehet, hogy kinevettek bennünket, de nekünk is van még néhány darab amikor még 120Ft volt. Akkor egy kicsit(1-2%)feljebb ment, de nem adtam el, mert úgy gondoltam, hogy jön a Sziget és akkor felmegy majd az ára. Azóta ez már a sokadik fesztivál,amiből minden évben kivesznek kb 3-4 milliárd Ft forgalmat, de ebből a részvényesekhez semmi nem kerül. Azóta az árfolyam 2-3 Ft, a rv szám meg lett sokszorozva, a mienk meg lett tizedelve. A cég neve megváltozott, a pénzt kivevők pedig maradtak.
Számomra örök tanulság, hogy most már addig tartom, ameddig felette lesz a vételi összegnek, vagy pedig teljesen el nem veszti az értékét, hisz a jelenlegi portfólióm úgysem ér semmit. A jelenlegi rv szám még kibír néhány tizedelést is.
Mitől lenne sikertelen, amikor saját maguknak bocsátották ki ingyen és később részvényekké átalakítva itt fogják a szerencsétlenekkel apránként megvetetni.
Törölt felhasználó2014. 07. 09. 16:12
...mert sikeres volt a kötvény kibocsátásuk???
(Itt valaki lejjebb példálózott vele)
Mert ez egy igen fontos információ lenne, ha lenne ilyen információ...:-)))
Csak a szándékról tudok, vagy valaki már többet is tud?
Ilyen papírra nevetséges és értelmetlen a technikai elemzés.
A gond itt csak annyi, hogy a papír feneketlen kút; nincsen alja, mivel amikor már olyan alacsonyra zuhan, hogy már kereskedhetetlen, akkor rendre felemelik a névértékét, neked pedig automatikusan kevesebb papírod lesz jóváírva a számládon. (ha most 10-ről majd emelik 100-ra a névértéket, akkor egyik napról a másikra tized annyi papírod lesz, ráadásul ismét lesz honnan tovább esnie, ezzel teljesen tönkretéve téged. Viszont amikor a következő esetleg névértéket csökkentenek,akkor nem írnak jóvá a számládon annak megfelelő darabszámot, így ismét durván megkárosítanak. És ez már így megy itt és más tolvajpapíroknál évek óta. Sajnos ezt jogilag megtehetik, így élnek is vele.
A cég bevallása szerint sem tud profitot termelni és erre esélye sem maradt. Egy csődtömeg, aminek semmi értéke sem maradt. Viszont most kibocsátottak 3 milliárd értékben kötvényeket, amit amikor átváltanak ismét a magyar kisbüfikkel fognak próbálni megetetni a fenti módszerrel. Amíg azt (vagy legalább egy részét) le nem nyomják a torkukon,addig a névértékkel trükközgetve itt maradnak, majd angolosan távoznak.
Újabb palimadarak pedig mindig lesznek, akik nem ismerik ezt a játékot és megörülnek az "alacsony" árfolyamnak.
ESTMÉDIA.HU
és kellő komolyságot az uraktól
(hi-hi..............:)))))))