Topikgazda: Törölt felhasználó 2003. 09. 04. 11:46

Erste: Graphisoft felminősítés, 1,179 Ft-os célár  

Ugrás a cikkhez
A Graphisoft kedvező első és második negyedéves gyorsjelentését követően az Erste elemzője, Makray Péter felminősítette a szoftverfejlesztő társaság papírjait, és megemelte a cég eredmény előrejelzését és a részvények célárát.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=33074
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 14. 08:24
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2003. 09. 18. 16:41
Amit írtál abban igazad van! Szerinted abban amit leírtam mi utal arra, hogy sírdogálok??? Arra céloztam, hogy felesleges ez a fajta tűzijáték az árfolyambecsléssel. Amúgy magam is azt vallom, hogy aki saját maga nem képes megítélni mit várhat egy papírtól , az fektessen állampapírba.
Törölt felhasználó 2003. 09. 18. 16:29
Előzmény: #6  brand
head,

ilyen véleményeket azok a befektetők szoktak írni, akiknek nincs saját véleménye a piacról. bízik másban és bukta után szidja azt akiben megbízott. ez így igen kellemetlen felállás.
sajnos rá kéne már ébrendi, hogy aki nem vállalja a saját döntésének felelőségét az teljesen feleslegesen tőzsdézik, aki pedig vállalja, az nem sirdogál és szipog az elemzői véleményeken
brand 2003. 09. 18. 16:23
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Nem az a lényeg, hogy mások hogy látják a piacot, hanem ahogyan Te látod azt..
Én speciel idén legalább 1500-1600-ig várom a Graphit, aztán mikor kijön a negyedik negyed, irány a 2000Ft.
De ez csak egy apró tőzsdei befektető magányvéleménye.
Üdv ,
brand
Törölt felhasználó 2003. 09. 18. 15:57
Erste-1179 ft, Portfolio-1203ft-ra még 30% áremelkedést jósol. Azt hiszem most jön a "vaktyúk is talál szemet" alapon történő árfolyam jóslás... Valaki csak eltalálja. Így lesz 1500, aztán 2000, majd 3000 a célár, amikor pedig már mindenki elhiszi hogy az áremelkedésnek sohasem lesz vége jön a nagy zakó! Elemző célárfolyam becslésében sose bízz!
Törölt felhasználó 2003. 09. 04. 12:38
Nem akarom bántani az elemzõket, de eddig azt mondja, hogy \"tartsam\" a papírt, most pedig \"halmozzam\" fel és ha hiszek neki, akkor kaszáljam le jó érzékkel év végéig azt a 79 ft-t. Evvel az a baj, hogy 79 ft-ért senki sem fog felhalmozni (de 1100-at se adna érte), tehát a piac másban hisz. Az elemzõ pedig rosszkor adta ki ezt az ajánlást, uis mivel az év végi célárfolyam már majdnem megegyezik a prompt árral inkább tartást kellett volna javasolnia. Összességében ezekkel az ajánlásokkal én óvatosabban bánnék az elemzõk helyében. Amúgy a számítás biztos nagyon tudományos, de kérdem én miért ép 1179 forint és miért nem 1180. Ezt aztán jól belõtte, pláne, hogy 1-2 valuta átváltásával is kellett bajlódnia.
Törölt felhasználó 2003. 09. 04. 12:31
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
A Graphisofttal is az lesz a helyzet, mint a Richterrel v. korábban egyszer-kétszer az OTP-vel: ha meghaladja a célárfolyamot a részvényárfolyam, megemelik egy-kétszáz forinttal a target price-t is az elemzők (2 ezer körül már lehet hogy strong buy lesz a papír...).
1,179 Ft-os fair value-ban valszeg az van benne, hogy Bojár eladja a Graphisoft parkot egy társasház építő kft-nek:))
Törölt felhasználó 2003. 09. 04. 12:07
Előzmény: #1  portfolio
Az a furcsa, hogy pozitív fejlemények mellett a mai 1100 Ft-os árra csak 1179-es árat céloz meg az elelmző.

Topik gazda

istvanka
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek