Topiknyitó: elemes 2019. 05. 28. 15:41

Bige Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki  

https://www.agrarszektor.hu/karrier/szorul-a-hurok-bige-laszlot-gyanusitottkent-hallgattak-ki.14463.html
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lukskypoker
lukskypoker 2020. 05. 13. 10:59
Előzmény: #197  _Macika_
#198
elemes
elemes 2019. 06. 20. 09:00
Előzmény: #190  adooptimalizalo
#195
"Gyakorlatilag kilopta az államtól a döntési jogokat"
.
egyrészt nem lopta. megszerezte, jogszerűen.
másrészt, ha az államnak direkt befolyása maradt volna a bankra akkot az OTP ma nem lenne ekkora cég.
.
nem "védem" csányit -- csak azt mondom, hogy ezek az eszközök, amikkel bigét kicsinálják, nincsenek csányi eszköztárában és a nemzetközi bankhálózatát kockáztatná, ha megpróbálkozna velük.
.
csányinak nincs akkora hatalma higy a teljes magyar hatósági apparátust háromnegyed éve bigére uszítsa. ez sokkal inkább a putyin - fidesz brancs jellemzője.
elemes
elemes 2019. 06. 20. 08:55
Előzmény: #191  adooptimalizalo
#194
"Sanyibának meg fontos a bosszú, amit KITE ügyben bizonyított"
.
pont nem. a kitére egy vevő jelentkezett, a bige. csányi mondta is hogy nem érdekli, nincs olyan kite ágazat amije neki már ne lenne.
.
aztán olyat tett amit nem szokott: strómannak tolt milliárdokat és irreális felárral megvette a kitét a bige elől. üzletileg nonszensz döntés. csányi doktor akkor csinál ilyet ha visszautasíthatatlan kérést kap.
.
sok szálat idehozhatsz, de ezzekkel maximum annyit tudsz bizonyítani, hogy magyarországon ekkora nagyságrendű üzletembertől már fosik a fidesz és próbálja magágoz kötni.
.
csányi nemzetközi bankhálózati SIKERÉNEK szükséges feltétele az üzleti racionalitás. ezzel szemben nincsenek valid érvek hiszen az OTP nemzetközi hálózata sikeres, az OTP leányvállalatai mindenütt a legjobban működő bankok közé tartoznak. ez koherens és stabil tény.
sanka 2019. 06. 20. 06:49
Előzmény: #190  adooptimalizalo
#193
Ezzel az írással értek egyet,szerintem is.
euler
euler 2019. 06. 19. 21:04
Előzmény: #190  adooptimalizalo
#192

Megfontoltam, hogy válaszoljak-e érdemben, jó sok, részben korabeli hivatkozással és saját tapasztalattal megerősítve...  Úgy döntöttem nem ér annyit, egyrészt mert indulati érvekkel csak veszekedni lehet, másrészt  jeleztem is, hogy nem Csányit sejtem a háttérben, és nem azért mert ő egy Grál-lovag. Ettől még nyugodtan lefolytathatjátok Csányi fölött a rögtönítélő eljárást, élvezettel fogom olvasni.
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 20:13
Előzmény: #188  elemes
#191
Nagyon nem mindegy, hogy mennyit tudsz vagy mennyit nem egy témában, mert ha ismeretek nélkül okoskodsz és mondandódat a múltbeli tények cáfolják, akkor innentől kezdve üres fecsegés, amit művelsz és ne várd el, hogy más edukáljon a témában. Ezzel szemben te ignorálod a tényeket és olyan állításaidra vársz választ, amit te találsz ki: agrárium csak hobby neki. Szerinted nem fontos a bosszú és Csányi nem kockáztat, a tények szerint Sanyibának meg fontos a bosszú, amit KITE ügyben bizonyított, de gondolom téged az sem érdekel, hogy mi történt abban az ügyben, valaki más foglalja neked össze... Szerinted a pedigréje nem enged meg ilyeneket, miközben hangfelvétel van arról a neten, hogy a politikusokat megfigyelő árnyék-titkos szolgálat Sanyibának jelentetett, de gondolom te nem akarod ezt meghallgatni, valaki foglalja össze a hangfelvétel leiratát neked...
Ne várd el szerintem, hogy valaki érdemben vitázzon veled a felépített Csányi- mítoszodról, miközben nem vagy tisztában a múltjával, tényekkel...
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 19:59
Előzmény: #189  euler
#190
Ő próbálja beállítani hatalmas horderejű sumákságnak? Gyakorlatilag kilopta az államtól a döntési jogokat és privatizálta a legnagyobb magyar bankot...Te hiszel az ilyen mesékben, hogy nem helyezték időben letétbe a részvényeket, meg nem működött egy nyomtató és nem tudták kinyomtatni ezért nem szavazhatott a legfőbb tulajdonos állam? Ébredj fel...Az újkori magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb lopása...Prudencia, omfg...Kocsis meg asszisztált neki ehhez, amit később busásan kifizetett neki az államtól ellopott pénzeken. Árnyék titkosszolgálatot működtetett, amivel politikusokat figyeltetett meg és ki is derült az egész, hangfelvételekkel. "Soha nem kényszerült arcvesztésre"- az embereknek guppi szintű memóriája van. 20 év múlva Mészárosról is így fog majd valami newbie ömlengeni...
Bizonyítani az ok-okozati összefüggéseket? Hiába próbáljátok Csányit gráll-lovagként beállítani, Bige zsigeri ellensége, mert meglopta, strómanja volt, ez nyílt titok, attól, mert itt egyesek nem halottak róla. Ott próbál neki keresztbe tenni, ahol tud 20 éve. Meghallotta, hogy a KITÉ-t megveszi és 3 nap alatt, dupláját ígérte rá, Csányi, csak hogy ne a Bigéé legyen, pedig a részvényesek már Bige ajánlatának is úgy örültek, mint majom a farkának. Mi az ha nem bosszú? Persze az agrárium, csak hobbi, mert itt valaki kijelentette és az már tény...
Itt olyanok védik Csányit, akik nincsenek tisztában a múltjával és lusták megnézni egy 30 perces videót . Mi belőle a releváns mondandó? Az, hogy NER-szinten nyomja 30 éve a háttérben orbáni tehetséggel, csak ő a 90-es években végezte a piszkos munka nagy részét, míg Viktorék 2010 után...Különbség semmi.
euler
euler 2019. 06. 19. 12:25
Előzmény: #186  festina88
#189

Amit itt próbálsz hatalmas horderejű sumákságnak (aljasságnak?) beállítani Csányiról, szerintem az 1995-ös elnök-vezérigazgatói poszt szétválasztásáról is szavazó közgyűlés lehetett. (A videót nem néztem meg). A közgyűlésen a PM példátlan módon nem szavazhatott, mert nem helyezte letétbe az alapszabályban előírt határidőig az 1994-ben tőkeemeléssel szerzett 5 milliárdos részvénypakettet. Talán Csányinak kellett volna szólni nekik?
Csányi egy egyedi jelenség, tudatosan és hatalmas tehetséggel tudott túlélni rendszereket és közben fejlődni, úgy, hogy soha nem kényszerült arcvesztésre. Természetesen ő is igazodott a változó hatalmakhoz, ez szükséges a túléléshez.
(Azért remélem égett az arca amikor Mészáros disznótelepén sétált az avatáson, de akkor is zavarban volt amikor Orbán repülőzését magyarázta).
Vele egy kategóriába talán csak Demján Sándort lehet sorolni. Ő volt még olyan tényező mint Csányi, hogy elég volt ha némi jóindulatot mutattak a mindenkori kormányok felé. Több nem kellett, mert a kormányok keresték az ő kegyeiket.
Nem kellene nagyon elmenni Csányi irányába szerintem, vagy ha igen akkor az ok-okozati összefüggést bizonyítani. Érdemes lenne Babis felé is gondolkodni talán (uniós védelem/együttszavazás).
Egyébként elemessel egyetértek, #188
elemes
elemes 2019. 06. 19. 11:32
Előzmény: #186  festina88
#188
tök mindegy mennyit tudok vagy mennyit nem, és mint már említettem ne jutubot linkelj, hanem idézd azt a pár mondatot ami ebből releváns.
.
csányi doktornak van egy fél európában működő, nyereséges és aktívan terjeszkedő bankcsoportja.  amikor csányi doktor valahová beteszi a lábát, hogy megvegyen egy bankot, mindig meg kell győznie a helyi pénzügyi felügyeletet. az egyik fontos érve a bankok politikamentes működése, a másik pedig a prudencia. csányi doktor pontosan tudja, hogy ha egy relatív kicsi bank tulajdonosaként bajuszt akasztana a helyi főrendekkel, gyorsan kinyírnák a bankját és ez visszavetné a nemzetközi terjeszkedését.
.
szóval csányi doktor minden bizonnyal kemény eszközökkel harcol -- de kizártnak tartom, hogy beleszarna a saját nemzetközi pénzügyi pedigréjébe azzal, hogy politikai kapcsolatait kihasználva akarná megfingatni egy versenytársát. főleg, hogy mint harmadszor ignorálod, a mezőgazdaság csányi doktornak csupán hobbija.
.
lehet, hogy te személyesen szereted évtizedeken át ápolni a sérelmeidet és a bosszút fontosabbnak tartod, mint a saját jövődet, de a sikeres üzletemberek egyik fontos vonása, hogy nem ápolják a sérelmeiket és a jövőbeli perspektíváik fontosabbak, mint a revans egy régi sérelemért.
festina88 2019. 06. 19. 11:24
Előzmény: #186  festina88
#187
festina88 2019. 06. 19. 11:24
Előzmény: #179  elemes
#186
nem tudom, mennyi tudsz az otp privatizációjáról, de ezt nézd meg hogy pl miért nem szavazhatott a magyar állam a sok 10%-os rv állományával (nem emlékszek már pontosan 30vagy 40 rémlik) a közgyűlésen amikor szét akarták választani az elnök vezérigazgató poziciót... meg hogy utána miért nem szakmai befektetőnek lett értékesítve... ud zrt.... sorolhatnám az egyik lenagyobb bűnöző az országban... csak a javát már nagyon rég csinálta és elfelejtette szinte mindenki...
elemes
elemes 2019. 06. 19. 10:25
Előzmény: #182  adooptimalizalo
#185
nemtom mi ez a mánia, jutub linkekre hivatkozni eddig a pitcairn szigetekről száműzött kartárs szokása volt. ha szerinted van valami releváns érv abban a videóban, akkor idézd. azt ne várd, hogy én bogarásszam ki belőle, hogy te mit akartál mondani.
.
az egészen nyilvánvaló, hogy rendszerváltás után ekkora cég felsővezetőjévé válni és megmaradni nem a hablelkű emberek életpályája szóval nem kell győzködnöd erről, de ez nem bűn, legfeljebb sejtetés.
.
csányi doktornak a mezőgazdaság csak hobbi. neki az OTP bankhálózata a szíve csücske. azt akarod mondani, hogy a hobbijáért beáldozná a nemzetközi bankhálózatát...?
elemes
elemes 2019. 06. 19. 10:19
Előzmény: #183  adooptimalizalo
#184
természetesen elképzelhető, hogy csányi egy több évtizedes (általad vélelmezett) sérelem nyomán dugovics tituszként magával rántja a sírba bige lászlót. csak valószínűtlen.
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 10:09
Előzmény: #181  elemes
#183
Itt a két érdek találkozik: Csányi több évtizedes sérelme, és a NER számára megszerezhető vagyon. Lehet Sanyi bácsi nagylelkűen lemondott a Bige vagyonról, ami kvázi az övé, hiszen tőle szerezte meg anno, cserébe megelégszik Bige tönkretételével...
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 10:05
Előzmény: #179  elemes
#182
Nyilván Orbán és Csányi is tehetséges, az hogy melyik a bűnöző és melyik nem azt mindenki döntse el maga..., de azért érdemes utánanézni, milyen eszközökkel lett ő fiókvezetőből vezérigazgató, hogyan játszotta ki az állami felügyeletet az OTP-ból és lett mindenható, szóval nem olyan kényes Sanyi bácsi sem arra a renoméra, mint, ahogy azt te gondolod:
https://www.youtube.com/watch?v=pG7IR3sMrNU
Az meg, hogy Ő áll a háttérben az 100%. Ha Bige pislog egyet, akkor már megjelenik, bosszúra szomjazik, hogy átbaxta, csak volt türelme 20 évet várni a pillanatra, közben Bige, még növelte is a tőle ellopott vagyon értékét. Az csak megint a "tehetségét" dicséri, hogy ezt Orbánékon/Lőrincen keresztül intézi, hogy az ő neve látszólag ne sérüljön...
 
elemes
elemes 2019. 06. 19. 09:54
Előzmény: #177  adooptimalizalo
#181
szerintem meg nem csányi van a háttérben hanem inkább valamelyik fideszes erősember.
elemes
elemes 2019. 06. 19. 09:52
Előzmény: #174  -pny
#180
szerintem is sokkal jellemzőbb a fideszgépezetre, a motiváció is és az eszköz is.
.
1. amiben nagy pénz van, azt megszerezzük
.
2. ha nem adják, megmutatjuk, hogy mi vagyunk az erősebbek: rákényszerítjük az eladásra -- vagy kicsináljuk és ezzel megmutatjuk a többi hetvenkedőnek, hogy nem érdemes ellenszegülni.
elemes
elemes 2019. 06. 19. 09:49
Előzmény: #178  festina88
#179
a pórnép szintjén nyilván bűnöző mindenki aki gazdag, csányi tehetséges menedzser aki kb otp fiókvezetőből lett vezérigazgató.
.
azt meg továbbra is kétlem, hogy az ő utasítására zaklatnák bigét, csányi okos ember, neki a mezőgazdaság csak hobbi és az OTP nemzetközi hálózata az igazi biznisz, annak pedig ártana, ha elterjedne, hogy a vezér maffia eszközöket használ pozíciószerzésre.
festina88 2019. 06. 19. 09:29
Előzmény: #177  adooptimalizalo
#178
Sanyi bacsi egy bunozo.... eleg megnezi mikent lett ekkora vagyona... otpnel muvelt annak idejen dolgokat.... kozpenzbol konnyu meggazdagodni..:)
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 09:09
Előzmény: #176  festina88
#177
Biztos lehetsz benne, hogy Csányi áll a háttérben.  Bige nem önerőből épített fel semmit, mint ahogy azt itt sokan írták, hanem egyszerűen lenyúlta Csányit. A strómanja volt régen, frontolt neki, aztán önjáróvá vált, ahogy ebben a cikkben is rá utalgatnak:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/27/a_stromanlet_elviselheto_konnyusege_-_viszont_csalas_hazugsag_es_nagy_riziko/
Ezért ugrott rá Csányi egyből a KITÉ-re is, amit úgy kommentált, hogy nem hagyhatta, hogy rossz kezekbe kerüljön az integrátor. Sanyi bácsi csak visszaveszi, ami az övé volt, vagy lehet, hogy bevonta a bosszúba Lőrincet is és így mindenki jól jár...
festina88 2019. 06. 19. 08:59
Előzmény: #174  -pny
#176
nem vagyok benne biztos, hogy nem a csányi az... bige nyilatkozata alapján ez jött le.. ő a nagy ellensége...
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 06. 19. 01:09
Előzmény: #174  -pny
#175
Lassan jogosan tiltakozhat Putyin az ilyen méltatlan összehasonlítások miatt. Kisgombóc lenyomta az aljasversenyben.
-pny
-pny 2019. 06. 19. 00:16
Előzmény: #1  elemes
#174
A Bige sztori hasonló Spéderhez. Egy egykor a NER által megtűrt figura útban lett, csak mert már MINDEN kell Orbánéknak. Mint egy örökélet és hipererővel megvadított pac-man, úgy falnak fel Orbánék mindent. Begyorsult a Putyinosodás.
euler
euler 2019. 06. 18. 21:12
Előzmény: #172  elemes
#173

Azért azt lássuk, hogy rajtuk kívül nem sokan vették a fáradságot egy helyszíni megszólalásra. Nem feltételezem, hogy ezt a mérhetetlenül cinikus fidesz reakciót ("a szolnoki enberek érdeke"), előre kellett volna tervezni, ez inkább szükségből született. Ami szomorú, hogy nem volt kint pár száz szolnoki tüntetni azóta se. De hát nálunk illik utálni a milliárdosokat.
Az esztergomi akciójukat se mondanám egyeztetettnek. Jó figyelemfelhívás az amikor egy gyár kisbuszokkal takarja el a kerítéshez láncolt tiltakozót, aki meg vizet akar neki vinni erőszakkal kivezetik az önjelölt kápók. A rendszerről is sokat elmond mindkét reakció. Itt is egy pár száz tüntető embert hiányolok.
elemes
elemes 2019. 06. 17. 07:16
Előzmény: #169  euler
#172
a maszop vajon direkt segít a fidesznek vagy butaságból?
elemes
elemes 2019. 06. 17. 07:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#171
"Csányi S. felmondta a hitelt és állítólag szűk körben kijelentette Bige az én segítségemmel lett milliárdos és én  fogom börtönbe juttatni."
.
ez az állítás egészen biztosan kamu. nem biztos, hogy te kamuztad, de a forrása kamuzott.
deszcsakafi
deszcsakafi 2019. 06. 16. 21:51
Előzmény: #157  AIDA64
#170
mit használjak ki? Minek van itt a vége?
euler
euler 2019. 06. 16. 20:40
#169

"A legfontosabb a szolnoki emberek egészsége, így jelen esetben az, hogy egy vegyi üzem, a Bige Holding Kft. szolnoki gyára a lehető legnagyobb biztonsággal működjön
reagált a Fidesz szolnoki szervezete vasárnap az MTI-nek, a gyár bezárása ügyében, szocialista politikusok által tartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzottakra."
.
badsector1
badsector1 2019. 06. 14. 07:16
Előzmény: #166  goapsy1
#168
Lehet hogy nem szervezetten, nem bűnszövetkezetben elkövetetten, de szinte minden közbeszerzést megnyer lölö, persze csak azokat amin elindul.
iguazu 2019. 06. 14. 06:53
Törölt hozzászólás
#167
goapsy1 2019. 06. 13. 17:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#166
Ebben a hülyeséghalmazban, amit idehánytál, ez volt az egyetlen igaz mondat: "az a jelző a hithű komcsiknak szól" - így igaz. Azért szólítalak így titeket, elvtárs.
          
"Bige a gyurcsányiék alatt vett fel óriási hiteleket  az OTP-től"
        
 Ja, értem, akkor már minden világos. Így már abszolút jogos, hogy a köztörvényes orbaneszku meg a maffiája lenyúlja a cégét, őt meg bebörtönözze, vagy külföldre kergesse. Hisz ez demokrácia, ugye, a vak is látja. :)))
        
"Ami a maffiakormányzást illeti ,az a libsi-komcsi bagázs sajátja volt"
       
Tudom, elvtárs, ezt már az előbb megtárgyaltuk, 2010 előtt maffiakormányzás volt,  2010 óta meg mintademokrácia, mindössze mészáros, meg pár fideszes köztörvényes hirtelen okosabb lett, mint Zuckerberg. Ja, meg néhány Bigét nyírnak még ki a kicsit sem maffiakormányzásban. Nem annyira feltűnő, igaz. Nyakig Orbaneszku seggébe feltolva a fejem én se látnám.
        
Amennyiben az szdsz csinált valamit, Polt elvtárs miért is nem kapta el őket? Gondolom, az azért nem 24 órás elfoglaltság, hogy a fideszes maffiózók bűncselekményeit eltussolja.
iguazu 2019. 06. 13. 17:25
Törölt hozzászólás
#165
goapsy1 2019. 06. 13. 17:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#164
"A maffia kormányzás arra az eszement időszakra volt jellemző."
      
Hát persze, hogy arra az időszakra volt jellemző, drága elvtárs.
Még szerencse, hogy 2010-ben eljött a kánaán, és orbaneszku, mészáros, meg a többi köztörvényes vezetésével megvalósult a jobbanteljesítő kánaán. Azóta semmi maffiakormányzás nincs. (Ami amúgy egy szó azoknak, akik tudnak magyarul, hülye fideszesek természetesen kivételek, tőlük ez a formátum is elfogadható.)
Hogy mennyire megszűnt a maffiakormányzás orbanisztánban, azt a Bige-ügynél nem is lehetne fényesebben illusztrálni.
          :))))
goapsy1 2019. 06. 13. 17:00
#163
https://index.hu/gazdasag/2019/06/13/bige_bortonnel_fenyegetnek/
                
 "A vállalkozó az egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője, ezért azt kéri a hatóságoktól, hogy törvényesen járjanak el velük szemben."
          
Ha ez a faszi az ő pozíciójában annyira hülye, hogy a köztörvényes bűnöző orbaneszku, meg a csürhéje által eluralt maffiaállam kapcsán még bármiféle jogállamot feltételez, akkor valahol meg is érdemli, hogy tönkrevágja ez a mocskos "fidesz" nevű maffiahorda.
iguazu 2019. 06. 13. 16:37
Törölt hozzászólás
#162
deszcsakafi
deszcsakafi 2019. 06. 13. 16:31
Előzmény: #157  AIDA64
#161
mit használjak ki? Minek van itt a vége?

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek