Már az önjellemzésnél is értékeltem humorod,most ismét megerõsítettél benne kedves DLPH! Ne haragudj meg érte,de"konyhatündérnek" elég gyenge vagy.(számos hiba van benne)Maradj inkább a trédelésnél.IGAZ,A PROFI TÕZSDÉS IS MEGÉHEZIK NÉHA.
Üdv:
Egyébként bevallom nem szoktam nézni ezeket az ünnepségeket, de ma valahogy mégis megnéztem. Nekem nagyon tetszett, de az nagyon szomorú, hogy olyan kevesen voltak ....
A tojásrántotta receptje, legalábbis ahogy én csinálom.
Veszek egy ilyen teflonbevonatú izét, és megkeresem hol lehet a tűzhelyem. Ha a konyha már megvan. A tűzhelyet beindítom anélkül, hogy megégetném magam. Abból már elég volt éltemben ezidáig.
Ezt követően egy határozott mozdulattal kinyitom a hűtőszekrényt. Miután az összes idiótán becsomagolt legújabb formatervezésű Szentkirályi ásványvíz a nyakamba esett, nekiállok tojásokat keresni.
Ha mákom van, és épp véletelnül van is, akkor valami étolajfélét is összekapirgálok. Közben a hűtőből más tárgyak is a fejemre esnek, de azokkal már nem foglalkozom, mert kis méretűek lévén nagy kárt nem tesznek bennem, max az idegrendszeremben. De annak meg már mindegy.
Amennyiben a hűtőkérdést sikerült záros határidőn belül megoldanom, a tűzhelyen natúr felforrósodott teflonbevonatú izét nyakonöntöm étolajjal. Ennek az az előnye, hogy nem kell megvárnom, míg forró lesz, azonnal az. Előmelegített izébe öntöm ugyanis.
Már nincs sok hátra. A tojást valahogy fel kell törnöm, hogy közben ne legyek talpig tojásos,. Ez jellemzően sikerül is, a konyhabútor viszont nem ússza meg sosem. A fele mellé megy.5 tojásból 2-3 -at végül elkezdek felkevergetni, ezt a villa csapódik a tányérhoz zajt kifejezetten utálom, nagyon idegesít. Ilyenkor felhangosítom a zenét, hogy ezt a kotyogást cserregést csattogást ne halljam legalább. Nem erőltetem sokáig, bele az egész trutyi a forró olajba.
Heves sercegések közben szanaszét fröccsen az olaj. De a tojás megsül gyorsan, már csak olajmentesíteni kell. Erre 4 tányért alkalmazok, sorban egymás után teszem át a rántottát egyikből a másikba.
Mire kész, elhatározom, legalább 2 hétig nem ismétlem meg a műveletet.
Remélem kellően sokat írtam olyanról, aminek az égvilágon semmi értelme :)
Mikor beírtam akkor jutott eszembe, hogy nem fogsz örülni...hidd el, úgyis azt nézik, hogy mit írtál, azért mert egy-kettővel lejjebb csúszik, úgyis elolvassák :-))))
Törölt felhasználó2008. 03. 15. 17:49
Esteleg kérhetnék egy hasonló jellegû hsz-t, mint a Lelkisegyélyen? A hasonlóságot a mennyiségre érteném:-) A téma nem bánom, ha egészen más... :-)
Csak Csajok