Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 06. 27. 13:42

Az ötéves adócsökkentési program 13 lépése - Gyurcsány részletei  

Ugrás a cikkhez
Klikk a képre!

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=55724
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 17:48
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
Ej, de kajánul tudsz vigyorogni!
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:58
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
Végetért a pihenés kezdődik a munka?:)
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:47
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Most éppen nem érek rá, majd egyszer elmesélem.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:33
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Hehe, két héttel ezelőtt a "bűnöző" EVÁ-s vállalkozók voltak terítéken. Komoly matematikai műveletekkel támasztották alá mennyi adót csalnak el, ja meg a minimálbérrel foglalkoztató vállalkozók is kaptak rendesen. Most úgy látom szegény közszolgák vannak soron. Ki itt a jó?
Tokos egyébként te mivel foglalkozol, mert mindkét forumon élen jártál az egrecéroztatásban :). Egyébként nagyon irigyellek, mert van időd fórumozni és még sokat is keresel (persze becsületesen).
Egyéb ként Pesten egy pizzafutár többet keres 100 nettónál (persze nem hivatalosan).
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:32
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
:))))
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:30
Ja, ez nagyon tetszik, lejárt a munkaideje és elsietett arra való hivatkozással, hogy tényleg dolog van. Miért, eddig mi volt? Hát ezt ugattam - itt van a tartalék.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:27
Zsa-nak 4-kor lejárt a munkaideje tehát közpénzes, jelentem túlórázott 14 percet - ezt nem fizetjük.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:15
Zsa, az a baj, hogy csak a saját sorsodból és szemszögedből indulsz ki. Nagyon helyes, hogy köztisztviselőként emissziót mérsz. Nincs veled baj, itt átfogóan értékeljük a témát és nem most jöttünk le a falvédőről - tudjuk, hogy irdatlan létszámtartalék van a közpénzen alkalmazottak rendszerében. Mo.-on az aktív munkavállalók 20%-a él közpénzen!
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:14
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
kisgyerek, igen, meg akarom váltani ezt az országot. pontosabban: megteszek mindent, ami tőlem telik. ez pontosan egy tízmilliomod rész. sem több, sem kevesebb. na helló, nekem tényleg kezdődik a dologidő. azért tanulságosak voltatok.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:13
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Aki nem látta a Hivatali patkányok című filmet nézze meg azonnal!(kár hogy a versenyszférában játszódik, de illik a közszférára is)
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:12
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
ja, arp, egy félnapos kaszálgatás után ha akrnék sem tudnék sápadt lenni. inkább parasztozzál le, az helytállóbb
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:11
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Kedves zsa! Egyetértünk. Én azt mondom, hogy sok a felesleges szabály is, ami nekem nagyon sokba kerül, pedig nem ártok vele senkinek, csak a bürokrácia létrehozta és úgy hozta létre, hogy a valós életben nem életszerű. Mondjak példát?
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:10
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
arp, nem igazán értelek, de ez az én bajom. amikor nem internetezek, akkor meggyet (is) termelek. igazi parasztgyerek módjára ilyenkor nem megyek napra, majd kb. fél óra múlva.
Kisgyerek!! te kiírtad a kulcsszavakat, ami alapján élni kell(ene) ebben az országban. Veled meg tudnám értetni magam, de ez az eszköz - internet - arra alkalmatlan. ez van.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:09
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Ez az ország már csak ilyen marad. Ha más a véleményed, mint egy küldetéstudattal rendelkező más egyéné, akkor Te vagy a hülye és szégyeld magadat. Kedves zsa, váltsd meg magadnak akkor az országot, nyöszörögni már tudsz, ahogy látom!
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:07
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
kisgyerek, a szabályok azért vannak, mert különben a te tevékenységed lehetetlenné tenné mások számára a normális életvitelt. persze, aki egy műanyag üzem működtetéséből akar élni, nem nagyon tolerálja, ha ott kibocsátási méréseket végez egy "köcsög", aki nem is vállalkozó, hanem sima hivatalnok. de nem teheted mások számára élhetetlenné, lakhatatlanná a környezetet. ez persze csak példa, de nem légből kapott...
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:06
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Amiről te beszélsz kedves zsa, az nem általános. Vannak tisztességes vállalkozók is, nem is értem hogyan lehet egyből mindenkire általánosítani. Jó lenne, ha az tartaná benned a hited, hogy ebben a túlszabályozott (hivatalnokok) és a multik érdekeinek megfelelően irányított országban még hajlandó valaki vállalkozni. A nemzeti érdeket meg kell védeni, mintahogy azt szerte a világon csinálják. Mit látunk a hivatalnokoktól? A kis magyar cégeket csesztetik, mert azokkal szemben tudnak nagyfiuk lenni. Voltam hivatalnok, nem valami nagy teljesítmény amit ott működtek a kollégáim.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:04
Zsa, csak nem Te is egy sápadtan kóválygó unatkozó Polg Hivatali backoffice-os vagy?
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 16:00
Egyazon kör egyazon eresztékei - a normálisak. Köszi
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:58
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
hopp hopp hopp most látom, hogy ti valami zárt klikket alkottok. Én meg még bedőltem, hogy itt tényleg meg lehet beszélni dolgokat, nem rég van elérhetőségem. De ti valószínűleg egyazon kör egyazon eresztékei vagytok. kár volt rátok egy szót is vesztegetni.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:57
zsa! Nekem van egy vállalkozásom és a közszféra nekem mindig csak úgy jut eszembe, hogy AKADÁLY. Akármibe kezd a cégem, akadályoz a már mindenre szabályozást (ezen szabályozás döntő többsége teljesen felesleges) kierőszakolt hivatalnoksereg. Csomó felesleges kiadástól menthetné meg a vállalkozókat egy emberi léptékű szabályozás. Én a verseny viszonyai között kell, hogy megéljek és nincs nagy kedvem örökké önhibámon kívül és a normális szabályozás hiánya miatt örökösen fizetni a hivataloknak és persze velük szemben mindig ráfizetni. Ha belátnád, hogy a gazdaság, a munkahelyek hosszabb távon nálunk magyar vállalkozásoknál kell, hogy képződjenek és ezért legalább nekünk nem kéne keresztbetenni hivatali irányból, akkor sokat tettél ezért a hazáért.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:48
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Na azért bajban vagyok, előkerestem a köztisztviselőkre vonatkozó törvényt, és belekukkantottam.
Bár a bértábla kezdete nem 1.1, hanem 1.55 (ügykezelő) valahogy nem látom, hogy hogy jön össze a pénz nekik. Ez a 300 brutto főképp.
A közalkalmazottaké az tiszta, abban benne voltam, de a köztisztviselőkét nem tudom kibogarászni a törvényből.
Persze ezek mindenféle jogcímen kapnak extra juttatásokat, nehezen tudom megítélni, hogy mi mellé mi jár.
Az,meg ami elsőre kijön, az csak az alapilletnényük.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:46
Úgy értelmezem a tervezetet, hogy a minimálbér az iskolai végzettséghez és nem a munkafeladat által igényelt végzettséghez kötődik!
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:44
Magántanácsadóként létszámhatékonyságga l is foglalkozok, de a kezem közé kapnék néhány közhivatalt! A közigazgatássa kezdeném - nyami, zsíros falat!
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:42
a végzettség ellenőrzését komolyan kérdeztem....
vagy csak abban a szakmában kötelező a magasabb minimálbér, ami a papírján van????
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:39
Zsa!
Tökéletes példát hoztál fel!Csak az a baj vele hogy a résztvevők közül csak egy a vállalkozó.A többi mind közalkalmazott, és nem a vállalkozó teremtette a helyzetet.Egyébbként ha a hivatalnokok olyan elhivatott, becsületes szentek lennének mint Te, nem lenne miről beszélni.
Az eszmefuttatásod a sötét oldalról, meg a bűnöző vállalkozókról nem semmi.Rákosi elvtársnak könnybe lábadna a szeme ha ezt hallotta volna, Lenin már meg is mozdult a mauzóleumban!
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:33
Tokos Tanár Úr oktat, remek volt ez a szakmai és autentikus hozzászólás. Szerintem Zsa kilőve!
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:28
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Kedves zsa, most melléfogtál, mert vannak közalkalmazott ismerőseim.
Pl a feleségem tanár, bár csak 12 éves a munkaviszonya, de 100 felett van a nettója (illetve lenne, ha nem lenne Gyed-en). De már előtte is felette volt.
Mint tudod, ez az évek számával folyamatosan emelkedik, az övé nem éri el az átlagos tanári fizetést.
Hozzátesze m ez az alap, ehhez jönnek a túlórák.
Én voltam közalkalmazott, ha most is ott dolgoznék, akkor 260 lenne a bruttóm. Nem ott dolgozom, de azért tisztában vagyok, mi lenne, ha ott lennék.
A köztisztviselői bértábla egy másik dolog, lehet, 1.1-el kezdődik, de aztán alaposan ugrál felfelé, gyorsan túlhalad a 3-on.
Az egyik ismerősöm köztisztviselő volt, igaz felsőfokú végzettséggel, de olyannal, amivel azóta sem tud elhelyezkedni. 300 felett szerelt le bruttóban, kb 10 év munkaviszony után.
A nagynéném is köztisztviselő, szerintem ő sem keres kevesebbet.
Persze a középfokú végzettségűek kevesebbet keresnek, de a netto 100 az ismerőseim között simán megvan.
azt pedig 13-al kell szorozni, ugye ennyiszer kapják a pénzt.
Hidd el, az 1.5-2 millió nem áll messze a valóságtól.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:28
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
arpnak: aki a te értelmezésed alapján jó helyen ül, az csak sima gazember, nem vállalkozó. A vállalkozó ezek közül sokat megvesz "kilóra", - de azért tudok olyan sztorikat is, amikor milliárdos esett pofára. (Tudod, ez élteti bennem a hitet, de ezt sokan nem is értik meg)Tehát aki jó helyen ül, az csak korrupt, aki meg korrumpálja, az a vállalkozó. Érdekes tanulmányt lehetne írni a "cocpolos" házakat övező pénzáramlások vizsgálatából. Ott aztán van vállalkozó, korrupt hivatalnok, ostoba törvényhozás, áldozat primitív kisebbség.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:25
Zsa, ne stresszeld már magad, nem ők a feleslegesek. Mivel a közszféra nem versenyszféra ezért a létszámhatékonyság se központi téma egyenlőre. Mondom, hogy sok munkanélküli van még elbujtatva közpénzen. Őket nem látod. Ma voltam a Polg Hivatalban, nem az ügyfélszolgálaton - Te, ennyi sápadtan kóválygó unatkozó embert én már régen láttam egy helyen együtt.
Törölt felhasználó 2005. 06. 28. 15:19
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
tokosnak: a köztisztiselői bértábla alsó határa az illetményalap 1,1 szeres szorzója. Ez ma 36 ezer ft bruttó bért jelent, a kinevezési nyomtatványban van egy olyan rovat a bérnél, hogy kiegészítés minimálbérre. Merthogy 57 ezret ugye muszáj fizetni. A nettó 100 ezret egy középfokú végzettségű köztisztviselő soha nem éri el. Ez száraz tény. 25 év munkaviszony, 2 diploma, szakvizsga, kiemelkedő teljesítmény, csoportvezetés együtt 130 ezer nettó. A tanári bér még ennél is gyalázatosabb. Egy ápolónő 1976 július 1-től dolgozik ugyanazon a munkahelyen. Ma 82 ezer a bruttója. Ezt biztos forrásból tudom, a családom tagja. És hogy miért nem megy el bűnözőnek? Vannak dolgok, amik hittel, emberséggel, erkölccsel, tisztességgel egyértelműek. Más szemszög alapján ítélőknek pedig hihetetlenek, felfoghatatlanok. De azért ne felejtsük, mit tanít az egyetemes emberi tudás alapján megalkotott Biblia a tevéről és a tű fokáról.na pá

Topik gazda

arp
5 5 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek