https://infostart.hu/gazdasag/2020/03/18/jokora-buntetest-kapott-az-est-media , A kibocsátó tehát a tranzakció kapcsánmegalapozatlan információt tett közzé, végső soron hamis vagy félrevezető jelzést adhatott részvényei kereslete vagy ára vonatkozásában.Ezzel megsértette a MAR piaci manipuláció tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.Mindezek miatt a jegybank ma közzétett – a célvizsgálatot lezáró – határozatában megtiltotta számára a piaci manipulációra vonatkozó előírások jövőbeni megsértését és100 millió forint piacfelügyeleti bírságot is kiszabott a Delta Technologies Nyrt.-re.
2 vagy 3 éve itt szálltam be. Itt vettem az első pakkom. De szép is volt :-) ám nem volt nagy bizodalmam a vezetés felé így időben kapituláltam 150körül.
A Delta Technologies Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1134 Budapest,
Róbert Károly körút 70-74.) (a továbbiakban: Kibocsátó) eleget téve a tőkepiacról szóló 2001.
évi CXX. törvény 55. §-ában és a 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet 4. mellékletében
foglaltaknak megfelelően közzéteszi az alábbiakat.
1.) A Kibocsátó felvette a kapcsolatot a KELER Zrt.-vel annak érdekében, hogy
megkeletkeztesse a 2020. február 10. napján kézbesített végzéssel bejegyzett tőkeemelésből
származó 125.000.000 darab részvényt. A részvények megkeletkeztetésére előreláthatólag
2020. március 27-én kerül sor.
2.) A mai napon sor került a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezete (TEBÉSZ)
által a Kibocsátó ellen indított eljárás első perfelvételi tárgyalására. A tárgyalás során a
Kibocsátó jogi képviselői minden felmerült kérdésre válaszoltak, a felperesi állításokat
cáfolták. A most indult, folyamatban lévő eljárásban a Kibocsátó határozottan képviselni fogja
álláspontját, a fejleményekről a tőkepiaci törvénynek megfelelő időben, szokásos közzétételi
helyein tájékoztatni fogja T. Befektetőit.
Budapest, 2020. március 10
Delta Technologies ex Est Econet