nem akárhonnan kezdett esni asszem 14121 volt a max!
kb. 14140 egy fibo szint
egy 161,8%-os szint
ilyenekre szokták írni, az elemzők, hogy rövid távú célár
innen kitörési pontra visszateszt
(kb. 12837) és jéé, épp most ért oda a 200-as szint
ez együtt erős
holt biztos, hogy tervszerű
és még egy példa a kézbentartásról
Warren Buffett egyik saját cége a
The Washington Post
de akkor még fogalmuk nem volt, honnantól számítva 15%. Akkor még csak álmodtak a 14000es szintekről
szóval nem sokat ér
sőt még 14000 közeléből 500 pontos lecsorgásnál se gondolta senki, hogy na ez az, amiről beszéltek. Majd ha most valaki megmondja, hogy ez egy 50%-ost korrekció kezdete, akkor oké :)
ezt arra alapozom, hogy - amint azt már írtam vlmelyk totyikban- a Morga Stanley májusban leírta, hogy 6 hónapon belül 15%-os esés lesz (modelljük szerint) és ez fibo szerint kb. ki is jön 14000-ről 11994-ig.
tehát előre tudták
biztos azt is, hogy miért
(ha csendes landolás lesz, azaz amerika szépen lelassul, akkor statisztika szerint az 13 hét és 16% esés.)
Ha pedig előre lehet látni vlmit akkor fel is lehet rá készülni.
Erre alapozom a biztost ami persze inkább "nagy valószínűséggel".
az emelkedésbe kell venni, az esésbe meg beleadni...most hol itt a gond??
csak óvatosan, mert ez már nem para és nem is korrekció, az amcsi gond szerintem hatalmas...
még két hét és újabb nagyobbacska összeg érkezik az értékpapírszámlámra, amihez befektetési célpontot keresek...de két hét alatt bármi történhet...na most vagy átkozódni fogoka késlekedés miatt, vagy hálát adok az égnek...target(s) detected!
óvatosan bele, de tényleg elég (túl) régóta menetel a részvénypiac felfelé.....
fundamentálisan, közgazdaságilag nem tudom mi hozhatna egy elhúzódó pesszimizmust és honnan indulva
ötletek? :)
A jelenlegi árakat, és az elmúlt 2-3 havi korrekciók gyors visszaemelkedését csak a likviditásbőség indokolhatja.
Én mindenképpen yen erősödésre, carry-trade ügyletek zárására gondolok, onnan indulhat. öngerjesztő folyamat.
Törölt felhasználó2007. 08. 15. 20:39
A jelenlegi helyzetben én az ultraerős középpapírt, a Rábát ajánlom, Genét és Ecot.
Ha za dupla csúcs, akkor előbb vissza kell esnie 800-ra, majd áttörnie le, mondjuk legalább 750-ig aztán visszateszt, és eshet le a duplacsúcsból.
Ez lehet technikai alapon. Sima skálán 100-as célárral, de a hosszúchartokat állitólag logaritmikusan kell nézni (Ez az olajnál eddig nem jött be!), akkor csak:) 400.
Persze vissza is pattanhat 800--ról és oda a dupla csúcs.
beleveszel az esésbe?
valaki felhívta a figyelmet S&P all time chartján a dupla csúcsra, amiről most fordult le...
egy hosszú konjunktúra után jöhet egy elhúzódó macipiac? az esés mely fázisában lehetünk....?