Mondjuk ahhoz képest, hogy a futi emlékeim szerint volt valamikor újév előtti napon 13120 körül is ez a mostani 13370 környéke igen komoly felpattanásnak hat.
Jelenleg 13370től sokkal fentebb nem várom, bár egy nagyobb kitörés még beleférhet, de nem gondolnám hosszú életűnek. Inkább visszahúzzák rést tölteni, amit ma hagyott. Ha tartjuk azt az elképzelést, hogy Trump segít rá az amerikai indexek felfűtésére, akkor DAXnak úgy tűnik, valahol itt a vége. Hosszabb távon és kitartóan nagyobb fel mozgást én személy szerint nem várok. De persze ez csak az én meglátásom.
BÚÉK! Január első 2 hetében long+short kiépítés a tervem....reményeim szerint 13500 környékét megnyalja. USA továbbra is elképesztő power, ma is vastag pluszban a futik, ATH közelében kint, DAX lemaradó ezzel a 13250 környékével.
mondjuk arra igazi magyarázat talán nincsen, hogy egy töretlen fel USA esetében, mikor pont jó német adatra is emlékszem decemberben miért szarakodik a 13300al, miért fest úgy nincs benne semmi erő... Most persze ha január közepén 13700 lesz, akkor a válasz az "elemzőktől" nyilván az lesz, hogy erőt gyűjtött :) Ha meg januárban 12xxx lesz, akkor meg látszódtak a gyengülés jelei :) Utólag szépen lesz jó válasz :)
Usa döbbenet erő, 28450-28500 között már a Dow, az SP meg 3225 környéke....egész egyszerűen szinte olyan érzésem van, hogy mióta elindult Trump ellene a történet direkt rátettek még egy lapáttal a fel-ben. DAX nagyon megtorpant itt 13300nál, lehet a kari tervem a longból 134xxnél befuccsol, pedig ma zárni akarom mindenképpen, így a napi maxot kellene eltalálnom :) Remélem nem a nyitó lesz az :)
DAX TOPIC - komolyaknak !
ezt a topicot azzal a cellal nyitottam h csak es kizarolag dax ugyben legyenek hozzaszolasok. semmilyen mas dolog ne szerepeljen ebben a forumban.
offolas nem engedelyezett ! kerem tartsatok tiszteletben a keresemet !
koszonom !