Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 04. 05. 14:44

Az Szdsz liberális?  

Akkor miért buzdította híveit arra, hogy a határon túl élő magyarok esetében könnyítsék meg annak lehetőségét, hogy magyar állampolgárok legyenek?

Annak ismeretében talán még érdekesebb kérdés ez, hogy az Európaiúniós csatlakozástól ennek gyakorlati akadálya nem lesz még a román nemzetiségűek számára sem?

Miért nem segített egy gesztussal, hiszen nem volt több ez a szándék?

Vagy a kábítószeresek, buzik, pedofilek számára megkönnyítendő a választás és a lehetőség, csak a magyaroknak nem?

Kellően provokatív voltam?

És az Szdsz is?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 16:15
Előzmény: #133  Törölt felhasználó
Nem a drogtörvénnyel van önmagában baj, hanem azzal a szemléletmóddal amelyik azt létrehozta. Én azzal nem értek egyet, hogy az emberek (különösen fiatalok) minden csetlését botlását büntető üggyé varázsoljuk (drogtól abortuszig ez a véleményem)

Amúgy egyébként is szoclib vagyok, az MDF-ben az tetszett, hogy annyira kiáll a költekezés ellen, nem a többi rész miatt gondolkodtam rajta.
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 16:00
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
Ezek szerint akkor a kemény drogtörvény zavar jobban, mint a több biztosítós TB?
És ez a döntésed alapja, oka?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 15:57
Előzmény: #130  Törölt felhasználó
Anarch!

egyikkel se értek egyet, nem vetted észre?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 15:56
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
Ja és még kiegészítésként.

Remélem újra Gyurcsány kormány lesz, de Ibolyka kormányt is elviselnék Fidesz nélkül.

Az önkormányzati választásokon viszont ha indúl dr Győrfi Istvánra (Fidesz), mint polgármesterre fogok szavazni (a képviselő jelöltet még nem tudom)
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 15:49
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
Miért igazságosabb az egységes 20%, mint az egységes 18%?
Csak mert több?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 15:46
Érdkesen alakúlt a szavazási hajlandóságom és irányúltságom. Nemrég még úgy gondoltam valószinüleg nem szavazok, de ha igen akkor az MDF-re. Elbizonytalanított azonban a 18%-os egykulcsos adórendszer, mert társadalmilag igazságtalannak tartom (ebben a kérdésben én igazából a Fidesszel értek egyet, bár szerintem a családi adózást másképp kellene csinálni, de családi adó kell)

Aztán Mikola és Semjén urak rádöbbentettek, hogy vannak fontosabb dolgok a költségvetési hiánynál, az adózási rendszernél, és mindenképpen el kell mennem ellenük szavazni.

Itt a vitában rádöbbentem arra, hogy ezt a vaskalapos drogtörvényt Ibolyka hozta tető alá, hát akkor rá se szavazhatok.

Mivel az osztogatósdiból elegem van az MSzP-re nem szavazhatok. kénytelen vagyok az SzDSz-re szavazni, holott se a 20%-os egységes adókulccsal, se a több biztosítós egészségüggyel nem értek egyet (a korházprivivel igen)

Üdv
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 14:50
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
füvezőnek azt értem,aki alkalmanként elszív egy spanglit nem azt,aki rendszeresen keménydrogozik.
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 14:41
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
Szóval szerinted egy kábszeres családja még élvezi is, hogy családtagjuk kábszeres?

Ebben biztos vagy?

Te is örvendenél annak, ha a gyermeked kábszeres lenne?
Vagy csak az igazi Szdsz-esek próbáltatják ki gyermekeikkel a drogot?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 12:53
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
elnézést,hogy ezt kell mondanom,de minden garnítúra a saját embereit fogadja fel,saját családját juttatja helyzetbe,saját cégeit segíti rendelésekkel stb stb.
Ebben nem különb egyik oldal sem ez az igazság.Az egy jó kérdés,hogy ezt hogy lehetne megállítani,ha mindenki benne van.

Azt,hogy másképp érzékelik jobboldalon ezt talán azért van,mert a Magyar Nemzet címlapján minden napra kiteszi.Teszem azt a Népszabi,meg egy cikkben írja meg a belföldi rovatban,vagy publicisztikában.
de ugyanúgy sáros mind2 oldal.
Te talán kinek adnál megbízást,ha hatalomra kerűlnél?Kit tennél jó pozícióba?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 12:45
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
"egy alkoholista, vagy drogos családja és környezeteis rámegy. Nem is beszélve arról, hogy miért én fizetek(TB) az ő szórakozásainak következményeiért... "

Egyetértek veled ,hogy ez rombolás,és hogy ezt a társadalmom fizeti meg.Vagy például az a sok felesleges gyógyszer ,kezelés ami miatt a TB úgy áll,ahogy,mert az emberek szarnak az egészségükre.

A melegek,és a füvezők nem tartoznak ebbe a kateg-be. Tehát a vita értelmetlen.
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 12:40
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
az álláspontodra vonatkozott
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 12:38
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
mert bitaságnak tartja amiket írsz,
és mert a többi még rosszabb.
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 12:37
Előzmény: #115  werkaz
Tvben ,rádióban, sajtóban ez ment napokig,hetekig is talán.
A tilos elötti tüntetésen izraeli zászlót égettek pld.:))

Hát nem tudom ,de baj van az arányérzékeddel,ha egy magyar belpolitikai eseménynek nemzetközi visszhangot akarsz keríteni.
Mondom ez egy részeg ember volt nem egy napi köztudatban levő politikus.
Azt a rádiót pár ezren hallják kb A Semjént,meg Mikolát az egész ország.
Hál istennek azért Európában annál jobb a helyzet,hogy ilyen ügyeket felfújjanak.
A jobboldal szeret provokálni ezt tudjuk Orbán színrelépése óta.Sajnos inkább ezen kéne változtatni.
Mire jó,ha az ellenfél,már nem az,hanem ellenség,akit félre kell állítani?
Érdekes,hogy a hitére úgy kényes oldal,milyen hangnemet enged meg magának folyamatosan.

Íme egy külfőldi GAZDASÁGI lap véleménye:
"A FIDESZ agresszív,és sokszor ízléstelen választási harcasok választót elriasztott,így most az eredmény nyitott"
Financial Times Deutschland

Jellemző a FIDESZRE,hogy egy hozzá közel álló kis pártot(MDF) is tönkre (zsarolásos módszer)akarnak vágni,mert nem tűrnek konkurenciát.

Kívánom,hogy Orbán a választási vereség után lássa be,hogy ez nem vezet sehova,és mondjon le.Adja át a helyét egy egy nála emberségesebb politikusnak,vagy pártnak.
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 11:28
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
Emberek emlékezetében, biztosan...
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 11:14
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
Élne még?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 11:04
Bizony-bizony ezt mondta, sok politikusnak meg is akadt a torkán.
Aztán követelték, hogy mondjon neveket, eseteket. Mondott?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 11:01
Tegnap Kuncze lelegkorruptozta az Orbán kormányt. Elég ügyesek lehettek a fiúk, ha 1.2-15 MrdFt/km költséggel épített autópályák mellett több jutott nekik, mint a mostani 3-4Mrd-os költség mellett épülő pályák esetén...
De egyébként a szadisok abszulute nem korruptak, Budapesten sem. Nézd meg, hogy Rajk elvtárs hány munkát kapott tőlük...
Demszky is a havi 500-ból starfírozott ki 4 családot, épített villát az Adrián, tart lovakat, terepjárókat, Leica-t stb....
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 09:11
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
Te is így látod?

Talán pont ezért kell küzdeni ezért a kontroll és törvények nélküli világért, amit az Szdszliberalizmusnak is nevezhetnénk?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 09:08
Ennek a sok Szdsz-es negatívumnak biztosan voltak hasznoélvezői is, nem?
Lehet, hogy van, akinek ez a helyzet a legkedvezőbb?
Medgyessy is azt mondta, hogy az Szdsz a legkorruptabb, vagy rosszul emlékszem?
werkaz 2006. 04. 07. 08:41
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
Komeda_, nem emléxem rosszul. Volt egy kis vihar a biliben, itthon. Kirúgták stb. (szerencsétlent ? :))) Amit én állítottam hogy nem lett belőle nemzetközi felháborodás, stb. Míg fordított esetben valszeg nem csak kirúgták volna hanem izgatásért perbe fogták volna, és minden állam aki tudomást szerzett volna róla hörögve fasisztázta volna le egész magyarországot, sorra jelentek volna meg tanulmányok, statisztikák, hogy a magyar népességben milyen gyakoriak az antiszemita megnyilvánulások. Én ezt állítottam. Mert ismerem a másik oldal propagandagépezetét, ami jobb mint a náciké volt !
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 08:41
a másik három parlamenti pártról hasonló lista írása nem férne bele a 20 perces limitbe...
bpmcwap
bpmcwap 2006. 04. 07. 08:38
:DDD
link
Mennyetek szavazni!
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 08:16
Az elmúlt 4 évnek egy pozitív hozadéka biztosan volt: teljesen szeretefoszlott a szdsz "szürkeállomány" hamis mitosza. Az szdsz-es minisztériumok messze alulteljesítették a kormányzati átlagot, függetlenül attól, hogy ezt az átlagot az ellenzék, vagy a ballib hívők szemüvegén keresztül nézem. ( nem véletlen, hogy Kuncze egyik témát sem merte vállalni tegnap)

AZ oktatás botrány botrány hátán, leszegett fejjel való dúlás, és a felelősségvállalás teljes elutasítása. Nem véletlen, hogy GYF is most már "kiadta" MB útját.
KK az informatika élén egy vicc, a kakaóbiztos szgpek felesleges és horribilis áru beszerzése mellett, csak a holdudvar finanszírozása sikerült. Nem véletlen, hogy 25-ből 23.-ak vagyunk az EU-ban az internet penetrációban... Furcsa ez egy olyan csapattól, aki ilyen hangosan ordibál a nettársadalomról...
A vízügyben sajnos csak tanulmányokra sikerült újabb és újabb pénzeket kifzetni, a 700km beígért gátból 70 készült el, és egyetlen tározó sem (nem is beszélve az érintett községek csatornázásáról, ld. Pácin polgármesterének éhségsztr.) Egyetlen szerencséjük, hogy 3 aszályos évet fogtak ki.

A gazdasági tárca élén Csillag katasztrofális volt, minden dupla áron épült, a GVH egyfolytában büntetett, és az M5-ös panamáján még Medgyessy is kibukott. Kóka jobb, de exhibícionizmusa miatt nem hajlandó a valóságról tudomást venni, és sajnos nincs ideje a rendszert nem csak reformálni, hanem ellenőrizni is...
Szóval miért szavaz még valaki az szdszre?
Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 08:02
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Neronak pedig az, hogy felgyújtotta Rómát.... Van akit meg az nyugtat meg, ha másokat cseszegethet... Természetesen a hsex nem azonos, ezekkel, és ha másokat nem ront meg, akkor magánügynek tekinthető. De! HA azt mondjuk, hogy mindenki a maga életét rontja el, akkor az biztosan nem igaz, mert egy alkoholista, vagy drogos családja és környezeteis rámegy. Nem is beszélve arról, hogy miért én fizetek(TB) az ő szórakozásainak következményeiért...
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 18:50
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
undoritó
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 18:38
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
grí:
Biztos tudta,és lehet,hogy neki csak egy férfi adhatta meg azt a szellemi,testi,lelki inspirációt ami a művészetéhez kellett.
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 18:26
OFF:

Eddig azt hittem, az szdsz reklámkampánya alulmúlhatatlan... de most láttam Kupát... a centrum reklámban. Hát igen... Már most kisütött a nap a nappaliban...:)

OFF vége.
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 18:18
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
Alain: Szerintem nem neked szól, hanem arra volt a válasz, hogy a gyilkolni sem azért nem gyilkolsz, mert parancsolják, mert korlát...
Komédiás... szerintem Michelangelo pontosan tudta, hogy amit tesz az a biblia szerint (ó és újszövetség, zsidó keresztény kultúra) bűn, , megvetendő ezt nem kell neki elmondani, és ezért nem kell a nyakába borulni.
Ha már itt tartunk, a házasságtörés is hasonló eset, és ha a haverod tudja, hogy nem tartod helyesnek, attól még nem fog lelőni érte...
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 18:00
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
Szabad levegőn meddig él?
Mert esetünkben nem ez a kérdés?
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 17:58
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
Kiskorút börtönbe?

S mi lett a másik lánnyal, az áldozattal?
Él még?
Vagy nincs hír róla?
Esetleg ez az intézkedés megmentette őt és társait is?

És akitől kapta az anyagot, szintén sikerült elkapni, vagy az névtelen, ismeretlen maradt és megúszta?

Vagy inkább bélyeget az ifjúságnak?
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 17:37
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
"Ezek szerint vérző sebből és akár nyálból is terjed az AIDS?
Akkor csak megnyugtatásként mondják, hogy nem bírja a gyűrődést?"

Igen az HIV VÉRrel és nemi uton terjed.

link

olvasnivaló
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 17:31
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
Az Orbán kormány ideje alatt egy szakközepes lányt sitteltek le másfél évre,mert 500 Ft-ért átadott egy jointot az osztálytársának.
Szép életkezdet.Vajon mekkora traumát okozhattak szegénynek?
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 17:27
Egyébként mi baj lenne az Szdsz-szel?
A Parlementben a helyük, ha ekkora igény van rájuk, vagy nem?
ÉS a buzikkal sincs semmi baj, csak ne legyenek előjogaik, propagandájuk, és ne a terjedése legyen a cél, hanem a féken tartása, vagy van valakinek baja velük?

És kábítószert is minden iskolába?
Hogyan tudná meg a gyerek, hogy mi a jó neki, ha nem próbálná ki?

Hol másutt lenne az Szdsz helye?
Törölt felhasználó 2006. 04. 06. 17:25
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
csokasy

nem is mondtál csunyát:)

a @ jel ott volt,ami az ókori romai-görög nyelvben az amphora szó jelölésére szolgált,majd a középkori szerzetes körmölők,hogy könnyitsenek a dolgukon így rövidítették a sűrűn előforduló ad hoz, -hez, -höz, -on, -en, -ön. előljárószót a kódexekben.:)
bocs kicsit off

Topik gazda

anarch
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek