Magyarországon a lakás-takarékpénztári konstrukciók kínálják jelenleg a legmagasabb fix hozamot, és a 30%-os állami támogatás miatt sokan használják arra ezt a terméket, hogy felvett hitelüket a lakáskasszában összegyûlt
Takarítás? Karbantartás?Jó, bocs! De az tényleg érdekelne, hogy azt mégis mire alapozod, hogy az ugyanúgy nyereségérdekelt pénztárakban rossz hatékonysággal, fölösleges költségekkel végzik a dolgukat, és hogy a banknál mindez ingyen -vagy olcsóbban menne?
Nem személyes visszautalgatásra van szükség, semmi köze nincs az ésszerű, nem pazarló munkaszervezéshez, hogy én dolgoztam-e bankban vagy sem... Egyébként igen, dolgoztam.
Ebben igazad van, és ez azzal kezdődik szerintem, hogy pontos ismereteket szerzünk a világról és csak akkor nyilatkozunk arról, hogy valami jó vagy rossz, ha elegendő tény áll a rendelkezésünkre. Te például dolgoztál lakástakarék pénztárban és /vagy bankban?
"aminek persze semmi köze sincs a monetáris és fiskálispolitikai eszközökkel megvalósított buborékfújáshoz"
csak szimplán buborék. a "fújás" már a te konteód..
"A lakástakarék-pénztári ügyintéző = papírtologató, mivel feleslegesen tologatja a papírokat"Ja értem! Az ltp dolgozók felesleges munkát végeznek és idióták, a banki dolgozók meg képzettek, és néhány plusz fővel el tudnák végezni a négy pénztár munkáját. Te meg rohadt okos vagy, mert mindezt tudod.
"nem csak. a lakásárak többé-kevésbé tükrözik azt, hogy az adott régióban mekkora jövedelmet lehet elérni"
aminek persze semmi köze sincs a monetáris és fiskálispolitikai eszközökkel megvalósított buborékfújáshoz:)
nem csak.
a lakásárak többé-kevésbé tükrözik azt, hogy az adott régióban mekkora jövedelmet lehet elérni.
és nem függetlenek az új lakás létrehozásának költségeitől (bár ez lazább korreláció, mint a jövedelem)
Te nem vagy komplett! Azt sem érted, mit írkálsz ide! A papírtologató és a banki alkalmazott két külön dolgozóként lett megnevezve. A lakástakarék-pénztári ügyintéző = papírtologató, mivel feleslegesen tologatja a papírokat, mert a szakképzett, amúgyis azt a munkakört ellátó banki dolgozók el tudnák látni ezt a feladatot is, néhánnyal több alkalmazottat felvéve, és akkor nem kéne hatalmas pénzeket kidobni a 4 feleslegesen és mesterségesen fenntartott lakástakarék-pénztárakra!!!
Ne keverd össze a szezont a fazonnal!
Lehet, hogy tévedek, de az leleplező elemzésben több hiba is van (sztem). Miért is indul mindegyik a Kezdő "0" LTP-ről?
Gondolom, mint én is előtakarékoskodik. Tehát az induló 20 000 Huf /hó tehát már 72 ezer/év. Beszámít a törlesztő
részletbe.
A másik tévedés 4 év (48 hónap után) már indítható a következő (ltp, hitel felajánlva de ???). Tudom nem publikus lehetőség.
Amióta LTP van folyamatosan kötöm. Nekem...(mindig veszekedni kell, de el ismerik)
A fentiek szerint kellene átgondolni számolni a "leleplezést".
Nem is beszélve arról, hogy az általam megtakarított összeget nem BEFalapba, hanem más hova is használhatom.
Ez alapján minek annyi bankfiók? Miért nem bankol a lakosság a neten többször? Mindjárt nem lenne annyi a bankszámlavezetés... :) Zárják be a bankfiókokat! :)
Hát, valóban jó nagy trükk, hogy a 11% körüli EBKM-mel bíró LTP-ban jobban "kamatozik a pénz", mint a 4-5%-os THM-ű hiteleknél. Lényegében mindkettő IRR mutató, csak másik irányú cash-flow esetekre...
Mert a banki papírtologatók ma a napi 8 órából csak 4 órában tologatják a papírokat, a többi manikűr meg facebook. Ha viszont ők kezelnék a lakás takarékpénztárakat is, akkor 8 óra tologatás és kész. Dolgoztál te életedben igazi munkahelyen is, vagy csak az állami szektorban?
Be lehetne fizetni a már meglévő és működő bankszámlákra is havi 20 eFt-ot 5 vagy 10 éven át.
Minek ehhez még hatalmas infrastruktúrát kiépíteni és eltartani plusszban???
Már úgyis megvan mindenkinek a bankszámlája és hozzáértő banki szakemberek kezelik azt is, egy alszámlán kezelhetnék ezeket a lakástakarék összegeket is, nem kellene ekkora káoszt teremteni a külön erre a célra létrehozott lakástakarékokkal!
Gondoljatok bele, hány vezetőt, irodát, gépkocsibérlést, alkalmazottat kell fizetni még, ahelyett, hogy a bankok intéznék ezt is, némi új ügyintéző alkalmazott felvételével, és nem lenne belépési pénz, ami sok akár 80.000-100.000 Ft a nyitáskor előre befizetve, nem lenne sok papírtologató, és papírtologatók vezetője sem, ... stb......
Az állam rá akarja vezetni az emberek többségét a rendszeres megtakarításokra. Ha olcsóbb hitelt adna, az azt jelentené, hogy boldog-boldogtalan hitelt venne fel. Ne ez acél.
Törölt felhasználó2017. 06. 16. 09:52
15 év futamidő alatt hány 4 év 4 hónap -ot tudunk felhasználni? Minimum 2-öt. Itt csak egyet szerepeltet. Több lehet a megtakarítás!
De az állam fizeti közvetetten, mert ő adja a támogatást a belépő emberek pénzeihez. Ha az állam nem adna, nem is lenne értelme ilyen lakástakarék-kezelő szervezetek létének... szóval mégis az állam tartja fenn ezeket.... inkább a hitelek kamatait kellene csökkenteni az ilyen ál-támogatási cirkusz helyett... a bankok el tudnák maguk is kezelgetni azt...
Az ltp sima állami támogatás.
A keretösszegek inflációkövetésének elmaradását a családtagok megtakarításainak összevonhatósága kompenzálta.
Meg lehetne szüntetni, ha az állam nem akarja támogatni a (kisebb összegű) lakáscélokat, de akkor ezt kell deklarálni.
Számításba kellene azt is venni azonban, hogy 4 év múlva nem ilyen feltételekkel lesz a lakástakarék-nyitás, mint most...
Azt is hozzá lehetne tenni, hogy mennyivel többet nyerhetnénk, ha egyszerűen megszüntetnék az egész lakástakarék-káoszt, az ott dolgozók bérét és egyéb kiadásait, irodabérletét azonnal megspórolná az állam, és emiatt azonnal olcsóbb lenne a hitel!
Beszédes számok: leleplezzük a nagy lakástakarékos trükköt
Ugrás a cikkhez