Topiknyitó: Portfolio 2011. 06. 17. 14:35

Borzasztó szinteken a finomítói marzsok? - Már akinek  

Ugrás a cikkhez
Idei mélypontjukra estek az európai (észak-nyugati régióbeli) finomítói marzsok, tájékoztatták a Platts-ot iparági szereplők. Bizonyos esetekben a finomítói termelés visszafogására, esetleges leállítására is sor kerülhet, de vannak olyan finomítók...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=151130
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2011. 06. 17. 15:13
Előzmény: #1  portfolio
Szép az, ami ÉRDEK NÉLKÜL tetszik, ezt ne felejtsük. Ha valakinek az az érdeke, hogy a Brent csökkenjen, annak a szájából az \"elemzés\" - főleg ha valótlan tényt állít (ld. a grafikont) - az csak RIZSA. Nem is értem, ilyen komoly portál hogy adhat hírt ilyesmiről ... :DDD

Mindazonáltal szerintem valóban alacsonyak az üzemanyagárak, de nem a finomítók zsebébe kell erőszakkal belegyömöszölni a lét, hanem KÖRNYEZETROMBOLÁSI TERMÉKDÍJJAL kell büntetni azokat, akik MÉLYSÉGI EREDETŰ (nem bio-) üzemanyag-égetésre vetemednek. A termékdíj felőlem akár milliós is lehet literenként (persze csak fokozatosan, fő a fokozatosság, ahogy szivacs mondja ... és milyen igaza van).

A lényeg: a GW leállítása ... és a humán-emisszió 78 %-a mélységi eredetű! Tekintettel arra, hogy energiaigényünk a HUSZADÁRA csökkenthető (ld. holnap reggel 7:45-ig: Budapest-Normafa, ENERGIA-SZOMBAT), ez a 78 % teljes egészében NÉLKÜLÖZHETŐ.

Szerintem az üzleti világ túl sokat foglalkozik a mélységi forrásokkal (mert azon nagy a profit, röviden: MANAP), az esztelen növekedéssel (MANAP), az alacsony energiahatékonyságú gyárakkal (MANAP), a világkereskedelemmel (MANAP), ... de leginkább a vezetékes áramrendszerrel és ipari erőművekkel (MANAP). Mindennek véget vet a 2DVA kétdimenziós vállalkozói adó, amellyel a hazai üzleti világ újból visszatér a REALITÁSOKHOZ, felhagy az őrült, gyilkos növekedés-imádattal, TERMÉSZETES termelékenységgel kezd termelni mindenfélét a TELEPÜLÉSI ÖNELLÁTÁSON belül ... és ezáltal tök érzéketlenné lesz a recesszióra, a világgazdasági válságra, a külföldi inflációra, ... miközben belföldön TELJES FOGLALKOZTATOTTSÁG alakul ki és megszűnik a roma-probléma (persze, Baracska és Márianosztra újból kmk-gyűjtő lesz).

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek