most az a kérdés, hogy tonnás tételeket érdemes-e ide-oda fuvarozni... a phylazonit folyékony változata kis kiszerelésű palackozott áru!
Ha az új termék adalékanyagot tartalmaz és a vivőanyag terjedelmes v magasabb fajsúlyú - vagy hasznosló talajjavító, akkor a gyártás helyéről érdemes teríteni.
Kérdés, ki gyártja a hatóanyagot és ki a vivő anyagot?
Egyébként a kiszervezés azt is jelentheti, h létszámnövelés, gépek beszerzése megtakarítható... ha az államnak és a multiknak megéri kiszervezni....
EZ ALAPVETŐEN JELENTHET KEDVEZŐ FORDULATOT ! Az egri telephely egyébként akár gyártásra, akár tárolásra feltehetően alkalmas - sőt, ha kutatólabor is létesül - a határ a csillagos ég......enni ugyanis kell, de nem mindegy hol termelnek...és most "olcsó" országok csatlakoztak az eu-hoz !
Vagyis az export a belső piacon akadálytalan.
Egyébként a feévevő piacok lehetnek a FÁk és egyéb utódállamok...ott is kell enni, még ha kevesebbet is.:::))))
Amint azt buxer találóan megjegyezte eco befutott 100-on,de az ezüstért még lehet gyűrkőzni a humival!
Remélem ezen a versenyen nem lesz ilyen csúnya lemaradó,mint foti az 1K-s futamon!:-))
Ha nem érné meg gyártani, akkor nem gyártanák. Lehet, hogy kicsi a gyártókapacitásuk és az egri telephely oldotta volna meg a problémát. Sok a nyitott kérdés, a kommunikáció pedig olyan, mint volt.. bár TP mostanában "megmozdult".
Egyébként annyi furcsaság van a dologban, hogy "átmenetileg" adták át a "tárgyidőszakra", ilyet ritkán látni, illetve biztosan valami trükköléses oka lehet.
Bogár, csak egy kérdés, kiváncsiságból (ha nem akarsz nem válaszolsz rá), mióta van Phyled?
Mert azért minden tiszteletem, hogy termékszinten is így ismered:)
Igen. Ebben pedig neked van igazad. De valahogy beleillik a képbe a dolog. Ne csak az éves, hanem a féléves adatokat is nézd! Az eszközök eladása nem lehet ennyire "kiegyensúlyozott". Valamint a kép miatt még: ha a Corax-Bioner -ill. a partnercégek -tudod, akik hatalmas állami támogatásokat nyúltak le (na jó kaptak...) és ezt az index meg is szellőztette- valóban bioüzemanyagok gyártásával foglalkozik, akkor illik a képbe egy olyan termék, ami mondjuk termésfokozó. Nem?
Ok, megtaláltam, amiről beszélsz:
Be is írom:
"mivel átmenetileg a bérmunkában gyártott Phylazonit termékünk gyártási és forgalmazási jogát kooperációs együttműködés keretében a tárgyidősazkra átadtuk, a forgalmazási jog ellenértékét az egyéb bevételek mérlegdor tartalmazza".
A termékben igazad volt, de nekem meg abban, hogy ez nem termékből származó bevétel, hanem eladott jog értéke, így ebből nehéz következtetéseket levonni.
"mivel átmenetileg a bérmunkában gyártott Phylazonit termékünk gyártási és forgalmazási jogát kooperációs együttműködés keretében a tárgyidőszakra átadtuk, a forgalmazási jog ellenértékét az egyéb bevételek mérlegsor tartalmazza" így van benne egészen pontosan, hogy ne keresgéls sokáig! (6. oldal)
2003 65 misi
2004 22 misi
2005 170 misi
Ezek vannak egyéb bevétel soron.
De azt ugye tudod, bogár, hogy mit számolnak az egyéb bevételek közé? (pl. eszközök értékesítését). Azt nem, amiről te írtál...
De leírják a beszámolóban is:
"Az egyéb bevételek mértéke az alaptevékenységhez közvetlenül nem kapcsolódó vagyonelemek leépítése, hasznosítása keretében végrehajtott portfólió-csere hatásaként jelentősen megnőtt a tárgyidősazkban".
Törölt felhasználó2007. 02. 06. 12:00
Akit komolyan érdekel a papír, annak javasolnám, hogy 2004, 2005 ill. 2006 első félévére vesse össze az egyéb bevételek sort (BÉT weboldaláról letölthetőek)! Többszáz! százalékos növekedések vannak! Már említettem a Phylazonit MC-t. (ld. Corax-Bioner), róla van ott szó. Az a termék nagyon futhat felfelé. Ha maradt az eddigi ütem, akkor újra milliárd fölé nő az árbevétel a cégnél. Azt viszont szerintem nem fogjuk megtudni, hogy a Phylazonit MC-t a Corax ill. társai használják a bioüzemanyagok miatt vagy pedig máshol van a piaca. Az előbbi igen nagy durranást jelentene, persze a 2. lehetőség is rendben van, hiszen az árbevétel lassan 1/3-át is adhatja ez a cucc. Vajon ez az az unikális termék, amit TP említett? ja! ne hagyjátok, hogy kirázzanak benneteket! ;)
Erősödő Phylaxia