Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 09. 19. 21:25

Csalt a Volkswagen  

Hétfőn zuhanni fog, mint a nehéz kő.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mikieger85 2015. 09. 20. 08:44
Előzmény: #4  Mikieger85
Bocsánat, ahol olvastam a hírt, a gyári tuningról szóló rész (" AZ EPA szerint a Volkswagenekben és az
Audikban egy "kifinomult" algoritmus észleli , ha
az autók kibocsátás - teljesítményét tesztelik , és
ilyenkor kibocsátást csökkentő módba kapcsol. ") kimaradt, ezekszt tettleges a csalás - ettől függetlenül a többi tétel áll a dízel használhatóságáról. Jó eséllyel más gyártó dízeles kocsijait is tesztelték és ott nem volt probléma.

Mihest prezentál valaki egy 1500km hatótávú, 5perc alatt tölthető családi méretű (700L csomagtartó, stb) villanyautót újonnan 25e€ alatt, rohanok a kereskedőhöz...
Mikieger85 2015. 09. 20. 08:28
Előzmény: #3  kardkovacsi
Azért vannak EU-ban elterjedve, mert mocskosul drága az üzemanyag (usa duplája), és a dízelüzemből származó 20-25% megtakarítás nagyon komoly összeg egy autó 3-400e km-es futásideje alatt. Nem mellesleg a teherszállítás usában is főleg dízellel megy.

Finomítási szempontból pedig további kidobott pénz lenne a gázolajfrakciót bemzinné krakkolni, ami csak tovább drágítaná a benzint.

Környezetvédelem-ill a trükk: olvasd már el légyszíves a hírt: a kibocsátási előírásoknak az autók megfelelnek, utcára se engednék ha az adott példány nem ment át az emisszióteszten! Arról van szó, hogy TUNINGOLÁSSAL pár extra lóerő érdekében sima szoftverátállítással tönkre lehet vágni a precízen beállított fogyasztás-emisszió-teljesítmény hármas egyensúlyt. Nem a gyári beállításokkal van a baj hanem az utólagos buherával.

Ezzel a magyar utakon is találkozol sajnos, az, hogy egy kocsi füstfelhővel indul/gyorsít NEM GYÁRI FEATURE, és sztem is ki kéne szedni az ilyet a forgalomból.
kardkovacsi 2015. 09. 20. 00:33
Előzmény: #2  kardkovacsi
és hogy ez ide. Hogy a Európán kívül a világban sehol nincsenek úgy elterjedve a dízel autók mint ahogy itt az öreg kontinensen. Nyilván mert nem tudják teljesíteni a határértékeket. Úgy tűnik csalással talán. Hát ezen buktak most meg a VW-nél.
kardkovacsi 2015. 09. 20. 00:25
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Én a mai napig nem értem miért engedte az unió - aki olyan nagy környezetvédő -, hogy a dízel autók elterjedjenek. Az uniós szabályozást direkt gyengítették anno, hogy a dízel autók elterjedjenek. Azóta vannak itthon is folyamatosan szmogriadók és érdekes módon mindig a szállópor a probléma (ez az ami a benzines autókból nem jön). Persze erre a válasz, a régi ladákat és hasonlókat kitiltják :)

Topik gazda

palotai3
palotai3
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek