Egy újabb "mesteri húzás" pillanata érkezett el: Civin János az éves jelentés megtekinthetőségével együtt - csak úgy mellékesen - tájékoztatta a nagyérdemű nyilvánosságot, hogy kibontakozóban van az ausztrál kapcsolat.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54002
Mr Civin! Jó munkát, jó nyaralást Önnek! Kérem Önt, amennyiben közeleg a megoldás, térjen vissza fórumunkra. Az esetleges novemberi időpont remélem csak a legrosszabb forgatókönyv:)
Undertaker! Ha minden bejön a Humetnek, akkor is valószínűtlen a 4 jegyű árfolyam. A százas szint feletti ár azonban elérhető hosszú távon. Összetett ügy, bürokratikus útvesztőkkel, legalább egyéves piacújraépítő munkával, reklámköltségekkel, kapacitásbővítéssel, stb. szvsz lesz itt még kibocsátás pl 50 forinton ezek fedezésére, aztán jöhetnek az igazi tényleges nagy hírek. sajnos jelenleg egy-két hónapra megint leült a sztori, rövid távon hiszek a civin féle 11-ben, az új részvények ráborulnak a gyenge ajánlati könyv vételi oldalára. Bár én is szeretném a négyjegyűséget látni, de amikor az volt (2700), akkor kisebb részvénydarabszám volt nagyobb tartalékokkal és legalább ötszörös túlértékeltséggel
Törölt felhasználó2005. 05. 14. 06:08
Én váltig állítom a humetnek van jövője.És egy teljesen biztos a cég egy aranybánya már amivel foglalkozik.Most az árfolyam 29-ft.De ha ismét beindul az élet akkor ez a szám bőven akár 4-számjegyű is lehet.Az elemzőkre meg nem kell hallgatni multkor pl:mondták az egisre amikor 9500-volt á több nem lehet.ma 16500-körül van.de a matávról is mondtak egy pár sületlenséget.
Törölt felhasználó2005. 05. 13. 16:06
Jó Undertaker, jó egy éve (is) beszélgettünk egy társaságban a HUMET ügyeiről (APEH) etc. majd egy úr azt kérdezte, hogy mi is az a HUMET? Elmondtam neki röviden a tőzegbe járó tehéntől az FDA regisztrációig a sztorit, érdeklődve hallgatta. A végén összefoglalta, amit megértett, és csak annyit mondott: ebből a kis országból tömegcikkekkel nem lehet kitörni. A jó módszer a magáé, magas hozzáadott értékű termékkel, igen vékony piaci résbe betörni, ez hozhat igazi sikert. Kérdezte, de honnan lesz pénze rá? Mire én: egyszer már két és félmillió dolláros startpozícióban voltam, de hát ez Magyarország, tudja, a hátamba vágták a baltát.... Megértette az egész sztorit, előzményestől, mindenestől. Később halkan megjegyezte: talán értitek én miért disszidáltam annak idején.... Ma valahol egy amerikai egyetemen (már nem emlékszem melyiken) közgazdaságot oktat, eladta a (z amerikai) vállakozásait három éve...
Törölt felhasználó2005. 05. 13. 13:58
Ennyire rossz cég a humet hogy már jöhet egy Ausztrál szerződés.Ez azt bizonyítja hogy a cégben jelentős fantázia van.Lehet hogy kiscég de amit gyárt ebben a környezeti ártalommal teli világban létfontosságú. Civin Úr!MI a véleménye?
Törölt felhasználó2005. 05. 13. 09:08
Jó trinidad, köszönöm. Tisztelt Szabozee, kiadtam egy prognózist az árfolyamokról, amely kettő, vagy három negyedévet csúszik. Ha nincs meg, keresd a honlapunkon www.humet.hu, ha nem megy, küldj emailt civin@humet.hu.
ez az , amire konkrét válasz nem adható, persze érdekelne sokakat. talán tartsd, s ha esik javíts az átlagáradon, de ez csak tipp, a profi tőzsdézők utálják az átlagárasdit, ugyanis így lehet a legnagyobbat bukni. szvsz rövid távon eladás, hosszú távon vétel 2-3 évre csüccs bele. Elviekben 10-30 között kell maradnia kb fél évig
Tisztelt Civin Úr ! Az alábbiakat mint kisbefektető kérdezem Öntől: Jelen árfolyamon a meglévő portfoliómban szereplő HUMET részvények mennyiségét megfelezzem, megduplázzam, vagy hagyjam egyelőre változatlanul ? Tisztelettel várom válaszát.
Törölt felhasználó2005. 05. 12. 19:00
Komeda, azt írod, hogy "lassan már az összes ország (Kazahsztántól, Amerikán át Algériáig) szerepelt a HUMET célpontjai közt. Most itt van Ausztrália. Nem gondoljátok, hogy ez már a pofátlanság csúcsa hitegetni az embereket, és még újabb szerencsétleneket belerángatni egy esetleges veszteségbe?" Érzékeny ponton érintettél, azért érvelek. A HUMET termékek szükségesek és áldásosak, kérlek ne vond kétségbe az eredményeinket, ne nevezd hitegetésnek egy hasznos magyar termék világpiacra viteli kísérleteit, amit egy már három ízben nekem robogó szélmalom ellen védelmezek Don Quijote-ként. A HUMET szerződései, amiket megkötöttem az alábbi országokra szóltak: Szingapúr, Malajzia, Thaiföld, Japán, Kína, Hong-Kong, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Lengyelország, Kanada, Mexikó, valamint Taivan és Peru; ez a két utóbbi él most is és mint tudod, Ausztráliáról és Új Zélandról tárgyalunk. Ennyi kamut nem lehet összehordani. A PSZÁF végigvizsgált már nálunk mindent, pl.: azt is kifogásolta, hogy a szerződéskötéseket nem időben jelentettem be. A HUMIFULVÁTra szükség van minden civilizált helyen, vagy még inkább nagyvárosokban, a többit lásd a honlapunkon: www.humet.hu.
Nem vagyok tözsdeguru ,de már nyomom 5-6 éve,és végeláthatatlan az igérgetések száma. Amúgy keverem a pylaxiával,mert azt hiszem az akart kazahsztánba,és algériába,de már erre sem emlékszem pontosan. A lényeg,hogy pár év óta töredékére esett az árfolyam. a phyl legalább megállt egy ponton az esésben. Az econetet céltudatosan vásároltam,és 65 fton is jó lesz az,ha lesz megint valami hír fel fog menni még 100 ig biztos vagyok benne.
:))) sorry hogy kinevetlek, de a lentebb emlitett csucspapirral(eco) vagy kitomve joval magasabb átlagárral mint a mai ötvenakárhányforinto s árfolyam.... szoval szvsz előbb az ő fejuket dobáld meg kővel,mert szvsz civin-nek legalább van mit felmutatnia ecoékkal szemben/ függetlenül a körülményektől...
Törölt felhasználó2005. 05. 11. 13:57
lassan már az összes ország (Kazahsztántól,Ameri kán át Algériáig) szerepelt a humet célpontjai közt. Most itt van Asztrália. Nem gondoljátok,hogy ez már a pofátlanság csúcsa hitegetni az embereket,és még újabb szerencsétleneket belerángatni egy esetleges veszteségbe?
wap! Itt azért bonyolultabb a helyzet, mint az econál, ugyanis a kibocsátás egy csődöt kerül el, illetve a darabszám is jelentősebb jóval. A cég jó úton halad, az árfolyam emelkedését egy ténylegesen megkötött szerződés indokolná, de a tőkehígulás miatt kb harmadára eshet, na lehet számolgatni, civin szerint fundamentálisan 11 forintot ér a cég. a csődből való kilábalás és talpraáállás keserves és hosszú folyamat, de cj-nek sikerülni fog. az eco számomra kevésbé átlátható
Tisztelt Civin Úr! Nem gondolunk rosszra semmiképpen, csak egyrészt az árfolyam matematikai beszakadása is valószínű, másrészt a jó hírekre pozitív reakció is. Köszönöm válaszát, várjuk a cégbírónő huszadikai meggyógyulását.
Klassz lenne ha végre megindulna a cég, nem a részvény, az egy dolog, persze jól lehetne rajta keresni, de értékelnék végre egy olyan találmányt amit nem kell kivinni ahoz hogy befusson... én szurkolok önnek!!! ellenben tartok is a részvényektől... ugyan nem sok párhuzamot lehet huzni az eco és a humet között de mégis... az ecoban tőkeemeléssel duplájára nőtt a részvények száma erre felére esett az árfolyam- persze ez nem ilyen egyszerü,de az ára a lényeg ami jelenleg az új kibocsnak(120) pont a fele... Más... Kéne egy kis reklám a cégnek, hátha fogyna a termék... majd küldök egy mailt...
Törölt felhasználó2005. 05. 11. 11:58
Árfolyamkarbantartás .... most mentett fel a bíróság a benfenntes kereskedelem vádja alól, mert 2003-ban jól megindokolt okokból (hiszen a bíró akceptálta) nem tettem közzé két kisebb amerikai megállapodást, megvárva az átfogó szerződés létrejöttét. Miért gondoltok mindig rosszra? A prognózisom (tesz más közzé ilyet?) változatlan.
Az árfolyam nem valószínű, hogy 30 fölé kerül erre a hírre. Az ilyen szerződések megkötése időt igényel, s ne feledjük a 29 forintos tőkeemelés utáni hígulást, illetve azt sem, hogy az exporthoz szükséges pénz előteremtéséhez valszeg újabb kibocsátás kell, mivel a hamarosan megjelenő tizenxmillió papír csak az adósságot fedezi. Én inkább azt valószínűsítem , hogy ez az árfolyamkarbantartó hír előszele a kibocsátást követő öntésnek. A vételi oldal elég gyengécske volt az elmúlt hetekben. Már csak egy kérdés van: mikor lesz a kibocsátás...
Egy "mesteri húzás" a Humet részéről
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54002